Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στο ναδίρ τράπεζες και... ψυχολογία

Κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι τράπεζες με απώλειες 17,32%, ενώ ο ΓΔ απέφυγε τα χειρότερα λόγω της 3Ε και του ΟΤΕ. Άγριο σφυροκόπημα για Εθνική (-20,7%), Αlpha (-19,1%), EFG (-20,2%), Πειραιώς (22,1%), ΤΤ.

Απόλυτη επιβεβαίωση της στήλης, που δεν επιχαίρει για την επιτυχία της και η οποία εφιστούσε την προσοχή στις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, όταν και επιχειρήθηκε προσπάθεια τεχνητής ανάτασης των Τραπεζικών μετοχών, την ίδια ώρα που κάποιοι “διορατικοί” προχωρούσαν σε σημαντική αύξηση των “short” θέσεων στην Αγορά Παραγώγων, κάτι που πήρε σημαντική έκταση κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Μεταξύ άλλων η στήλη ανέφερε: “Μία Αγορά διαλυμένων αποτιμήσεων, χαμηλής ψυχολογίας και ανύπαρκτης διάθεσης ανάληψης πραγματικού επενδυτικού ρίσκου, θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από το σκληρό Τραπεζικό trading και να εγκλωβίζει σε συνεδριάσεις, δήθεν ανοδικού χαρακτήρα”.

“Από εκεί και πέρα και ανεξάρτητα από τις δηλώσεις – εκτιμήσεις που αναμφίβολα θα συνεχιστούν, μία πιο προσεκτική ανάλυση των τελευταίων δεδομένων, συγκλίνει στο συμπέρασμα ότι έρχεται μεγαλύτερο “κούρεμα” στο Ελληνικό χρέος και ίσως για αυτό να επιχειρείται τεχνική “ανάταση” σε κάποιους Τραπεζικούς τίτλους”.

”Αφ΄ ενός η πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας εναντίον των Τραπεζιτών που εξέφρασαν την άποψη ότι το μεγαλύτερο “haircut” στο Ελληνικό χρέος θα ισοδυναμούσε με καταστροφή και αφ΄ ετέρου οι επισημάνσεις της τρόικας ότι η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους έχει επιδεινωθεί “ανοίγoυν το κουρείο”.

“Συνέχεια της τεχνητής αντίδρασης, χωρίς θεμελιώδες υπόβαθρο. Ασφαλώς και κάθε ανοδική προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη, όμως για αλλάξει η αμυντική στάση των “νουνεχών” χαρτοφυλακίων και να εισρεύσει “φρέσκο χρήμα”, αυτή πρέπει να υποστηρίζεται από συγκεκριμένες και απόλυτα σαφείς ειδήσεις – εξελίξεις” ήταν και η επισήμανση του φίλου Μάνου Χατζηδάκη.

Και βέβαια ήλθε η Κυριακή και τώρα όλοι μιλούν για μεγαλύτερο “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους, ή αλλιώς για “ελάφρυνση”, όπως αρέσκεται να το ονομάζει η Ελληνική Κυβέρνηση, η ίδια που μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα φανεί απόλυτα συνεπής προς τις δανειακές της υποχρεώσεις και δεν συζητά κανενός είδους “haircut” (!!!)

Σύμφωνα με Τραπεζικούς κύκλους, ένα μεγαλύτερο “κούρεμα” της τάξης του 50% θα προκαλέσει έντονες πιέσεις στον Τραπεζικό κλάδο, καθώς θα κοστίσει τουλάχιστον 15 - 20 δισ. ευρώ σε κεφάλαια, ενώ τα προβλήματα ρευστότητας θα ενταθούν ακόμα περισσότερο.

Θα αναγκαστούν λοιπόν, οι εγχώριες Τράπεζες, να ζητήσουν “βοήθεια” από το ΤΧΣ, προκειμένου να ενισχυθούν κεφαλαιακά, όμως έτσι θα οδηγηθούν σε πλήρη Κρατικοποίηση, αφού η συμμετοχή του ΤΧΣ θα γίνει με κοινές μετοχές.

Στην περίπτωση που η στήριξη έρθει από τον EFSF, δηλαδή αν ισχύσει για τις Ελληνικές Τράπεζες ό,τι ισχύσει για τις Ευρωπαϊκές, τότε η συμμετοχή θα γίνει με προνομιούχες μετοχές.
Βέβαια εδώ αξίζει να τονιστεί η Γερμανική γραμμή, σύμφωνα με την οποία οι Τράπεζες πρέπει πρώτα να προστρέξουν για κεφάλαια στις Αγορές (κάτι που σημαίνει νέες αυξήσεις κεφαλαίου και νέο τεράστιο πληθωρισμό χαρτιών) , δεύτερο να αναλάβουν τα Κράτη την κεφαλαιακή τους ενίσχυση και σαν ύστατη λύση θα είναι η προσφυγή στο EFSF.

Και βέβαια έρχεται ο “Μαύρος βράχος” (BlackRock), ενώ είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι εκροές καταθέσεων και η αύξηση των επισφαλειών και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Άλλωστε την περαιτέρω μείωση των καταθέσεων διαπιστώνει και η Τρόικα. Στην έκθεσή της που δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ε.Ε. αναφέρει ότι η τάση εκροής των καταθέσεων συνεχίζεται. Συγκεκριμένα διαπιστώνει ότι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το τέλος που πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου οι καταθέσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 4,9%. Σε απόλυτα νούμερα η εκροή των καταθέσεων στο διάστημα αυτό του ενάμιση μήνα αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 δισ. ευρώ (!)

Από κοντά και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε αυτό το μήκος κύματος και η σημερινή ανακοίνωση από την Alapis.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σήμερα προέβη στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011.

Ο πρόεδρος του ΧΑ, Σ. Λαζαρίδης, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ενώ το ΔΣ του Χ.Α. θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.

H Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τοποθέτησε το μέγεθος του "κουρέματος" των Ελληνικών ομολόγων μεταξύ 50% με 60%, δήλωσε τη Δευτέρα βουλευτής των Πρασίνων της Γερμανίας, μετά την ενημέρωση των Κομμάτων της Γερμανικής Βουλής από την κ. Μερκέλ για την πορεία της Συνόδου της Κυριακής, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σαν ένα ρεαλιστικό βήμα προς την επίλυση της Ευρωπαϊκής κρίσης χρέους χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο “haircut” στα Ελληνικά ομόλογα η Munich Re. Όπως είπε η Γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία, απαιτείται μια βιώσιμη λύση, που δεν θα πυροδοτήσει πληθωρισμό.

Βέβαια εδώ παραμένει ζητούμενο η στάση που θα κρατήσουν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες και βέβαια πόσο σημαντικές θέσεις μπορεί να έχουν στα Ελληνικά CDS.

Δεν αποκλείεται κάποιοι να επιδιώξουν την μη “συντεταγμένη” χρεοκοπία, προκειμένου να πληρωθούν από τα δεύτερα (!)

Επιφυλακτική, αλλά μάλλον ψύχραιμη (παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχητικές ειδήσεις) η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ μικρές πιέσεις δείχνει να δέχεται το ενιαίο νόμισμα.

Μεγαλύτερη επιδείνωση εμφάνισε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία για τον δείκτη PMI, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,2 από 49,1 τον προηγούμενο μήνα και έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών ότι θα διαμορφωνόταν στο 48,8. Η υποχώρηση αυτή, όπως σχολιάζει το Reuters, δείχνει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης κινδυνεύει σοβαρά να πέσει σε ύφεση.

Πιθανότητες 50% για ύφεση στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στις οικονομίες της Ευρωζώνης μέσα στους επόμενους 12 μήνες δίνει ο κ. Nouriel Roubini, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Μιλώντας από την Τζακάρτα, ο κ. Roubini, δήλωσε πως η χρηματοοικονομική μηχανή της Ευρώπης δεν επαρκεί για να τερματιστεί η κρίση χρέους, ενώ η κρίση έχει ήδη απλωθεί σε ορισμένες Γαλλικές και Βελγικές Τράπεζες.

Δεν δείχνουν καλύτερα τα μηνύματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (εκτός από κάποια επιμέρους αποτελέσματα εταιρειών), παρά ταύτα η συνεδρίαση στην Wall Street ξεκίνησε με μικρά κέρδη.

Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να χάσουν την αξιολόγηση “ΑΑΑ” από έναν ακόμα μεγάλο οίκο αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους, λόγω των ανησυχιών αναφορικά με το έλλειμμα, προβλέπει η Bank of America Merrill Lynch.

Ο “πυροκροτητής” θα είναι η πιθανή αποτυχία του Κογκρέσου να συμφωνήσει σε ένα αξιόπιστο μακροπρόθεσμο σχέδιο για την μείωση του Αμερικανικού ελλείμματος, ανέφερε σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος. Μια δεύτερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ θα μπορούσε να έρθει από την Moody’s, ή από την Fitch και θα αποτελούσε ένα νέο πλήγμα στην ήδη επιβαρυμένη Αμερικανική οικονομία.

Εν τω μεταξύ, τρία χρόνια περίπου μετά την πτώχευση της Lehman Brothers, οι Τράπεζες συνεχίζουν να καταρρέουν στις ΗΠΑ.

Συνολικά 84 Τράπεζες έχουν κηρύξει μέχρι στιγμής φέτος πτώχευση στις ΗΠΑ. Ο αριθμός πέρυσι πλησίασε τις 120. Πιο πρόσφατη πτώχευση αυτή της Community Banks of Colorado, μια Τράπεζα με 40 υποκαταστήματα με έδρα το Greenwood, που έκλεισε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η FDIC. Τις καταθέσεις, ύψους 1,33 δισ. δολαρίων και τα περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,38 δισ. δολ. θα αναλάβει η Bank Midwest of Kansas City. Ας σημειωθεί πως πρόκειται για την έκτη πτώχευση Τράπεζας στο Κολοράντο μέχρι στιγμής φέτος.

Επιστρέφοντας στο ταμπλώ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε σχετικά κοντά στα χαμηλά ημέρας, ενώ αντίθετα ο Γενικός Δείκτης εκμεταλλεύθηκε την αντίδραση της Coca-Cola που ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.05 και το κλείσιμο του ΟΤΕ (μέσω των δημοπρασιών) στο υψηλό ημέρας και έτσι σε μία προσπάθεια αντίδρασης που ξεκίνησε με την καταγραφή των ενδοσυνεδριακών χαμηλών, κατάφερε να απομακρυνθεί σημαντικά από το ημερήσιο χαμηλό των 734,93 μονάδων (-6,06%).

Τ+3 και “margin calls” ασφαλώς και επιδείνωσαν έτι περεταίρω την κατάσταση στον Τραπεζικό κλάδο, ενώ το τελικό -17,32% του Τραπεζικού δείκτη δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ημέρας.

Μάλιστα το σημερινό -17,32% του Τραπεζικού δείκτη είναι οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες των τελευταίων 311 μηνών, καθώς οι αμέσως μεγαλύτερες απώλειες για τον εν λόγω δείκτη έχουν σημειωθεί στις 29/11/85 (-32,45%).

Όπως προαναφέρθηκε, μόλις δύο οι διασωθέντες στο ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (+0,47%) και ΟΤΕ (+1,49%).

Από την άλλη, οι μεγαλύτερες απώλειες για Ταχ. Ταμιευτήριο (-25,11%), Πειραιώς (-22,15%), Εθνική (-20,79%), Eurobank (-20,25%), Alpha Bank (-19,14%) και Ελλάκτωρα (-10,77%), ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 734,93 μονάδες (15.16) και έκλεισε τελικά στις 747,08 με απώλειες 4,51%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 47,5 εκατ. από τα οποία τα 1,8 αφορούσαν “πακέτα”.

Κάκιστη η τελική εικόνα με 36 ανοδικές μετοχές έναντι 127 πτωτικών και 32 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 11 έως 30%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Με γενικές αναφορές για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και το “κούρεμα” του Ελληνικού χρέους έκλεισε και αυτή η Σύνοδος Κορυφής αφήνοντας “ανοικτά” τα θέματα για τη νέα Σύνοδο των 27 την ερχόμενη Τετάρτη, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Ιδιαίτερη αίσθηση παρουσιάζει η έλλειψη στοιχείων για το τι μέλει γενέσθαι με τη μόχλευση του EFSF. Πάντως το σίγουρο είναι ότι μετά και τις τελευταίες πληροφορίες, το “κούρεμα” δεν πρόκειται να είναι μικρότερο από 50% γεγονός, που πιθανότατα να θέσει “stop”
στην υποβόσκουσα ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών ενώ οι
αλλαγές στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως αποτελέσουν το “κουτί της Πανδώρας” για το μέλλον της Ελλάδας.

Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να λάβει εύκολα αγοραστική θέση στις επόμενες συνεδριάσεις.

Σημαντικό ανοδικό “jump” προεξόφλησης, πιθανών θετικών νέων από τη Σύνοδο κορυφής της Κυριακής πραγματοποίησε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ASE 20 συμπληρώνοντας έτσι το εμφανέστατο “Doji candlestick” της Τετάρτης με δύο “γεμάτα” ανοδικά “candlesticks”.

Η αδυναμία ανοδικής διαφυγής θα επαναφέρει σε καθοδική τροχιά το δείκτη FTSE 20 βάζοντας ως στόχο τη πολύ βραχυχρόνια στήριξη των 280 μονάδων.

Αντίθετα ιδιαίτερα θετική θα χαρακτηρίζαμε τη διαφυγή του δείκτη πάνω από τον απλό κινητό μέσο των 21 ημερών, στις 316 μονάδες.

Διαγραμματικά επίπεδα στηρίξεων εντοπίζονται στις 276 και 250 μονάδες.

Έντονη ανοδική κίνηση 0,50 ευρώ πραγματοποίησε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα προσεγγίζοντας με γοργό ρυθμό το κάτω μέρος του “gap” της 10ης Οκτωβρίου στα 2,02 ευρώ αναπτερώνοντας έτσι μερικώς την επενδυτική ψυχολογία.

Τα τελευταία νέα όμως, που έρχονται από τη Σύνοδο Κορυφής δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια καθώς το” κούρεμα” φαίνεται να διαμορφώνεται τελικά πέριξ του 50%, στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή της Εθνικής χαμηλότερα της βραχυχρόνιας διπλής βάσης των 1,54 ευρώ. Το καθοδικό “trigger signal” δόθηκε με τη καταστρατήγηση της ζώνης των 1,95 με 1,88 ευρώ.

Ως θετικό στοιχείο θα μπορούσαμε να εκλάβουμε τη πιθανή διακράτηση της τιμής της ΕΤΕ πάνω από τον 100άρη των “volume candlesticks” των 500.000 τεμ. στα 1.78 ευρώ.

Μέσα σε 14 συνεδριάσεις η μετοχή της ΜΙΓ βρέθηκε από το 0,20 στο 0,47 δηλώνοντας έτσι ισχυρότατη αποστασιοποίηση από το περιρρέον αρνητικό κλίμα. Μάλιστα κατά την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδος κινήθηκε εξολοκλήρου πάνω από τη βραχυχρόνια αντίσταση του 0,42 ευρώ (κορύφωση τέλη Αυγούστου) αφήνοντας όμως στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών ένα ιδιότυπο ανάποδο “Hammer”, όπου στατιστικώς μπορεί να οδηγήσει σε καθοδικό “swing”.

Οι στηρίξεις εντοπίζονται κυρίως στη ζώνη των 0,30 με 0,33 ευρώ.
Από πλευράς τεχνικών δεικτών θετικές ενδείξεις λαμβάνουμε από τον Premiere Stochastic Oscillator αν και κινείται σε “υπεραγορασμένες” περιοχές.

Μετά από συνεχόμενες ταλαντευτικές κινήσεις μέσα στο κανάλι συσσώρευσης των 5.50 με 6.05 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων διέφυγε ανοδικά στις 12 /10 βάζοντας πλώρη για την αντίσταση των 6.75 ευρώ.

Χαμηλότερα από το εν λόγω επίπεδο διέρχεται και ο μακροπρόθεσμος απλός κινητός μέσος των 200 ημερών, στα 6.60 ευρώ. Η πιθανή ανοδική διάσπαση με αυξημένο όγκο συναλλαγών του 200άρη θα βάλει τις βάσεις για τη διαγραμματική προσέγγιση όχι μόνο της αντίστασης των 6.75 ευρώ αλλά και της επόμενης πιο ισχυρής αντίστασης των 7.19 ευρώ.

Στην απόφαση της περικοπής του Ελληνικού χρέους της τάξεως του 50% – 60% που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες επενδυτές φαίνεται ότι κατευθύνονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλες καθώς και στον καθορισμό μέγεθος επανακεφαλαιοποίησης ύψους 100 δισ ευρώ των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Αν και επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι οριστικό υπό αυτές τις συνθήκες οι Ελληνικές Τράπεζες θα αναζητήσουν κεφάλαια ύψους πλέον των 10 δισ τα οποία θα αποκαταστήσουν τους δείκτες φερεγγυότητας χωρίς σε αυτό το μέγεθος να υπολογίζεται ο διαγνωστικός έλεγχος της Blackrock που πιθανότατα να αυξήσει το μέγεθος των αναγκαίων κεφαλαίων.

Επισημαίνεται ακόμα η εμφάνιση αμιγώς κερδοσκοπικών φαινομένων σε μέχρι πρότινός μετοχές μηδενικού ενδιαφέροντος και οριακών θεμελιωδών δεδομένων το οποίο ενισχύει την αίσθηση μας περί υπερβολής σε επιμέρους τίτλους περιορισμένων προοπτικών.

Από εκεί και πέρα ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec., τονίζει ότι η καθοδική διάσπαση του απλού ΚΜΟ των 15 ημερών στις 748 μονάδες, ανοίγει τον δρόμο για κίνηση του Δείκτη προς τις 701 μονάδες, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την δυναμική της προσφοράς και των εν δυνάμει πωλητών και δεν αποκλείει την “ουρά” πωλήσεων λόγω συστημικής πίεσης (!)

-----ΧΠΑ

Αλλαγή σκηνικού και σημαντικές πιέσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ενώ σημαντική μείωση παρουσίασαν οι συναλλαγές στα συμβόλαια του 20αρη.

Ελαφρώς χειρότερη κίνηση από το συμβόλαιο Δεκεμβρίου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξήσει την υποτίμηση στο 0,32%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 6475, τιμή εκκαθάρισης 290,25) κινήθηκαν μεταξύ 285 και 313 μονάδων. Μικτές και λίγες οι κινήσεις, από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Αμετάβλητη (76%) παρέμεινε η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20, ενώ δραματική ήταν η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητα καθώς άλλαξαν χέρια μόλις 613 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (411 δικαιώματα αγοράς και 202 δικαιώματα πώλησης).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (6400 Coca-Cola, 5600 Ελ. Πετρέλαια), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (28427), Alpha Bank (5333), Πειραιώς (1197), Eurobank (2483), ΔΕΗ (161), Κύπρου (420), Μυτιληναίο (469), ΟΠΑΠ (1050), MIG (1048), ΟΤΕ (450), Ελλάκτωρα (326), Motor Oil (195), Ταχ. Ταμιευτήριο (1055), Αγροτική (6245), Ελ. Πετρέλαια (317), ΓΕΚ (236), Intralot (487), MPB (141), Βιοχάλκο (132).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 24/10 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8298800 τεμ.), Εθνική (16862112 τεμ.), Πειραιώς (17593863 τεμ.), ΟΤΕ (5642058 τεμ.), MIG (4452213 τεμ.), Eurobank (17788860 τεμ.) Κύπρου (5944838 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v