Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Προσπάθεια αντίδρασης εν όψει της συνόδου

Aνοδικά αλλά με εμφανή τη διάθεση αναμονής κινούνται τα χρηματιστήρια από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι το ΧΑ. Κυρίως μέσω ΕΤΕ (5%) και Alpha (4%) επιχειρείται η διατήρηση του FTSE-20 στο εύρος των 290 μονάδων.

Ανοδικά και με εμφανή την προσπάθεια να αποφευχθούν νέα ελάχιστα ξεκίνησε η συνεδρίαση. Μετά τις πρώτες δυο ώρες υπάρχει "ανοδική διάθεση" αλλά επιφυλακτική, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε εξελίξεις σε ευρωπαϊκο επίπεδο.

Με τον Γ.Δ. να κινείται προς τις 750 μονάδες, τον FTSE-20 προς τις 290 μονάδες και με τον FT MID και τον SC υψηλότερα κατά 0,49% και 0,80% αντίστοιχα.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις κυριαρχούν στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ και το ευρώ ενισχύεται κατά 0,64%, λίγο χαμηλότερα του 1,39 δολ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX αντιδρά κατά 0,8%, στις 5.925 μονάδες.

Σχετικά ψύχραιμα αντιδρούν βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες και μετοχές στις αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης, τη στιγμή όπου και ο CAC αντιδρά στις 3.165 μονάδες.

Στο Χ.Α. επιχειρείται κυρίως μέσω της Εθνικής και της Alpha Bank η στήριξη του 20άρη.

Με την Εθνική μεταξύ του 1,68 και του 1,70 ευρώ, την Alpha Bank από το 0,936 έως το 0,990 ευρώ και τη Eurobank και την Πειραιώς στο 0,65 και στο 0,26 ευρώ.

Κατά 2% αντιδρά η μετοχή του Μυτιληναίου στα 2,94 ευρώ, με συγκριτικά αυξημένο τζίρο, ενώ με ανάλογες συναλλαγές επαναπροσεγγίζονται τα 13 ευρώ για τη μετοχή της Coca Cola 3E.

Νωρίτερα, η μετοχή έκανε τοπικό υψηλό στα 13,05 ευρώ.

Παραμένουν, ωστόσο, οι πωλητές σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, αλλά και στον ΟΤΕ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με μέτριο τζίρο ενισχύονται
Frigoglass (δες σχετικό θέμα), Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚΤέρνα, Intralot, ΕΧΑΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v