Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι οι τράπεζες στο χρηματιστήριο

Απόλυτη επιφυλακτικότητα στον τραπεζικό κλάδο και συναλλακτική καχεξία για το σύνολο του ταμπλό. Στήριξη στο ΧΑ από ΟΤΕ (+4,26%) και ΟΠΑΠ (+2,35%). Πτώση για Eurobank (9%), Alpha Bank (5,26%), Πειραιώς (8,59%) και ΤΤ (7,7%).

Απόλυτη επιφυλακτικότητα στον Τραπεζικό κλάδο και συναλλακτικής καχεξίας συνέχεια για το σύνολο του ταμπλώ, ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Μάλιστα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τον Γενικό Δείκτη αν έλειπαν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν ΔΕΗ και ΟΤΕ, ο δεύτερος επιχορηγούμενος και από την έκθεση της Citigroup που συστήνει “buy”, με τιμή – στόχο τα 4,50 ευρώ.

Μάλιστα προς το τέλος, όταν και η ΔΕΗ εμφάνισε σχετική κόπωση (γύρισε και έκλεισε με μικρές απώλειες), αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους στον τίτλο του ΟΠΑΠ που αν και σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, “είδε” τα υψηλά ημέρας προς το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, όμως η κίνηση που επιχειρήθηκε δεν είχε την απαιτούμενη ένταση για να βρει επιπλέον “θαυμαστές”.

Έτσι χρειάστηκαν οι τελικές δημοπρασίες για να τον κλείσουν στο υψηλό ημέρας, όπως και οι Ελλάκτωρ και Folli Follie Group.

Οι επερχόμενες αργίες του Πάσχα και οι εκλογές που θεωρητικά θα ακολουθήσουν, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις και έτσι στην παρούσα φάση το Χ.Α. παραμένει σε πτωτική αδράνεια περιμένοντας τις επόμενες εξελίξεις στον Τραπεζικό κλάδο.

Οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς φαίνεται ότι οι αποφάσεις για αυτό το ζήτημα θα έχουν ληφθεί έως το τέλος της εβδομάδας, εξέλιξη η οποία σταδιακά θα δώσει κάποια ισχυρότερη δυναμική στην τάση, εκτιμούν κάποιοι από τους παράγοντες της Αγοράς.

Αυτά σε συνδυασμό με το αδύναμο περιεχόμενο των εταιρικών αποτελεσμάτων και το θολό πεδίο ισορροπιών που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές έχουν “παγώσει” προς ώρας το χρηματιστηριακό περιβάλλον.

Ο Γενικός Δείκτης δείχνει εγκλωβισμένος σε ένα εύρος μεταξύ 720 και 790 μονάδων και με τον παρόντα τζίρο δύσκολα θα δώσει διαφυγή, τουλάχιστον προς τα επάνω. Από εκεί και πέρα, η “φτώχεια” στις συναλλαγές, δεν απέτρεψε την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας για τον Τραπεζικό δείκτη που συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 12,25%.

Στην περίπτωση του εν λόγω δείκτη η στήριξη στις 360 μονάδες αποτελεί παρελθόν και δεν αποκλείεται να μπουν σε δοκιμασία οι 345 μονάδες. Alpha Bank, Ταχ, Ταμιευτήριο και Πειραιώς συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν Εθνική και Eurobank.

Η Alpha Bank, έχασε την ζώνη στήριξης 1,30 – 1,29 ευρώ και ανοίγει τον δρόμο προς τα 1,13 ευρώ. Τα κρίσιμα τα 0,3590 ευρώ για την Πειραιώς αποτελούν παρελθόν και η αμέσως επόμενη στήριξη οριοθετείται στα 0,3300 ευρώ, όπου και έκλεισε ο τίτλος.

Καθοδική διάσπαση της θεωρούμενης ισχυρής στήριξης των 0,50 ευρώ για το Ταχ. Ταμιευτήριο, που αν χάσει τα 0,44 ευρώ δεν αποκλείεται να αναζητήσει στήριξη στην περιοχή των 0,39 ευρώ.

Σχετικά αμυντικότερη η τεχνική εικόνα και για την Εθνική, που αν συνεχίσει να κινείται “νότια”, έστω και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών που υποδηλώνουν ανύπαρκτο αγοραστικό ενδιαφέρον, πολλά θα κριθούν στην ζώνη 2,20 – 2,10 ευρώ.

“Νότιας” κίνησης συνέχεια και για την Eurobank που έχασε με χαρακτηριστική ευκολία τα 0,90 ευρώ και η επόμενη μάχη θα δοθεί στην ζώνη 0,80 – 0,79 ευρώ. Στο άνω όριο της ζώνης έκλεισε σήμερα η μετοχή.Αντίθετα επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις συμπλήρωσαν τα Ελ. Πετρέλαια και τρεις η Motor Oil.

Ο πρώτος τίτλος έχει σημαντική αντίσταση στην ζώνη 5,89 – 6,20 ευρώ, ενώ ο δεύτερος άφησε πίσω του τα 6,20 ευρώ και ελπίζει σε κίνηση προς τα 6,50 ευρώ.

Από εκεί και πέρα οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Ελληνική οικονομία, δείχνουν να επιμένουν.Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι περικοπές των Κρατικών δαπανών όταν η οικονομία είναι σε ύφεση, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.
 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα την Ευρώπη, τονίζει η Goldman Sachs.

Με το ξέσπασμα της κρίσης, η Γερμανία απαίτησε την άμεση περικοπή των Κρατικών δαπανών αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Αυτό σε συνδυασμό με τις περικοπές στους μισθούς δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως βαθαίνει ακόμα περισσότερο την ύφεση. Στην Ελλάδα τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ο παραπάνω συνδυασμός μαζί με άλλα χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, δείχνουν μετά βεβαιότητας ότι δεν θα υπάρξει φως στο τούνελ, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις διατυπώνονται. “Μπορεί η παραπάνω ανάλυση να θέσει προ των ευθυνών της τη Γερμανία και να απειλήσει την Ευρώπη με κατάρρευση;

Η εκτίμησή μας είναι ναι. Τις τελευταίες ημέρες η Ισπανία έχει επανέλθει στο προσκήνιο και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου, τα πράγματα στην Ευρώπη μπορεί να γίνουν εξαιρετικά δύσκολα”.

”Όλες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα έχουν αποτύχει και θα αποτύχουν και όσες άλλες εφαρμοστούν. Η Ισπανία το μόνο που έχει να κάνει είναι να αρνηθεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο” τονίζει ο οίκος.Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις για την Ελληνική οικονομία η Barclays, σε ανάλυσή της το Μάρτιο για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγκεκριμένα, αναμένει ύφεση 9% για την περίοδο 2012-2013, ενώ για την Ελλάδα και την Πορτογαλία αναμένει μια μακρά ύφεση “που εγείρει πολλά ερωτήματα για τις πολιτικές και κοινωνικές απαντήσεις, όπως για παράδειγμα μια πιθανή έξοδο από την Ευρωζώνη”.

“Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκλογές του Απριλίου ίσως δημιουργήσουν νέες ανησυχίες για την Ελλάδα, εάν έλθουν στην εξουσία πολιτικά κόμματα των οποίων η υποστήριξη για το ισχύον πρόγραμμα είναι αμφίβολη ή εάν έχουν αποτέλεσμα μια κατακερματισμένη Βουλή με αμφίβολη την ικανότητά της να εφαρμόσει τις ισχύουσες δεσμεύσεις”.

Ο οίκος εκτιμά ότι θα υπάρξει τελικά η ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, με τη συμμετοχή και του επίσημου τομέα.

Σε αντίθεση με την καχεξία του Χ.Α. οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, όπως και η Wall Street στο ξεκίνημά της επέστρεψαν σε αξιοπρόσεκτα κέρδη, εν μέσω διττών μηνυμάτων.Σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών ενισχύθηκε ο Γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFΟ τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στο 109,8, από 109,7 τον προηγούμενο μήνα.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο 109,6. Η Ολλανδία δεν ανήκει πια στον πυρήνα της Ευρωζώνης, δηλώνουν οι οικονομολόγοι της Citigroup, προειδοποιώντας ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ θα βιώσει την επίθεση των Αγορών και την αύξηση του κόστους δανεισμού της.

Η Ολλανδία είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι η Γερμανία, η Φινλανδία και το Λουξεμβούργο, εκτιμά ο οίκος και προειδοποιεί ότι η S&P θα δώσει αρνητικές προοπτικές στην αξιολόγηση “ΑΑΑ” που απολαμβάνει, οδηγώντας στην αύξηση του κόστους δανεισμού της.

H Standard & Poor's δήλωσε ότι ενδεχομένως να μελετήσει υποβάθμιση της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας έως και τρεις βαθμίδες, αν η τιμή του πετρελαίου υποστεί σημαντική πτώση.

Εκτός της Standard & Poor's, η Fitch έχει προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο ότι μια μεγάλη πτώση των τιμών πετρελαίου θα πυροδοτήσει αρνητική αντίδραση στην αξιολόγηση των Κρατικών ομολόγων της Χώρας και υποβάθμισε το outlook σε “σταθερό” από “θετικό”. Η S&P αξιολογεί την Ρωσία με “ΒΒΒ”, όσο και η Fitch, δηλαδή δύο βαθμίδες πάνω από την κλίμακα “junk”.

Ο Bill Gross, ο ισχυρός άνδρας της Pimco, βλέπει και τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και εκτιμά πως η Fed θα δώσει το πρώτο στίγμα κατά την προσεχή της σύνοδο τον Απρίλιο.Από την πλευρά του ο Ben Bernanke τόνισε ότι η εικόνα της Αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ απέχει κατά πολύ από μια εικόνα ομαλότητας, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται πολιτική στήριξης για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Η μείωση της ανεργίας “ίσως να αντανακλά μια αντιστροφή στις ασυνήθιστα πολλές απολύσεις που είχαμε στα τέλη του 2008 και ολόκληρο το 2009”, ανέφερε σε ομιλία του στη Virginia.

“Στο βαθμό που έχει ολοκληρωθεί αυτή η αντιστροφή, θα χρειαστεί μια ταχύτερη επέκταση της παραγωγής και της καταναλωτικής και επιχειρηματικής ζήτησης προκειμένου να βελτιωθούν σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας, και αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί συνεχή πολιτική στήριξης”, είπε ο πρόεδρος της Fed αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δίνοντας τον τόνο στις Αγορές μετοχών Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, περισσότεροι οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλώ του 20αρη. Οι μεγαλύτερες απώλειες για Eurobank (-9,09%), Alpha Bank (-5,26%), Πειραιώς (-8,59%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (-7,74%), ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Τιτάν, Εθνική, Κύπρου, Coca-Cola, MPB, MIG και αμετάβλητη η Jumbo.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για ΟΤΕ (+4,26%) και ΟΠΑΠ (+2,35%) και μικρότερα τελικά κέρδη για Ελλάκτωρα, Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίο, Motor Oil, Folli Follie Group.

Εκτός 20αρη, σχετική θετική κινητικότητα επέδειξαν οι ΕΥΔΑΠ, Κυριακίδης, Μέτκα, Frigoglass και Γενική Εμπορίου, ενώ με αυξημένες συναλλαγές και συντριπτικές απώλειες έκλεισε η μετοχή του Δρομέα.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 12 μονάδων, με υψηλό ημέρας τις 775,86 (12.45) και χαμηλό τις 763,02 (16.55) για να κλείσει τελικά στις 767,32 μονάδες με απώλειες 0,69%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 29,5 εκατ. από τα οποία τα 1,5 αφορούσαν “πακέτα” (Jumbo).

Κακή η τελική εικόνα με 52 ανοδικές μετοχές έναντι 88 πτωτικών, ενώ 29 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 27,44%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Αναζωπυρώνονται οι φόβοι για το Ισπανικό και Ιταλικό χρέος, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.
 
Οι ανησυχίες για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών επανήλθαν την εβδομάδα που διανύσαμε, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για το ποσοστό κάλυψης της αύξησης μ/κ σε πρώτη φάση, καθώς ο Τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 9%.
 
Ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, τα αποτελέσματά τους για τη χρήση του 2011 (μπορεί να πάρουν παράταση) και το πόρισμα της Black Rock αποτελούν βασικά ερωτηματικά στην τρέχουσα φάση, τα οποία βάσει και της εικόνας που παρουσιάζει η Ελληνική οικονομία ενισχύουν την αβεβαιότητα που υπάρχει.
 
Η αβεβαιότητα αυτή ενισχύεται και από την επικείμενη διενέργεια βουλευτικών εκλογών και το αποτέλεσμα αυτών. Την ίδια στιγμή, η εικόνα που παρουσιάζει το εξωτερικό φαντάζει διφορούμενη.

Από τη μια έχουμε την εικόνα των ΗΠΑ, η οποία βάσει των τελευταίων μακροοικονομικών στοιχείων ενισχύει την αισιοδοξία των επενδυτών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσφέρει ένα σημαντικό νέο καταλύτη ανόδου που να μπορεί να δικαιολογήσει υψηλότερες αποτιμήσεις.

Ενώ από την άλλη έχουμε την οικονομία της Κίνας, η οποία συνεχίζει να παρουσιάζει τάσεις επιβράδυνσης και την οικονομία της Ευρωζώνης, όπου οιοδήποτε σημαντικό αρνητικό μακροοικονομικό νέο αναζωπυρώνει τους φόβους των επενδυτών, όπως αυτοί αποτυπώνονται από την πορεία των Γερμανικών ομολόγων και την αντίστοιχη των Ισπανικών και Ιταλικών.

Ειδικότερα, η απόδοση των 10ετών γερμανικών κρατικών χρεογράφων από το 1,756% (χαμηλό 52 εβδομάδων στις 12/3) αυξήθηκε στο 2,054% (19/3) για να υποχωρήσει εκ νέου στο 1,869% (23/3). Από τεχνικής απόψεως σημεία αναφοράς για τη συνέχεια και ειδικότερα για το αν μπορεί να συνεχισθεί η άνοδος των ξένων Αγορών, μετά την κόπωση που παρατηρήθηκε την τρέχουσα εβδομάδα, είναι η περιοχή αντίστασης των 7200 με 7250 στο DAX και η περιοχή των 1420 με 1440 στον S&P 500.
 
Στο εσωτερικό, η περιοχή αντίστασης εστιάζεται στις 320-330 μονάδες για τον FTSE/Athex 20.Η σημερινή συνεδρίαση δεν έδωσε κάποια σημαντική διαφοροποίηση, ούτε και πρόκειται να υπάρξει κάτι τέτοιο με απουσία των ξένων και καχεκτικούς τζίρους, ενώ νέα αύξηση (περίπου 100 μονάδων) παρουσίασαν τα spreads στο Ελληνικό 10ετές, επισημαίνει ο αναλυτής της Solidus Sec.

Συνεχίζουμε και πιστεύουμε πως για να μπορέσουν να πετύχουν οι ΑΜΚ στις Τράπεζες και αν θέλουν να προσεγγίσουν ένα ποσοστό από το ευρύ επενδυτικό κοινό θα πρέπει να κρατήσουν τιμές για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τους μετόχους μετά τις αποκοπές από την στιγμή που οι αυξήσεις θα πραγματοποιηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, υποστηρίζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
 
Η οικονομία για να μπορέσει να κινηθεί θα πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι ανακεφαλαιοποιήσεις, για να μπορέσει ο Τραπεζικός κλάδος να ρίξει την αναμενόμενη ρευστότητα στο σύστημα, μιας και μαζί με την ψυχολογία είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για να μπορέσει να ξεκινήσει ή όποια προσπάθεια ανάπτυξης.

Από την στιγμή που έχει αποφασιστεί να γίνουν εκλογές, αυτές θα πρέπει να γίνουν αθόρυβα και γρήγορα μιας και είναι δεδομένο πως ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος θα καθυστερήσει εν μέρει τις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και τις πιθανές κινήσεις επενδυτών από το εξωτερικό που περιμένουν να σταθεροποιηθούμε πολιτικά, μιας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αυτοδυναμία δεν είναι απλή υπόθεση αλλά και η ακριβή ακολουθία των επιταγών του μνημονίου φρενάρεται από το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό.

Επίσης η φορολογική σταθερότητα μέσω ενός απλού φορολογικού νομοσχεδίου που θα περιέχει και αναπτυξιακές τομές εκτός από το φορολογικό σαφάρι χωρίς σκέψη, είναι αρκετά να μπορέσουν να βάλουν και πάλι μπρος την μηχανή που ουσιαστικά έχει σβήσει (!)Στα τεχνικά μας τώρα, για τον FTSE, την εβδομάδα που πέρασε φρέναρε πάνω στις 320 μονάδες.

Το “stop loss” μας ανεβαίνει κατά τι στις 293 ενώ το 310-314 είναι η βραχυπρόθεσμη αντίσταση, που κατοχύρωση μπορεί να δώσει και πάλι μία προσπάθεια να σπάσει το 320 που συνεχίζει και είναι κύριο επίπεδο αντίστασης.

Οι τζίροι έχουν σβήσει ειδικά στις πτωτικές συνεδριάσεις παρόλα αυτά χρειαζόμαστε αυξημένο τζίρο για να μπορέσουμε να σπάσουμε το 320 επίπεδο.

Ο ΟΤΕ θέλει να δοκιμάσει και πάλι τα ψηλά του στην περιοχή των 3,26 - 3,30 ευρώ. Στήριξη έχει στην περιοχή του 2,80. Ο ΟΠΑΠ έρχεται αντιμέτωπος με το επίπεδο 7,50 – 7,60 ευρώ που ουσιαστικά είναι και πολύ σημαντική αντίσταση και που κατοχύρωση μπορεί να κάνει την διαφορά. Στήριξη το 7,06 – 7,00 ευρώ.

Ο Μυτιληναίος, δείχνει ότι αν καταφέρει να “λύσει τις διαφορές” του με το επίπεδο των 3,00 ευρώ, μπορεί και πάλι να δοκιμάσει τα ψηλά του. Στο ευρώ, για να πάρουμε αγοραστικό ημερήσιο σήμα χρειαζόμαστε κατοχύρωση του 1,3315 ενώ κοντινή στήριξη έχουμε στο 1,3164 - 1,3180 δολάρια.

Κατοχύρωση των επιπέδων μπορεί να δώσει 1,3450 - 1,350 και 1,30 δολάρια αντίστοιχα.“Eπιτόπιο τροχαδάκι” και στον Αμερικάνο S&P 500. “Stop loss” μας πλέον είναι οι 1380 μονάδες που όσο τις κρατάει δεν μπορούμε να δούμε σοβαρή διόρθωση. Αντιστάσεις έχουμε στις 1409 – 1417 μονάδες ενώ η πάνω μεριά του καναλιού είναι στις 1430 μονάδες.

Κοντινή στήριξη οι 1389 -1388 μονάδες που θα πρέπει να κρατήσει αν δεν θέλει να δοκιμάσει και πάλι το ημερήσιο “stop” μας στην περιoχή των 1380 μονάδων.Στον Γερμανικό DAX το επίπεδο 6908 μονάδων συνεχίζει να είναι τo “stop” μας σε ημερήσιο κλείσιμο μιας και κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει και πάλι στην περιοχή του 6732.

Κοντινή αντίσταση έχουμε στην περιοχή του 7080 - 7130 που θα πρέπει να κατοχυρώσει για να κερδίσει και πάλι momentum και κίνηση προς τις 7140 μονάδες Στήριξη κοντινή οι 7000 και κύρια οι 6964 μονάδες, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της ΑΕΠΕΥ.

------ΧΠΑ

Με υποχώρηση ξεκίνησε η εβδομάδα, ενώ μικρή αύξηση παρουσίασαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. του 20αρη.

Το συμβόλαιο Ιουνίου με σαφώς υποδεέστερη απόδοση από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησε το discount στο 1,21% (με βάση και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2477, τιμή εκκαθάρισης 297), κινήθηκαν μεταξύ 296 και 305 μονάδων. Ελάχιστες αγορές στο τέλος της συνεδρίασης από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (9100 ΟΤΕ, 829600 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3907), Alpha Bank (8966), ΟΤΕ (1733), Ταχ. Ταμιευτήριο (204), ΟΠΑΠ (163), Πειραιώς (1061), Κύπρου (2088), ΔΕΗ (614), MIG (350), Ελλάκτωρα (156), Μυτιληναίο (643), ΕΧΑΕ (127).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 26/3 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (21683915 τεμ.), Eurobank (10499996 τεμ.), Κύπρου (5222426 τεμ.), Πειραιώς (9666350 τεμ.), MPB (7718753 τεμ.), MIG (5986638 τεμ.), ΟΤΕ (5960846).

Να σημειωθούν τα 150 δικαιώματα αγοράς για την ΔΕΗ, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 4,60 ευρώ και άλλα τόσα, της ίδια λήξης, με τιμή εξάσκησης τα 3,80 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v