Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στο ΧΑ πριν τη Σύνοδο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τράπεζες εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Σημείο αναφοράς η ΕΤΕ, ξεπερνά τα 2 € με άνοδο 11,5%, απόδοση πάνω από 20% για ΤΤ, υπεραξίες σε Alpha Bank, MIG, Πειραιώς, Ελλάκτωρ.

Ισχυροποιείται η αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως όμως στο Χ.Α.

Οι αγοραστές, επιχειρώντας να προεξοφλήσουν το όποιο αποτέλεσμα της συνόδου της επόμενης Τετάρτης, ανεβάζουν στροφές.

Οι εντολές τους έγιναν επιθετικότερες λίγο μετά τις 14:00 - 14:05, φτάνοντας στα 4,5 εκατ. μετοχές της Εθνικής και ενισχύοντας τις συναλλαγές σε Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και MIG.

Ο Γ.Δ. πριν από λίγο περνούσε τις 770 μονάδες και ο FTSE-20 προσέγγιζε τις 308 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών να περνά τα 32,2 εκατ. ευρώ, στις 14:15, τη στιγμή όπου και οι 20 μετοχές του FTSE αντιδρούσαν ανοδικά.

Υψηλότερο ποσοστό με 23,5% για τη μετοχή του Τ.Τ., ενώ η Εθνική ενισχυόταν κατά 4,4% στο 1,90 ευρώ.

Στην τεχνικότητα του Τ.Τ. αναφερθήκαμε στα προηγούμενα σχόλιά μας. Για την Εθνική απαιτείται η υπέρβαση του 1,98 ευρώ για να είναι δυνατή η επαναπροσέγγιση των αμέσως υψηλότερων χασμάτων στα 2,14 - 2,15 ευρώ.

Βέβαια, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο ποντάρισμα, εν όψει της συνόδου της 26ης/10. 

Όσες ευκαιρίες και όποιους κινδύνους μπορεί να κρύβει. Ωστόσο, εάν ο FTSE-20 διαμορφωθεί σε κλείσιμο πάνω από τις 303 - 304 μονάδες, θα δει αμέσως τις 312, με ενδεχόμενη υπέρβασή τους τη συνέχιση της αντίδρασης προς την ευρύτερη περιοχή των 350 μονάδων.

Από τη στιγμή όμως όπου δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα αποφασιστεί στις 26/10, θα πρέπει να θεωρούμε πιθανά και τα δύο ενδεχόμενα, μιας εντονότερα ανοδικής κίνησης ή μιας βίαιης επαναφοράς στα χαμηλά.

Από τις μετοχές του FT MID, υποχωρεί οριακά μόνο η Frigoglass, ενώ από τον SC αρκετές είναι οι μετοχές που αποδίδουν από 10% και πάνω.

Είναι ενδεικτικό πως οι αντιπροσωπευτικοί δείκτες της χαμηλότερης αποτίμησης παραπέμπουν σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια μόχλευσης σε ένα μέρος του ταμπλό.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v