Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οι τράπεζες έδωσαν αντίδραση

Σημαντικά κέρδη για τις τράπεζες, ισχυρές πιέσεις για Coca Cola και ΟΤΕ στη σημερινή συνεδρίαση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας. Άνοδος 9% για Εθνική, 10% για ΤΤ, 21% για MIG. Υπεραπόδοση για Alpha, Eurobank. 

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, σημειώθηκε προσπάθεια αντίδρασης Τραπεζικών μετοχών από τα πρόσφατα χαμηλά, η οποία προσέκρουσε στις σημαντικές πιέσεις που δέχτηκαν Coca-Cola και ΟΤΕ και προς το τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της ΔΕΗ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να αλλάξει πρόσημο εννέα φορές, σε μία συνεδρίαση με άθλιο τζίρο και έκδηλη νευρικότητα και το Χ.Α. να δείχνει ότι ανησυχεί λιγότερο από τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, όσον αφορά τις εξελίξεις στην κρίση χρέους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ταμπλώ του 20αρη, προσπάθησαν και πέτυχαν να κινηθούν θετικά οι Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Folli Follie Group (τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), ενώ μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισαν στο υψηλό ημέρας οι Τιτάν και Motor Oil.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, δηλώνουν απόλυτα επιφυλακτικοί όσον αφορά τις “υπέρβαρες” θέσεις στον Τραπεζικό κλάδο για όσο διάστημα η κατάσταση παραμένει ασαφής αναφορικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής καθώς και το μέγεθος του “κουρέματος” του Ελληνικού χρέους, ενώ οι συγκλίνουσες απόψεις των αναλυτών είναι ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να δείχνει υψηλή ευαισθησία στη ροή ειδήσεων σχετικά με τις “ασκήσεις επί χάρτου” που θα αφορούν γενικότερα την επόμενη μέρα στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο.

Από την άλλη, την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει την “μητέρα των μαχών” για να περάσει από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα γνωστά φορολογικά υποζύγια, τα αναπάντητα ερωτήματα που συνεχίσουν να “βασανίζουν” την επενδυτική κοινότητα είναι πολλά.

Π.χ., γιατί οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημόσιων φορέων και Οργανισμών σε πολλές περιπτώσεις έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά;

Γιατί από τα 5 δισ έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί μόνο τα 390 εκατ. από το 10% του ΟΤΕ;

Γιατί ενώ η Κυβέρνηση, ενώ είχε δεσμευθεί με το Μνημόνιο και εν συνεχεία με το Μεσοπρόθεσμο, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου θα είναι μηδέν, αντίθετα στο τέλος Ιουλίου ξεπερνούσαν τα 6,6 δισ. ευρώ και εκατοντάδες φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα ακόμα δεν στέλνουν στοιχεία για το τι χρωστάνε;

Γιατί εξακολουθούν να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ενώ διαφαίνεται έξαρση της φοροδιαφυγής τόσο στον φόρο εισοδήματος (με πτώση εσόδων στο 8μηνο του 2011 κατά € 600 εκατ. από τα πολύ χαμηλά επίπεδα του 8μήνου του 2010) όσο και στον ΦΠΑ (με πτώση των εσόδων στο 8μηνο του 2011 κατά 0,3%, παρά την αύξηση των συντελεστών κατά 4 π.μ. από τον Ιούλ του 2010 και των χαμηλών συντελεστών από το 11% στο 13% από την 1η.1.2011), σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Alpha Bank;

“Σημειώνεται ότι μετά το 2001 αυξήθηκαν κατακόρυφα οι μισθολογικές αμοιβές των εργαζομένων του Υπ. Οικονομικών. Παρ' όλα αυτά, σημειώθηκε ταυτόχρονα μεγάλη πτώση των φορολογικών εσόδων της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ σε ολόκληρη την περίοδο 2002 - 2008 (από 21,7% σε 20,3% του ΑΕΠ), παρά την υψηλή ανάπτυξη στην οικονομία σε αυτήν την περίοδο (+3,8%)”.

“Ταυτόχρονα, μια τέτοια προσέγγιση δικαιώνει τις 250.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν καν δήλωση ΦΠΑ στο 1ο 6μηνο το 2011 και τους εκατοντάδες χιλιάδες μη μισθωτούς που δηλώνουν εισόδημα € 10.000 ή λιγότερο ετησίως, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή/και εκατομμυρίων ευρώ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση.

Από εκεί και πέρα και ανεξάρτητα από τις δηλώσεις – εκτιμήσεις που αναμφίβολα θα συνεχιστούν, μία πιο προσεκτική ανάλυση των τελευταίων δεδομένων, συγκλίνει στο συμπέρασμα ότι έρχεται μεγαλύτερο “κούρεμα” στο Ελληνικό χρέος και ίσως για αυτό να επιχειρείται τεχνική “ανάταση” σε κάποιους Τραπεζικούς τίτλους.

Αφ΄ ενός η πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας εναντίον των Τραπεζιτών που εξέφρασαν την άποψη ότι το μεγαλύτερο “haircut” στο Ελληνικό χρέος θα ισοδυναμούσε με καταστροφή και αφ΄ ετέρου οι σημερινές επισημάνσεις της τρόικας.

Πιο συγκεκριμένα, εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα "όσο το δυνατόν συντομότερα", προτείνει η τρόικα στην έκθεσή της, κάνει λόγο για πιθανή ανάγκη αναθεώρησης προς τα κάτω των μεσοπρόθεσμων προβλέψεων για την ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ τονίζει ότι η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους έχει επιδεινωθεί όπως μετέδωσε το Reuters.

Αυτό το τελευταίο περί της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, κατά πολλούς (“διορατικούς”) “ανοίγει το κουρείο” και πιθανό να επιταχύνει τις εξελίξεις στο εν λόγω θέμα.

Από την άλλη, υπερβολικά αισιόδοξες θεωρεί και το ΔΝΤ τις τρέχουσες προβλέψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το Ελληνικό χρέος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στελέχη του ΔΝΤ διαφωνούν με τις εκτιμήσεις που γίνονται για την πορεία του ελληνικού χρέους και, πριν εγκρίνουν την δική τους συμμετοχή στην επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας, θέλουν να περιμένουν έως ότου έχουν καλύτερη ορατότητα για το πόσο βιώσιμο είναι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν η Σύνοδος της Κυριακής συμφωνήσει σε μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της, αυτό θα καταστήσει το χρέος περισσότερο βιώσιμο και θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να εγκρίνει την επόμενη δόση - πιθανώς τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Χώρας ότι πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο Ελληνικής χρεοκοπίας, ενώ αργότερα τόνισε ότι Γερμανία και Γαλλία συμφωνούν απολύτως πάνω στο ζήτημα του μηχανισμού διασώσεων της Ευρωζώνης, EFSF.

Ο κ. Wolfgang Schaeuble τόνισε ότι δεν τέθηκε προς συζήτηση ζήτημα μόχλευσης του EFSF μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Γερμανική Κυβέρνηση δεν αποκλείει την πιθανότητα αναβολής της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που επικαλείται πηγές της Καγκελαρίας

Ο Steen Jakobsen, chief economist της Saxo Bank, σχολιάζει τα σημερινά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και εκτιμά ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 23 Οκτωβρίου θα κινηθεί στην υπάρχουσα λογική του “παρατείνω και υποκρίνομαι” και το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι θα δούμε να εισέρχεται στη συζήτηση κάποιο στοιχείο μιας ενδεχόμενης λύσης.

“Η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών της 23ης Οκτωβρίου δεν θα αποτελέσει ούτε φινάλε αλλά ούτε και προοίμιο”, σχολιάζει η Citigroup και επισημαίνει ότι οι οικονομολόγοι της δεν αναμένουν οι σύνοδοι που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα αποτελέσουν πανάκεια για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, σε σχέση με τις προσδοκίες που πολλοί μπορεί να έχουν. Αλλά θεωρούν ότι οι προτάσεις θα είναι αρκετές ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω άνοδο του κόστους χρηματοδότησης για την Ιταλία και την Ισπανία.

Όπως προαναφέρθηκε, στο “κόκκινο” και με αξιοπρόσεκτες απώλειες τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς μπορεί να μην σημειώνεται σημαντική υποχώρηση των τιμών, όμως από την άλλη ο προβληματισμός δεν εκλείπει.

Αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις της για την οικονομική ανάπτυξη το 2012, η Γερμανική Κυβέρνηση, επικαλούμενη την αύξηση των διεθνών κινδύνων, αν και για το 2011 εμφανίστηκε πιο αισιόδοξη. Η Γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1% το 2012 σύμφωνα με τις τελευταίες Κυβερνητικές προβλέψεις.

Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η Γερμανική Κυβέρνηση έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 1,8%. Την ίδια στιγμή το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις του για το 2011 κάνοντας λόγο για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,9% το 2011 από την προηγούμενη εκτίμηση του 2,6%.

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Σλοβενίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε η S&P επικαλούμενη την επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης της Χώρας λόγω της έλλειψης σχεδίου για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου χρέους της. Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας σε “-AA” από “AA” με σταθερό outlook.

Την υποβάθμιση της αξιολόγησης για πέντε Ισπανικές τράπεζες, με αρνητικό outlook, ανακοίνωσε η Moody΄s. Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε τις Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, CaixaBank, La Caixa και Confederacion Espanola de Cajas de Ahorros. Η κίνηση αποδίδεται στην πρόσφατη υποβάθμιση κατά δύο βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας, καθώς ενδέχεται να μην μπορεί να παράσχει αναγκαία στήριξη στο Τραπεζικό της σύστημα.

Επιφυλακτικό ξεκίνημα στο NYSE, στον απόηχο των χθεσινών εκτιμήσεων της Fed.
Με βραδείς ρυθμούς συνεχίζεται η οικονομική ανάπτυξη στις περισσότερες περιφέρειες των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στη Beige Book που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Fed. Παράλληλα στην έκθεση της Fed επισημαίνεται ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στις ΗΠΑ δείχνει αδύναμο και αβέβαιο. Επιπλέον στον Τραπεζικό κλάδο παρατηρήθηκε μείωση στη ζήτηση δανείων από τους καταναλωτές, ενώ στην Αγορά εργασίας οι νέες θέσεις παρουσιάζονται ιδιαίτερα περιορισμένες.

Επιστρέφοντας στα δικά μας και στο εγχώριο Χρηματιστηριακό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 343,65 μονάδες (+5,37%) και στο υψηλό ημέρας, καθώς στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Alpha Bank, Eurobank, Πειριαώς και Ταχ. Ταμιευτήριο και πολύ κοντά σε αυτό ο τίτλος της Εθνικής.

Η τελευταία απέσπασε το 35% του τζίρου και οι τίτλοι του 20αρη το 95% της συνολικής αξίας συναλλαγών (!)

Ξεκινώντας εκτός 20αρη, αξίζει να αναφερθεί ότι Βωβός και Alapis συμπλήρωσαν τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ η MIG από τα πρόσφατα χαμηλά των 0,20 ευρώ (4/10) καταγράφει αθροιστικά κέρδη 109,5%, με τον βασικό μέτοχο να συνεχίζει να αγοράζει.
 
Στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, για μία ακόμα συνεδρίαση επέδειξαν “υπεροπλία” οι μετοχές με θετικό πρόσημο.

Ξεκινώντας από τους λιγότερους “κόκκινους” οι μεγαλύτερες απώλειες για την Coca-Cola (-6,98%), ενώ ακολούθησαν οι ΟΤΕ (-3,94%), Jumbo (-2,24%), ΔΕΗ (-1,95%) και Βιοχάλκο (-0,3%).

Αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Ελλάκτωρα και Κύπρου.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για MIG (+21,10%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (+10,78%).
Κέρδη μεγαλύτερα του 8% για Εθνική και Alpha Bank, του 6% για Folli Follie Group και Eurobank και ίσα ή μεγαλύτερα του 3% για Πειραιώς, Μυτιληναίο και Motor Oil.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και MPB.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 21 μονάδων με χαμηλό ημέρας τις 729,17 (10.40) και υψηλό τις 750,56 (14.05) για να κλείσει τελικά στις 742,76 μονάδες με κέρδη 0,25%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 37 εκατ.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 94 ανοδικές μετοχές έναντι 48 πτωτικών, ενώ 27 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με ημερήσια κέρδη από 7 έως 29,91%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι όποιες ανοδικές αντιδράσεις, στο Χ.Α., θα αποδεικνύονται τεχνικής φύσεως, εκτιμά ο Νίκος Χριστοδούλου. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλά 18,5 ετών που σημείωσε την Τρίτη 11/10, τη στιγμή που ο Γαλλο-γερμανικός άξονας εξετάζει ξανά μια οριστική λύση για τη βιωσιμότητα τού Ελληνικού χρέους, όπως έχει φανεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ότι αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνει ένα αυξημένο “κούρεμα” είναι σχεδόν δεδομένο όπως και μια περαιτέρω ενίσχυση του EFSF, αλλά τα μεγέθη παραμένουν άγνωστα. Η διαφαινόμενη αναβολή των σημαντικών αποφάσεων που μάλλον δεν θα ληφθούν στις 23 Οκτωβρίου λειτουργεί ως ένας μοχλός πίεσης της Γερμανικής πλευράς για να κερδηθεί χρόνος αφού οι αντιδράσεις είναι αρκετές.

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις υπέρ και κατά ενός σημαντικού “haircut”. Στη μια πλευρά βρίσκονται αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος αφού το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και η μείωση του ονομαστικού χρέους και κατ’ επέκταση των τόκων είναι η μόνη δραστική λύση για να μπορέσει να επιβιώσει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αφού το έλλειμμα έχει ανελαστικό χαρακτήρα.

Αντίθετα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες ενός “haircut” 50% στα ομόλογα που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες αφού θα σημάνουν ένα πιστωτικό γεγονός και απομάκρυνση της Ελλάδας από τις Αγορές για αρκετό καιρό. Επίσης, η επιτυχία του σχετικά με τη μείωση του Ελληνικού χρέους δε θα είναι σημαντική αν δεν συμμετάσχουν τα ομόλογα της ΕΚΤ και τα δάνεια από το Μηχανισμό στήριξης.

Από την άλλη οι Τράπεζες θα τεθούν υπό Κρατικό έλεγχο και θα δημιουργηθούν πλήγματα σε Ασφαλιστικές και σε Ταμεία, ενώ τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη διάσωση τους θα μειώσουν το όφελος σημαντικά. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Έλληνες Τραπεζίτες που βλέπουν την τιμές των μετοχών τους να καταρρέουν αλλά και ξένοι Τραπεζίτες, με το IIF να εκφράζει ήδη την αντίθεση του σε διεύρυνση του PSI.

Βέβαια το αρχικό πρόγραμμα PSI εξασφαλίζει μια μείωση του χρέους στο 148% του ΑΕΠ περίπου, επίπεδο που δεν κρίνεται βιώσιμο. Αντίθετα, με ένα “haircut” 50% αν η συμμετοχή είναι καθολική το χρέος θα μπορούσε να μειωθεί μέχρι και στο 120% του ΑΕΠ, όπου βρισκόταν στις αρχές του 2009, με προοπτική περαιτέρω μείωσης λόγω μειωμένων τόκων και εφόσον η Χώρα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι ισολογισμοί των Ελληνικών Τραπεζών δείχνουν ότι σε περίπτωση “haircut” 50% όλες οι εισηγμένες Τράπεζες θα χρειαστούν Κρατική βοήθεια είτε με προνομιούχες είτε με κοινές μετοχές. Ειδικότερα οι ημικρατικές Τράπεζες Αγροτική και ΤΤ αν συμμετείχαν θα οδηγούνταν σε αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Οι 2 Τράπεζες δεν δύνανται να απευθυνθούν στο ΤΧΣ λόγω Κρατικής ιδιοκτησίας, επομένως η μόνη λύση είναι η αύξηση κεφαλαίου. Επομένως, οι όποιες ανοδικές αντιδράσεις αποδεικνύονται τεχνικής φύσεως και η διάσπαση της βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 780 μονάδων φαντάζει δύσκολη χωρίς κάποιο θετικό νέο από τη Σύνοδο της Κορυφής.
 
Η αναβολή των αποφάσεων ίσως σημαίνει αβεβαιότητα και συνέχιση της αυξημένης μεταβλητότητας στο Χ.Α. τη στιγμή που οι προσδοκίες για την 23η Οκτωβρίου είναι μειωμένες αν και πιθανότατα θα εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.

Στο ενδιάμεσο, οι καθυστερήσεις στην λήψη των δόσεων και στις αποκρατικοποιήσεις οδηγεί σε νέες εκδόσεις εντόκων γραμματίων με υψηλό επιτόκιο (μεταξύ 4,5%-5%) που ανεβάζει τους τόκους σε τεράστια επίπεδα. Εξάλλου, οι υψηλοί τόκοι ύψους 17,9 δισ ευρώ είναι από τα ‘μελανά’ σημεία και του προϋπολογισμού του 2012, τονίζει ο κ. Χριστοδούλου (Τμήμα Μελετών και Αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).

----- ΧΠΑ

Ανοδικής αντίδρασης συνέχεια, με εντυπωσιακό κάθισμα του τζίρου, στα Σ.Μ.Ε. του 20αρη.

Ελαφρώς καλύτερη κίνηση από το συμβόλαιο Δεκεμβρίου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μειώσει την υποτίμηση στο 0,50%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4732, τιμή εκκαθάρισης 292,5) κινήθηκαν μεταξύ 281,75 και 294,5 μονάδων. Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTASE-20 υποχώρησε στο 76% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλότερος στα 1.170 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (765 δικαιώματα αγοράς και 405 δικαιώματα πώλησης).

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (1126300 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (34663), Alpha Bank (4677), Πειραιώς (2092), Eurobank (2477), ΔΕΗ (190), Κύπρου (304), Μυτιληναίο (325), ΟΠΑΠ (557), MIG (1816), ΟΤΕ (1162), Ελλάκτωρα (210), Motor Oil (204), Ταχ. Ταμιευτήριο (413), Αγροτική (1307), Coca-Cola (110).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 20/10 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8282600 τεμ.), Εθνική (15735812 τεμ.), Πειραιώς (17704813 τεμ.), ΟΤΕ (5602058 τεμ.), MIG (4452213 τεμ.), Eurobank (17788160 τεμ.) Κύπρου (6007938 τεμ.).

Ας σημειωθούν 100 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Δεκεμβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 1,30 ευρώ και άλλα 100 με τιμή εξάσκησης τα 2,60 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v