Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κερδίζουν στα σημεία οι πωλητές

Ψυχραιμότερα, σε σχέση με Φρανκφούρτη, Παρίσι, κινείται το ΧΑ. Κρατά η Εθνική. Επιβεβαιώνονται οι 275 μονάδες για τον FTSE-20. Βοήθειες από Τιτάν, ΜΡΒ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο. Πτώση για EFG, OΠΑΠ.

Συνεχίζονται η νευρικότητα κι η αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και διορθώνουν βασικοί δείκτες και μετοχές στα χρηματιστήρια.

Συγκριτικά μικρότερες, μέχρι πριν από λίγο (στις 13:15), οι απώλειες για τον Γ.Δ. και τον FTSE-20 σε σχέση με το ποσοστό του DAX, του FTSE-100 και του CAC.

Κρατάμε, ωστόσο, τη μικρή ανάκαμψη του ευρώ, που επανέρχεται στο 1,3540 δολάριο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με υποχώρηση του Γ.Δ. προς τις 714,31 μονάδες και του FTSE-20 προς τις 275,36, με το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων να εστιάζει σε τραπεζικούς τίτλους.

Χαμηλότερες τιμές για την Εθνική και την Alpha - Eurobank και προσπάθειες για κόντρα κίνηση από την πλευρά της Πειραιώς και της ΜΡΒ.

Για την Εθνική η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι και να πιέζουν την τιμή έως το 1,80 ευρώ. Επίπεδα από όπου ενεργοποιήθηκαν και σήμερα συγκεκριμένοι αγοραστές για να ωθηθεί η μετοχή έως το 1,88 ευρώ.

Πριν από λίγο, οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τις 930.000 τεμάχια και η τιμή διαμορφωνόταν στα μέχρι τώρα υψηλά ημέρας.

Ανάλογη διάθεση σημειώνεται και στην Alpha Bank, που από το αρχικό χαμηλό του 0,831 αντέδρασε έως το 0,852 ευρώ.

Η Πειραιώς και η ΜΡΒ από την αρχή είχαν καλύτερη συμπεριφορά, με την πρώτη έως το 0,219 και τη δεύτερη έως το 0,216 ευρώ.

Χαμηλότερα στο 0,617 ευρώ διόρθωνε η Κύπρου και προς το 0,535 ευρώ το Τ.Τ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέχρι τώρα η Εθνική αντιδρά -για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- από την κρίσιμη ζώνη τιμών του 1,70 - 1,80 ευρώ.

Επίσης, ενθαρρυντική ένδειξη θεωρούμε την προσπάθεια αντίδρασης για τον Τιτάνα, μία από τις κύριες μετοχές-σηματωρούς του μη τραπεζικού FTSE-20 - με τους αγοραστές να φτάνουν έως τα 12,55 ευρώ.

Για πολλούς και διάφορους λόγους ο Τιτάνας από αρκετούς αναλυτές και παίκτες θεωρείται προπομπός (αναφερόμαστε πάντα στο μη τραπεζικό κομμάτι του 20άρη) και η διαχρονική πορεία του προαποτυπώνει τις όποιες προσπάθειες αντίδρασης μέρους της αγοράς.

Υψηλότερα αντιδρούσε πριν από λίγο η ΔΕΗ στα 5,18 ευρώ και κατά 1,65% η Ελλάκτωρ στο 1,23 ευρώ.

Για την Ελλάκτωρ συνεκτιμάμε το τελευταίο σχετικό άρθρο του έγκυρου Φώτη Κόλλια.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καταγράφουμε την προσπάθεια αντίδρασης της ΓΕΚ Τέρνα, μετά τη βύθισή της στο 0,706 ευρώ χθες.

Λιγοστές αγορές στο Υγεία και στη Frigoglass, ενώ κατά 1,66% ενισχύεται η Μέτκα στα 6,14 ευρώ.

Οι συναλλαγές έπειτα από περίπου μία ώρα συνεδρίαση δεν ξεπερνούσαν τα 4,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία 1,9 εκατ. στη μετοχή της Εθνικής, που λίγο μετά τις 11:25 αντιδρούσε έως το 1,89 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v