Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα χαμηλά 266 μηνών για τον τραπεζικό δείκτη

Ισχυρές πιέσεις για τον ΓΔ που έκλεισε σε χαμηλό 19 ετών με τον δεύτερο μικρότερο τζίρο των τελευταίων 13 χρόνων. Αρνητικός πρωταγωνιστής οι τράπεζες. Πτώση για ΕΤΕ (4,4%), EFG (8,6%). Aπώλειες στις ευρωαγορές.

Ο χαμηλός τζίρος (ο δεύτερος χαμηλότερος των τελευταίων 13 ετών, με τον χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στην συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου τρέχοντος έτους) δεν απέτρεψε των πλουραλισμό στις κινήσεις των πωλητών, που μάταια αναζητούν αγοραστές στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, αλλά δεν βρίσκουν (!)

Και βέβαια η παντελής έλλειψη διάθεσης ανάληψης επενδυτικού ρίσκου, θα παρατείνει την ταλαιπωρία και σε συνδυασμό με τα “margin calls” θα οδηγήσει τις τιμές σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς τα χαρτοφυλάκια που έχουν αποφασίσει να “πουλήσουν Ελλάδα” δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη, εκτός και αν συμβεί κάτι εντυπωσιακά ανατρεπτικό (!)

Η διαφορά μεταξύ της σημερινής πτωτικής συνεδρίασης, από άλλες προηγούμενες, είναι ότι οι πωλητές είχαν αναγκαστικές επιλογές και έτσι ο Τραπεζικός κλάδος δεν σήκωσε όλο το βάρος των πωλήσεων.

Ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας των 265,64 μονάδων με απώλειες 5,53% και σε νέα χαμηλά 266 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 11/9/1989 (259,22 μονάδες), ενώ πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και σε νέα χαμηλά 226 μηνών έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να εντοπίζεται στην συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου 1993 (668,08 μονάδες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΔΕΗ, Coca-Cola, Alpha Bank, Eurobank, MPB και Κύπρου, ενώ αντίθετα, μέσω των δημοπρασιών, ο ΟΠΑΠ γύρισε και έκλεισε με οριακά θετικό πρόσημο. Παρά ταύτα συνεχίζει να προβληματίζει η παρατεταμένη πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 7,30 ευρώ.

Από το Τραπεζικό ταμπλό, έδειξε να το “παλεύει” ο τίτλος της MPB, αλλά “αδικήθηκε” από τις τελικές δημοπρασίες και η μετοχή της Πειραιώς, Εθνική και Ταχ. Ταμιευτήριο διατηρούν “απόσταση ασφαλείας” από τα πρόσφατα χαμηλά ενώ από τον υπόλοιπο 20αρη τις πλέον αλγεινές εντυπώσεις, για μία ακόμα συνεδρίαση, απεκόμισε ο τίτλος της ΔΕΗ που έκλεισε σε νέα ιστορικά χαμηλά και σαφώς χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5,00 ευρώ.

Αν και στην σημερινή έντονα πτωτική συνεδρίαση, οι Τραπεζικές μετοχές δεν ηγήθηκαν της πτώσης, οι ασχολούμενοι με το Τραπεζικό ρεπορτάζ δηλώνουν απόλυτα απαισιόδοξοι για το βραχυπρόθεσμο μέλλον των εγχώριων Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με γνωρίζοντες τον εγχώριο Τραπεζικό χώρο, αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να εμφανίσουν ζημιές – ρεκόρ για το εννεάμηνο του 2011 βρίσκονται οι Ελληνικές Τράπεζες στην περίπτωση που τελικά εγγράψουν στους ισολογισμούς τους τις απώλειες από το “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους κατά 50%.

Σύμφωνα με Τραπεζικούς αναλυτές είναι εξαιρετικά πιθανό το σύνολο των ζημιών του Τραπεζικού κλάδου να προσεγγίσει στο εννεάμηνο τα 15 δισ ευρώ, ποσό που δεν περιλαμβάνει τις ζημιές που θα προκύψουν από την διαγνωστική μελέτη της Blackorock, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με Τραπεζικούς παράγοντες, τα νούμερα αυτά δεν είχαν προβλεφθεί ούτε στα πιο ακραία stress tests που είχαν πραγματοποιηθεί κατά τους προηγούμενες μήνες. Σύμφωνα με τους ίδιους δεν αποκλείεται, με τα έως τώρα δεδομένα, οι ζημιές του εγχώριου Πιστωτικού Συστήματος να προσεγγίσουν για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης ακόμη και τα 20 δισ ευρώ.

Είναι προφανές ότι οι ζημιές αυτές δεν κρίνονται διαχειρίσιμες από τις Ελληνικές Τράπεζες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σηματοδοτούν τον σχεδιασμό σημαντικών κεφαλαιακών ενισχύσεων που θα προβλέπουν αυξήσεις κεφαλαίου και πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων και πιθανή προσφυγή τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ήδη, πολλοί αναλυτές προειδοποιούν για νέο κύμα φυγής χαρτοφυλακίων και αποφασιστικά “stop loss” από τις Ελληνικές Τραπεζικές μετοχές με αφορμή την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεαμήνου και των προοπτικών τους ενόψει της συμμετοχής τους στο PSI Plus.

Από την άλλη και σύμφωνα με πληροφορίες, στην χορήγηση και νέου πακέτου εγγυήσεων - του πέμπτου - προς το εγχώριο Πιστωτικό Σύστημα, συνολικού ύψους 35 δισ ευρώ, προσανατολίζεται να προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο και η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει άμεσα προς ψήφιση στην Βουλή το νέο πακέτο εγγυήσεων του Δημοσίου στις Τράπεζες, λόγω της μεγάλης εκροής καταθέσεων τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η οποία οδήγησε τις Τράπεζες να αυξήσουν σημαντικά την άντληση κεφαλαίων από τον ELA και να κάνουν χρήση σημαντικού μέρους του τελευταίου πακέτου εγγυήσεων.

Ταυτόχρονα επειδή η Ελλάδα θα βαθμολογηθεί σε “selective default” είναι πιθανό σημαντικό κομμάτι των Ελληνικών ομολόγων που έχουν κατατεθεί ως collaterals στην ΕΚΤ να καταπέσουν έως ότου αντικατασταθεί μέρος των Ελληνικών ομολόγων με νέα υψηλότερης πιστοληπτικής διαβάθμισης.

Σημειώνεται ότι με το νέο αυτό πρόγραμμα το εγχώριο Πιστωτικό Σύστημα θα έχει λάβει άμεσα και έμμεσα Κρατική βοήθεια ύψους περίπου 133 δισ ευρώ.

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και στην Ιταλία δεν αρκούν για να τιθασευτεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, αναφέρει η UBS. Απαιτούνται σύντομα η ανακεφαλαιοποίηση των Ευρωτραπεζών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την τακτική χρεοκοπίας της Ελλάδας, τονίζει ο οίκος, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης θα υποχωρήσουν από τα μη διατηρήσιμα επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται.

Οι traders της Αγοράς συναλλάγματος καλό θα είναι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για έναν πιθανό “διαμελισμό” του ευρώ, αναφέρει σε έρευνά της η Nomura. Η κλιμάκωση της κρίσης χρεών έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις για διάλυση της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα ομόλογα της Ιταλίας εκτινάσσονται πάνω από το απαγορευτικό επιτόκιο του 7%.
 
Η Ιταλία θεωρείται “πολύ μεγάλη για να διασωθεί” και κατά την Nomura, μια στάση πληρωμών σε Κρατικά ομόλογα της Ιταλίας θα προκαλούσε πλήρη κατάρρευση του νομίσματος.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στους επαγγελματίες του χώρου, η απογοήτευση επικρατεί κατά κράτος, όχι μόνο λόγω της διάλυσης των αποτιμήσεων, αλλά και λόγω τους τζίρους “διαίτης” που απαγορεύουν την λειτουργία πολλών ΑΧΕ.

Εξ΄ ίσου επιφυλακτικοί και οι περισσότεροι αναλυτές, περιορίζονται στο να τονίσουν, ότι ακόμα και αν εξαιρεθεί ο Τραπεζικός κλάδος οι πρώτες ενδείξεις τοποθετούν την συνολική υποχώρηση του γ’ τριμήνου στην καθαρή κερδοφορία των εισηγμένων κοντά στο 20% – 25%. Με αυτά τα δεδομένα, η Αγορά χάνει σε ελκυστικότητα σε ότι αφορά επενδυτικές επιλογές περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το εύρος των εν δυνάμει επενδυτών.
 
Όλοι οι βραχυπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες ενεργοποίησαν νέα σήματα πωλήσεων τα οποία αναιρούνται μόνο σε κάποια επιστροφή πάνω από τις 750 μονάδες, σενάριο που επί του παρόντος φαίνεται αρκετά αισιόδοξο τηρουμένων των τεχνικών προϋποθέσεων που διαμορφώνονται σε επιμέρους διαγράμματα αλλά και σε ξένους δείκτες που ασκούν καθολική επιρροή στην Ελληνική Αγορά.

Μόλις τρεις τίτλοι από το ταμπλώ του FTSE διασώθηκαν με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι ΟΠΑΠ (+0,31%), Πειραιώς (+0,46%) και Folli Follie Group (+0,7%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για MIG (-10,11%) και Κύπρου (-9,5%).

Απώλειες μεγαλύτερες του 8% για Alpha Bank, Eurobank, του 7% για ΔΕΗ, Ελλάκτωρα, του 6% για το Ταχ. Ταμιευτήριο, του 5% για την Coca-Cola και του 4% για Τιτάνα και Εθνική.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 684,7 (17.09) και έκλεισε στις 686 μονάδες με απώλειες 3,74%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 29 εκατ.

Δεν χρήζει σχολίων η τελική εικόνα, καθώς έχουν απεργία τα φαρμακεία και δεν είναι εύκολη η ανεύρεση καταθλιπτικών, με 33 ανοδικές μετοχές έναντι 121 πτωτικών και 32 τίτλοι (σαν η πτώση να ξεκίνησε χθες) έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 8 έως 29,95%.

Επιπλέον, νηνεμία στις Αγορές ομολόγων, όσον αφορά τα spreads, όμως τουλάχιστον εντυπωσιακή κρίνεται η σημερινή εκτίναξη στα Ελληνικά 5ετή CDS, τα οποία ξεπέρασαν τις 8065 μονάδες βάσης (!!!)

Την πεντάδα δείχνουν να συμπληρώνουν οι Πορτογαλία (1067), Βενεζουέλα (1052), Αργεντινή (1033), Ουκρανία (823) και Ιρλανδία (716).

Στο κόκκινο οι ευρωπαικές αγορές

Στο “κόκκινο” το σύνολο των θεωρούμενων μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών, μετά την σαφή προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας απηύθυνε η Moody's. Ο οίκος αναφέρει πως, εάν το κόστος δανεισμού παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τότε θα ενισχυθούν οι δημοσιονομικές προκλήσεις, με επιπτώσεις για την πιστοληπτική αξιολόγηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Εν τω μεταξύ, σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της Γερμανίας προχώρησε η Bundesbank.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει για το 2012 ανάπτυξη κατά 0,5% έως 1% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,8% και παράλληλα προειδοποιεί, ότι μία “σημαντική πτωτική φάση” δεν μπορεί να αποκλειστεί σε περίπτωση σημαντικής επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Ξεκίνημα σημαντικών απωλειών και στην Wall Street, στον απόηχο των Ευρωπαϊκών απωλειών, αλλά και λόγω του ότι η “υπερ-επιτροπή” του Αμερικανικού Κογκρέσου δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε συμφωνία για σχέδιο μείωσης του Αμερικανικού ελλείμματος κατά τουλάχιστον 1,2 τρισ. δολ. σε 10 χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wall Street Journal” το πάνελ εμπειρογνωμόνων αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως αργά το βράδυ την αποτυχία εξεύρεσης λύσης για τις περικοπές.

Το Κογκρέσο έχει διορία έως την Τετάρτη για να επικυρώσει τις συστάσεις της αποκαλούμενης “υπερ-επιτροπής” μείωσης του ελλείμματος. Εάν δεν υπάρξει σχέδιο, όπως επιβάλλει η δικομματική συμφωνία που εγκρίθηκε τον Αύγουστο, δαπάνες ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων θα κοπούν αυτόματα από τα Κυβερνητικά κλιμάκια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την άλλη, οι καταθέσεις των ξένων Τραπεζών στη Federal Reserve υπερδιπλασιάστηκαν στα 715 δισ. δολάρια, από 350 δισ. δολ. στα τέλη του 2010, καθώς η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους ενισχύει τη θέση του δολαρίου ως το μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου. Ειδικότερα, 47 μη-Αμερικανικές Τράπεζες είχαν στον ισολογισμό τους πάνω από 1 δισ. δολ. στη Fed Νέας Υόρκης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 22 Τραπεζών στα τέλη του 2010, σύμφωνα με στοιχεία της ICAP.

Η αξία του δολαρίου έχει σημειώσει άνοδο 6,7% από την υποβάθμιση της “ΑΑΑ” πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ από τη Standard & Poor’s τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως σημειώνουν, πάντως, οι αναλυτές, το δολάριο είναι το ‘’μη χείρον βέλτιστον’’, εν μέσω της απελπιστικής κατάστασης της Ευρωπαϊκής οικονομίας και των μέτρων για υποτίμηση του Ελβετικού φράγκου και του γιεν (!)

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Η καθυστέρηση λήψης αποφάσεων από τον πυρήνα της Ευρωζώνης έχει σκοπιμότητα και αποσκοπεί στην περαιτέρω μεταφορά κεφαλαίων, εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Η πορεία των Αγορών τις τελευταίες ημέρες έδειξε ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και απειλεί όλο και περισσότερες Χώρες. Όσο γρηγορότερα αποφασίσουν οι ισχυροί της ζώνης του ευρώ και κυρίως οι Γερμανοί, να προχωρήσουν σε έκδοση ευρω-ομολόγου και σε “τύπωμα” χρήματος, τόσο λιγότερο καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες για τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε.

Προς το παρόν, απλώς προσπαθούν να κερδίσουν κάποια “ανταλλάγματα” τα οποία όμως δεν πρόκειται να έχουν αντίκτυπο από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό “οικοδόμημα” απειλείται με κατάρρευση.

Εκτιμάται παράλληλα ότι σύντομα θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε νέες λύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, αφού ήδη τα συμφωνηθέντα της 26-27ης Οκτωβρίου έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Στα καθ' ημάς, τα νέα μέτρα λιτότητας, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να επιτείνουν την ύφεση. Η επιστροφή στην ανάκαμψη μπορεί να έρθει μόνο με την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Με αυτά τα δεδομένα, η συνέχιση της ταλαιπωρίας και η κίνηση του Χ.Α. προς νέα χαμηλά, δείχνει σαν το πλέον επικρατέστερο σενάριο (μέχρι το τέλος του μήνα) σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ.

Έρχονται και νέες υποβαθμίσεις Κρατών, τονίζει μετά βεβαιότητας ο Στρατής Πολυχρονέας.

Σε εφιάλτη τείνει να μετατραπεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στα 10ετή spreads των ομολόγων της Ισπανίας, Βελγίου, Γαλλίας και Ολλανδίας την εβδομάδα που πέρασε.

Είναι πολύ πιθανόν πλέον να δούμε και νέες υποβαθμίσεις Κρατών στην Ευρωζώνη, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η απουσία ενιαίου Ευρωπαϊκού μετώπου στις πιέσεις που δέχονται όχι μόνο τα Κρατικά, αλλά και τα Τραπεζικά χρεόγραφα παραμένει. Ενδεικτικά αναφέρεται και η υποβάθμιση 10 Δημόσιων Γερμανικών Τραπεζών (Landesbanken) από τη Moody’s με την αιτιολογία της απουσίας πολιτικής βούλησης για τη στήριξη των Τραπεζών αυτών.

Γερμανία και Γαλλία στην τρέχουσα φάση διαφωνούν στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΕΚΤ στην επίλυση της κρίσης χρέους ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών.

Την ίδια στιγμή όμως η ΕΚΤ μέσω αγορών Κρατικών χρεογράφων, ιδίως Ιταλικών, προσπαθεί να αμβλύνει τις πιέσεις.

Στο εσωτερικό, η νέα Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσει την Τρόικα και τους Ευρωπαίους Εταίρους να προχωρήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης αφού δοθούν πρώτα οι απαραίτητες εγγυήσεις, τη στιγμή που δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα η συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο PSI και τo πόρισμα της Blackrock.

Οι συνθήκες στις Αγορές χρέους της Ευρώπης και οι διεργασίες των Ευρωπαίων Ηγετών για την άμβλυνση της κρίσης θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς και για τη συνέχεια, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec.

Άνοιξε η “καταπακτή” που οδηγεί το Χ.Α. σε χαμηλότερα επίπεδα και σε μία ακόμα περίοδο ταλαιπωρίας, εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης, καθώς από το μίγμα νέων εξακολουθεί να απουσιάζει ο καταλυτικός παράγοντας που θα βελτιώσει μερικώς, έστω, την επενδυτική ψυχολογία.

Η διάσπαση πλέον των 700 μονάδων είναι δεδομένη και το τεχνικό ζητούμενο της νέας στήριξης συνδέεται με την καταγραφή των νέων χαμηλών. “Αν και η Αγορά βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο για νέα χαμηλά, θα διατηρούσαμε επιφυλάξεις ως προς την επιλογή της στιγμής σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μια τεχνικής ανοδικής αντίδρασης.

Προς το παρόν συνιστούμε αναμονή”, τονίζει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

-----ΧΠΑ

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα, ενώ μικρή αύξηση παρουσίασε ο όγκος συναλλαγών.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ακολούθησε τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας οριακά το discount στο 0,38%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3347, τιμή εκκαθάρισης 261,75) κινήθηκαν μεταξύ 261 και 269,75 μονάδων. Πωλήσεις που πήραν επιθετικότερο χαρακτήρα προς το τέλος, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Στο 74% ανήλθε η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 με την συναλλακτική δραστηριότητα να βυθίζεται στα 341 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (174 δικαιώματα αγοράς και 167 δικαιώματα πώλησης).

Αυξήθηκε κάπως ο δανεισμός τίτλων (52000 Alpha Bank, 1355800 MIG, 65000 Κύπρου), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4446), Alpha Bank (1127), Eurobank (682), Κύπρου (392), Ταχ. Ταμιευτήριο (368), ΓΕΚ (455), ΟΤΕ (477), ΟΠΑΠ (297), MIG (861), ΔΕΗ (629), MPB (699), Τιτάνα (171), Πειραιώς (234), Ελλάκτωρα (162), Μυτιληναίο (174), ΕΧΑΕ (119).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 21/11 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Πειραιώς (481500 τεμ.), Eurobank (400000).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7136617 τεμ.), Εθνική (18184112 τεμ.), Πειραιώς (14074373 τεμ.), ΟΤΕ (4559785 τεμ.), MIG (4219924 τεμ.), Eurobank (16589236 τεμ.) Κύπρου (8806065 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v