Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης στην αγορά

Με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα μετακυλιθεί στις μετοχές εταιριών που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει η Proton Securities πως θα επιδείξει η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Παράλληλα, η Proton Securities εκτιμά πως το ενδιαφέρον των επενδυτών ενδέχεται να μετακυλισθεί από τον τραπεζικό κλάδο στις μετοχές εταιριών οι οποίες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αποτελέσματα εννεαμήνου.

Εξάλλου, η Marfin Analysis αναφέρεται στα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα την Παρασκευή, τα οποία κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Τη συνέχιση των σταθεροποιητικών τάσεων προβλέπει και για σήμερα η Σίγμα Securities, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report.

Από την πλευρά της η Εγνατία Finance σημειώνει πως είναι περιορισμένη η προοπτική πτωτικής κίνησης του Γενικού Δείκτη λόγω αφενός των θεμελιωδών στοιχείων των επιχειρήσεων και αφετέρου του ”ήρεμου” διεθνούς κλίματος.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους ενδέχεται να αναζωπυρωθεί σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα, ενώ επισημαίνει πως η σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

Η Omega Bank πάντως, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report, εκτιμά πως στην τρέχουσα φάση της αγοράς παρατηρείται ότι η περιοχή των 2.580 µονάδων ορίζει την πρώτη σηµαντική στήριξη, καθώς αποτελεί διόρθωση σε ποσοστό 23,6% της συνολικής ανοδικής κίνησης.

Από την άλλη πλευρά, συμπληρώνει η Omega Bank, το επίπεδο των 2.650 µονάδων ορίζει το πρώτο σηµείο αντίστασης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στην περιοχή των 2.720 µονάδων.

Στις επόµενες συνεδριάσεις πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού ∆είκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών, συμπληρώνει η Omega Bank, ενώ επισημαίνει πως βραχυπρόθεσµα η µεγαλύτερη πιθανότητα δίνεται σε µικρή υποχώρηση των τιµών, ενώ ως αγοραστικό σήµα θα θεωρηθεί η προσέγγιση και διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή στήριξης των 2.580 µονάδων.

Η Omega Bank καταλήγει πως ένδειξη ενίσχυσης των θέσεων θα αποτελέσει η αποφασιστική διάσπαση της πρώτης αντίστασης στην περιοχή των 2.470 µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην αγορά να δοκιµάσει την επόµενη αντίσταση-στόχο στο επίπεδο των 2.500 µονάδων.

H Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται διορθωτική με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στα αντανακλαστικά της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης και στη συνέχιση της προσπάθειας αυτονόμησης που επιχειρήθηκε σε μεγάλο βαθμό την εβδομάδα που πέρασε.

Επίσης, η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως την ερχόμενη Παρασκευή λήγουν οι σειρές παραγώγων για το μήνα Νοέμβριο με κεντρική τιμή και ισχυρό ενδιαφέρον στις 1.450 μονάδες.

Τι έγινε την Παρασκευή: Πτωτικά κινήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με ιδιαίτερα αυξημένη ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ύστερα από ένα ”ισχυρό” άνοιγμα της συνεδρίασης το οποίο κράτησε την αγορά σε θετικό πρόσημο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, οι σημαντικές τάσεις αποκόμισης κερδών οδήγησαν τον Δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Η Omega Bank από την πλευρά της επισημαίνει πως κύριο χαρακτηριστικό την εβδοµάδα που πέρασε ήταν η αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και η ενίσχυση του όγκου συναλλαγών.

Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση και µετά την προσέγγιση των 2.644,41 µονάδων, παρατηρήθηκε µια µικρή εξάντληση της ανοδικής τάσης, µε την τιµή του ∆είκτη να επιστρέφει ενδοσυνεδριακά έως το επίπεδο των 2.610,99 µονάδων, διορθώνοντας-αφοµοιώνοντας σ΄ ένα µικρό βαθµό την ανοδική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων, αναφέρει η Omega Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v