Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πτώση με τράπεζες και ΟΠΑΠ

Με πωλήσεις, απώλειες ξεκίνησε το ΧΑ και συνεχίζει με τον FTSE-20 έως οριακά χαμηλότερα των 300 μονάδων. Απώλειες για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών, πιέσεις και λόγω ΟΠΑΠ.

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπου οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο από τις αρχικές κιόλας εντολές.

Σταδιακά, ο Γ.Δ. υποχώρησε έως τις 762,09 μονάδες, ο FTSE-20 έως τις 299,40 μονάδες, με το σύνολο των τραπεζικών μετοχών χαμηλότερα και την Πειραιώς να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες έως το 0,271 ευρώ.

Χαμηλότερες τιμές για Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, MPB, Τ.Τ., ενώ σταθερή στο 1,13 - 1,15 ευρώ παραμένει η Κύπρου.

Σημειωτέον πως η αποτίμηση της Τρ. Κύπρου διαμορφώνεται στο 1,08 δισ., όταν της Εθνικής φτάνει στο 1,71 δισ. ευρώ και της τρίτης Alpha Bank στα 560,98 εκατ. ευρώ.

Από τους βασικούς δείκτες, συγκριτικά μικρότερες είναι οι απώλειες για τον FT MID, καθώς αντιδρά στα 3,25 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ. Από τον 20άρη συγκριτικά καλύτερα, μέχρι τώρα, κινούνται οι εταιρίες Ελλάκτωρ, ΜΟΗ, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Σταθερές πωλήσεις βγαίνουν από την αρχή της συνεδρίασης και από τα 7,50 ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ, φτάνοντας έως και 3,5% χαμηλότερα, με ελάχιστη τιμή ημέρας στα 7,18 ευρώ.

Λόγω της αυξημένης πλέον βαρύτητας της μετοχής του Οργανισμού, ο 20άρης έχει πέραν των τραπεζικών και το βαρίδι του ΟΠΑΠ, σε αυτήν τη συγκυρία.

Στις διεθνείς αγορές, οι δρομολογημένες από το Βερολίνο διεργασίες αποτυπώνονται με νέα ανοδική αντίδραση του DAX κατά 1,7%, που περνά μάλιστα από τις 6.050 μονάδες, και του CAC κατά 1,4%, ο οποίος υπερβαίνει τις 3.250 μονάδες. 

Ανάλογη είναι και η φορά του ευρώ, που ενισχύεται κατά τι πάντα πάνω από τα επίπεδα του 1,39 δολαρίου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v