Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Εθνική - μεσαία το ενδιαφέρον

Το ενδεχόμενο μικρής, ελεγχόμενης, διολίσθησης του Γενικού Δείκτη δεν αναιρεί τη βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά της αγοράς. Ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο η διαμόρφωση του σημείου ισορροπίας για τη μετοχή της Εθνικής, όσο και το ενδεχόμενο υπεραντίδρασης συγκεκριμένων τίτλων μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τη διάθεση κυρίως των πωλητών και δευτερευόντως των αγοραστών, στη μετοχή πρωτίστως της Εθνικής, θα διαμορφωθεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Η φορά της αγοράς, ειδικότερα του FTSE-20, παραμένει θετική (και βραχυπρόθεσμα), πλην όμως, με βάση τις συναλλαγές του τελευταίου ημιώρου στη συνεδρίαση της Παρασκευής, δικαιολογείται περαιτέρω μικρή υποχώρηση.

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι να διαμορφωθεί σημείο ισορροπίας, τιμή αναφοράς για την Εθνική, καθότι η διάθεση του πακέτου πραγματοποιήθηκε εγγύτατα της υψηλής τιμής.

Αναφερόμαστε πάντα στη βραχυπρόθεσμη τάση, που ενδέχεται να κρύβει μικρής έκτασης διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη προς τις 2.575-2.580 μονάδες, ενδεχόμενο που μπορεί να αντισταθμιστεί εάν κινηθούν ανοδικά συμπληρωματικές μετοχές του FTSE-20.

Ακόμη και στην περίπτωση που διολισθήσει λίγο χαμηλότερα ο FTSE-20, η μεταφορά ρευστότητας σε συγκεκριμένες μετοχές, κυρίως του ΜΚ-40, μπορεί να συντηρήσει τη φορά αυτών των τίτλων.

Θα πρέπει λόγω και της σημαντικής ενίσχυσης των θέσεων σε συμβόλαια του ΜΚ-40 να παρακολουθείται στενότατα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η απόκλιση μεταξύ υποκείμενης και τιμής στην αγορά παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v