Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έσβησαν τις απώλειες του 2011 και οι τράπεζες

Οι αγοραστές έκαναν το 3x3 και πλέον ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει θετικές αποδόσεις. Ανω των €6,4 η Εθνική Τράπεζα. Κέρδη για ΤΤ (3,11%), Alpha Bank(2,21%). Πτώση για ΟΤΕ (2,1%), ΔΕΗ (1,83%).

Οι αγοραστές έκαναν το 3x3 και μετά την χθεσινή συνεδρίαση που γύρισε σε θετικό έδαφος τόσο τον Γενικό Δείκτη όσον και τον FTSE, πάντα σε σχέση με το κλείσιμο της 31/12/2010, η σημερινή ανοδική συνεδρίαση γύρισε σε θετική μεταβολή και τον Τραπεζικό δείκτη που δείχνει απεξαρτημένος από τις σημαντικές απώλειες των πρώτων συνεδριάσεων του 2011.

Επίσης από τους τίτλους που απαρτίζουν τον 20αρη, με θετική (πλέον) μεταβολή μέσα στο 2011 κινούνται οι περισσότεροι, πλην των Alpha Bank, Eurobank, MPB, MIG, Βιοχάλκο, Τιτάνα, Πειραιώς και Ελλάκτωρα,

Ο Γενικός Δείκτης δεν πέτυχε το πρώτο τεχνικά ζητούμενο, δηλαδή το κλείσιμο υψηλότερα των 1450 μονάδων (αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε αισθητά ψηλότερα) και καλείται στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις να διακρατήσει και να αυξήσει τα πρόσφατα κεκτημένα, καθώς μετά τις 16.30 οι εν δυνάμει πωλητές δήλωσαν παρόντες και άφησαν μία τελική μάλλον πικρή γεύση.

Η σημερινή ανοδική συνεδρίαση θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ήταν ένα πρώτο “crash test”, καθώς σήμερα και αύριο θεωρητικά θα έπρεπε να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις όσοι τοποθετήθηκαν στα χαμηλά της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης και κινούνται στην λογική της βραχυπρόθεσμης πίστωσης (Τ+3).

Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μηνύματα για τους σημερινούς αγοραστές δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικά, ούτε από την μάλλον επιφυλακτική κίνηση των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών, ούτε από το διστακτικό άνοιγμα της Wall Street, ούτε από τις συνεχιζόμενες “εισαγόμενες” αρνητικές εκθέσεις από διεθνείς οίκους και οίκους αξιολόγησης.

Ασφαλώς και παρατηρήθηκαν διακυμάνσεις και σίγουρα αυτές θα συνεχιστούν ίσως και με εντονότερα χαρακτηριστικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο τζίρος της πρώτης ώρας που ξεπέρασε τα 31 εκατ. ευρώ, άφησε υποσχέσεις για ιδιαίτερα δυναμική συνεδρίαση, όμως στην συνέχεια οι “αψιμαχίες” μεταξύ αγοραστών – πωλητών μειώθηκαν αισθητά, μειώνοντας και την αξία συναλλαγών των επόμενων ωρών.

Σε κάθε περίπτωση τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτα σε αρκετούς Δεικτοβαρείς τίτλους και έτσι οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα κληθούν να καταδείξουν την “ποιότητα” των πρόσφατων αγοραστών και τον ορίζοντα στον οποίο κινούνται.

Σε περίπτωση που πιέσεις επιστρέψουν εντονότερες στο εγχώριο ταμπλό, τότε η πρόσφατη έντονα ανοδική κίνηση θα αποδειχθεί μία ακόμα “bull trap” που θα οδηγήσει τον Δείκτη να επανατεστάρει τα πρόσφατα χαμηλά.

Ασφαλώς υπάρχει και η πιο αισιόδοξη σχολή σκέψης που εκτιμά ότι κάτι έχει αλλάξει στο Χ.Α., η εσωστρέφεια έχει αρχίσει να μειώνεται και αν βοηθήσει το διεθνές κλίμα δεν θα πρέπει να αποκλείεται μία απόπειρα κίνησης που μπορεί να φέρει τον Δείκτη έως και 200 μονάδες υψηλότερα (!)

Σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό παραμένει ευμετάβλητο και οι ισορροπίες εύθραυστες.

Σε αυτή την Αγορά των εύθραυστων ισορροπιών και της χαμηλής ψυχολογίας, ασφαλώς και ξεχωρίζει ο τίτλος του ΟΠΑΠ που συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ κινείται και σημαντικά ψηλότερα από τον απλό ΚΜΟ των 200 ημερών (12,82 ευρώ).

Τεχνικά επόμενη και σημαντική αντίσταση στα 13,20 ευρώ (την υπερκέρασε ενδοσυνεδριακά) και αμέσως επόμενη στα 13,68 ευρώ.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, η αντίδραση των τελευταίων ημερών ήταν αντίδραση μίας ιδιαίτερα καταπιεσμένης Αγοράς, ενώ οι παρεμβάσεις από την ΕΚΤ και η “γλώσσα” των αξιωματούχων δείχνουν μία διάθεση για αναθεώρηση του κλίματος, στις Αγορές του Ευρωπαϊκού Νότου, έστω και αν η έλλειψη ορατότητας στο Χ.Α. δεν έχει εξαλειφθεί.

Επίσης οι διαβεβαιώσεις του Schaeuble ότι η Γερμανία διοργανώνει ήδη συζητήσεις για μια αποτελεσματική λύση της κρίσης, με την επίσημη συμφωνία να αναμένεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. του Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου επιτρέπουν τη διατήρηση του θετικού κλίματος στις Αγορές του Ευρωπαϊκού Νότου και κατ΄ επέκταση και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει κάποια θεαματική ευχάριστη έκπληξη από την ΕΚΤ, το πιο πιθανό είναι να εκδηλωθούν ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. στις επόμενες συνεδριάσεις, τονίζουν με έμφαση οι περισσότερο επιφυλακτικοί.

Όπως προαναφέρθηκε οι σημερινοί αγοραστές ξεπέρασαν αρκετά αρνητικά μηνύματα, εκτός από τις κινήσεις κατοχύρωσης γρήγορων κερδών.

Έτσι χθες και μετά την λήξη της συνεδρίασης η Moody΄s “πήρε το όπλο της” και έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση “Baa2” του ΟΤΕ. Ο διεθνής οίκος αποδίδει αυτή τη κίνηση στις αυξημένες ανησυχίες για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών της Ελλάδας, τα οποία δημιουργούν προκλήσεις για τον Οργανισμό.

Σήμερα υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση κατά περισσότερο από μία βαθμίδα θέτει η Moody’s την αξιολόγηση "Aa3" των Κρατικών ομολόγων Κύπρου. Ο διεθνής οίκος για την απόφασή του επικαλείται τις ανησυχίες για την πρόσφατη επιδείνωση των δημοσιονομικών της Κύπρου, ζητήματα ανταγωνιστικότητας αλλά και την έκθεση στις μακροοικονομικές πιέσεις της Ελλάδας. Όπως επισημαίνει, η αξιολόγηση ενδέχεται να υποβαθμιστεί κατά περισσότερο από μία βαθμίδα, αν και το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην κατηγορία "Α".

Επίσης, σαφή προειδοποίηση προς τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να ελέγξουν τις δημόσιες δαπάνες τους ειδικότερα όσον αφορά τα συστήματα συνταξιοδότησης και υγείας απηύθυνε η Moody’s. Η προειδοποίηση αφορά την Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία, που απολαμβάνουν πιστοληπτική αξιολόγηση τριπλού Α.

Το μπαράζ των αρνητικών εκθέσεων συνέχισε η Standard & Poor’s που δίνει πιθανότητες 40% να χρειαστεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Όπως μετέδωσε η Wall Street Journal, μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι, η επικεφαλής της S&P France, κ. Carol Sirou, δήλωσε ότι “εκτός από την Ελλάδα, όλες οι άλλες Χώρες της Ευρωζώνης διαθέτουν επενδυτική βαθμίδα αξιολόγησης (investment-grade rating), το οποίο σημαίνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Υπάρχει κίνδυνος 40% η Ελλάδα να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της”.

Ακολούθησε η Citigroup που μειώνει στα 1,35 ευρώ την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, από τα 1,59 ευρώ προηγουμένως (προσαρμοσμένη για την αύξηση κεφαλαίου), επαναλαμβάνοντας τη σύσταση πώλησης που έχει εκδώσει για τον τίτλο.

Όπως εξηγεί η Citigroup, η υποβάθμιση της τιμής στόχου είναι αποτέλεσμα των προοπτικών κερδοφορίας και κόστους χρήματος.

Επιπλέον, οι αναλυτές προσθέτουν ότι βασική τους ανησυχία τόσο για την Πειραιώς όσο και για τις υπόλοιπες Ελληνικές Τράπεζες είναι η έκθεσή τους στα κρατικά ομόλογα, η διαθεσιμότητα και το κόστος χρηματοδότησης όπως και οι τάσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα κεφαλαίων.

Ψύχραιμοι οι αγοραστές και στις δηλώσεις του διοικητή της Εθνικής κ. Ράπανου που επανέλαβε ότι “Οι στρόφιγγες των Τραπεζών είναι ανοικτές, αλλά η δεξαμενή δεν έχει υλικό” (!)
Στο 13,5% εκτινάχθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου 4 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 9,8% τον Οκτώβριο 2009.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 192.908 άτομα (αύξηση 39,3%) και τον Οκτώβριο 2010 ανέρχονταν σε 684.047 άτομα. Παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 56.332 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2010 (αύξηση 9%), όταν το ποσοστό ανεργίας ήταν 12,6%.

Μικτά τα μηνύματα από τις Αγορές ομολόγων, καθώς στην σημερινή δημοπρασία της Ισπανίας, η Μαδρίτη άντλησε 3 δισ. ευρώ, στο ανώτερο εύρος του στόχου της, με τίτλους λήξης το 2016. Το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε στο 4,542%, από 3,576% στην προηγούμενη δημοπρασία, στις 4 Νοεμβρίου.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως το μέσο επιτόκιο αποδείχθηκε χαμηλότερο των εκτιμήσεων, καθώς αναμενόταν αύξηση κατά 130 μονάδες βάσης, από το 3,576% της προηγούμενης δημοπρασίας.

Όμως ήταν σαφώς υψηλότερο και πολύ κοντά στο επιτόκιο που δανείζεται η “χρεοκοπημένη” (κατά του ξένους αναλυτές) Ελλάδα από την τρόικα.

Επίσης, η Ρώμη άντλησε 3 δισ. ευρώ από την δημοπρασία τίτλων λήξης το 2015 με μέσο επιτόκιο στο 3,67% (που αντιστοιχεί σε υψηλό 2ετίας) έναντι 3,24% στην προηγούμενη δημοπρασία του Νοεμβρίου.

Επιπλέον στην δημοπρασία τίτλων λήξης το 2026, επίσης αντλήθηκαν 3 δισ ευρώ, ενώ το μέσο επιτόκιο άγγιξε το 5,06% έναντι 4,81% στην προηγούμενη δημοπρασία του Νοεμβρίου.
Συμπερασματικά, το “σπιράλ” της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη καλά κρατεί (!)

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority), η οποία άρχισε να λειτουργεί στις αρχές του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι ο επόμενος κύκλος των “stress tests” στις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, θα πραγματοποιηθεί στο α΄ εξάμηνο του 2011, ενώ τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν περί τα μέσα του έτους.

Η EBA δήλωσε ότι επίσης θα ξεκινήσει ξεχωριστή θεματική επιθεώρηση των κινδύνων χρηματοδότησης ρευστότητας σε όλον τον Ευρωπαϊκό Τραπεζικό κλάδο, στο α΄ τρίμηνο 2011.
Με μικρές απώλειες, όπως προαναφέρεται στο σχόλιο και το άνοιγμα της Wall Street, καθώς τα νέα από το μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ δεν ενθουσίασαν τους αναλυτές.

Πιο συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 445.000 την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικανική Αγορά εργασίας. Οι αναλυτές περίμεναν ότι 410.000 άνεργοι θα καταθέσουν αίτηση για επίδομα ανεργίας.

Επίσης, ορισμένοι οικονομολόγοι και αναλυτές της Αγοράς εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να καταρρεύσει η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (FED), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι συνεχείς αγορές ομολόγων του Αμερικανικού Δημοσίου, ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, έχουν μετατραπεί σε “βόμβα” στα θεμέλια τής ισχυρότερης Τράπεζας του κόσμου.

Πάντως, ο Πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκι, υποστήριξε πρόσφατα ότι ο κίνδυνος ζημιών για την Τράπεζα είναι ελάχιστος, αλλά και εμπειρογνώμονες του πρακτορείου τονίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταστεί αναξιόχρεη η Κεντρική Τράπεζα, διότι ανά πάσα στιγμή έχει τη δυνατότητα να τυπώσει χρήμα, όπως ήδη έχει κάνει από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση (!)

Επιστρέφοντας στο ΧΑ και συγκεκριμένα στο ταμπλό του 20αρη, κατά την σημερινή συνεδρίαση, δεν σημειώθηκε απόλυτη επικράτηση του “πράσινου”, όμως οι τίτλοι με θετικό πρόσημο ήταν σαφώς περισσότεροι, έστω και αν υποχώρησαν αισθητά από τα υψηλά ημέρας.
 
Απώλειες μεγαλύτερες του 2% για Κύπρου και ΟΤΕ, του 1% για ΔΕΗ και Μυτιληναίο, μικρότερες απώλειες για την Πειραιώς και αμετάβλητοι οι τίτλοι των MPB, MIG.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για το Ταχ. Ταμιευτήριο (+3,11%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% ακολούθησαν οι Εθνική, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil και του 1% οι Ελλάκτωρ, Ελ. Πετρέλαια, Αγροτική και Jumbo.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του 20αρη.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος περίπου 33 μονάδων, με υψηλό τις 1461,17 (11.21) και χαμηλό τις 1428,78 μονάδες (13.42).

Μετά τις 14.31 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι τις 1456,2 μονάδες, για να υποχωρήσει και να κλείσει στις 1442,52 με μικρά κέρδη 0,31%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 101 εκατ. από τα οποία τα 0,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 102 ανοδικές μετοχές έναντι 68 πτωτικών και 21 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 5 έως 16,67%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Τόσο μεγάλη και γρήγορη άνοδος δεν δικαιολογείται χωρίς “short covering”, τονίζει με έμφαση ο Δημήτρης Παπαριστείδης.

Όμως το εκτιμώμενο από όλους “short covering” δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία, καθώς σημαντικός αριθμός θέσεων “short” δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένος.

Αυτό σύμφωνα με τον σύμβουλο διοίκησης της Fortius Finance είναι ένα ακόμα πλήγμα στην φερεγγυότητα, την διαφάνεια και την πληρέστερη ενημέρωση που θεωρητικά έπρεπε να παρέχει η Mifid.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παπαριστείδη, από την τελευταία κίνηση των Ευρωπαϊκών Αγορών, διαφαίνονται προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα παίξει (και πρέπει να παίξει) αποφασιστικότερο ρόλο παρέμβασης, όσον αφορά τις εξελίξεις στην κρίση χρέους.

Αν οι πρωτοβουλίες αυτές είχαν ληφθεί νωρίτερα από την ΕΚΤ και αν στους κόλπους της Ε.Ε. υπήρχε ομοφωνία, η ένταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη δεν θα είχε πάρει τέτοια έκταση.

Το “σινιάλο” για τους εγχώριους και πολύ περισσότερο για τους ξένους διαχειριστές, προκειμένου να ξαναβάλουν μπροστά στα μόνιτορ Ελλάδα, θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις (και όχι οι μετοχοποιήσεις), όπως και η απελευθέρωση των Αγορών.

Πρώτον διότι η Κυβέρνηση θα δείξει ότι είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με τις δικές πολιτικές (παραδοσιακά) δυνάμεις και δεύτερον διότι θα δοθεί ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα κάτι αλλάζει.

Η άνοδος των τελευταίων ημερών είναι ικανή να προκαλέσει εκτροχιασμό της μεσοπρόθεσμης πτωτικής τάσης καθώς έφερε σε απόσταση αναπνοής το Γενικό Δείκτη από το κομβικό σημείο των 1.450 μονάδων όπου η Αγορά μεταβάλλει την τάση της σε ανοδική, εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η σημερινή συνεδρίαση αν και είχε ισχυρό δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών, διατήρησε τον αισιόδοξο χαρακτήρα και την θετική ψυχολογία της Αγοράς.

Η διατήρηση των κερδών των προηγούμενων ημερών και η διάχυση της ανόδου σε μεγαλύτερο αριθμό τίτλων ενδέχεται να “πείσει” μεγαλύτερο αριθμό χαρτοφυλακίων να τοποθετηθούν ή να αυξήσουν το βαθμό έκθεσης στην Αγορά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, οι πιθανότητες συγκλίνουν στο ότι η αυριανή συνεδρίαση θα έχει μάλλον διορθωτικό χαρακτήρα, όμως θα ήταν θετικό να αποφευχθεί κλείσιμο του Δείκτη χαμηλότερα των 1420 μονάδων, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει “ανησυχίες” στις τάξεις των πρόσφατων αγοραστών.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Ανοδικής αντίδρασης συνέχεια, όμως παρά την μεταβλητότητα οι συναλλαγές παρουσίασαν σημαντική μείωση.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με αντίστοιχη συμπεριφορά με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στην υποκείμενη, διατήρησαν τις υποτιμήσεις στο 1,7%.

Λίγες αγορές προς το τέλος από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10005, τιμή εκκαθάρισης 667,08) κινήθηκαν μεταξύ 655 και 674,75 μονάδων.

Διατηρήθηκε ο δανεισμός τίτλων (36900 Κύπρου, 47000 Alpha Bank, 20000 Eurobank, 36300 Alapis, 224000 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5410), Alpha Bank (1902), Πειραιώς (1489), Eurobank (1857), ΟΤΕ (1976), MIG (458), Κύπρου (889), MPB (2078), Ταχ. Ταμιευτήριο (364), Μυτιληναίος (382), Αγροτική (343), Ελ. Πετρέλαια (155), ΔΕΗ (352), ΓΕΚ (686).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 13/1 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Εθνική (40000 τεμ.), Eurobank (15000 τεμ.), Alpha Bank (118503 τεμ.), MIG (55000 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (5000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (10000 τεμ.), Πειραιώς (65000 τεμ.), Alapis (30000 τεμ.), Εθνική (250000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (9545875 τεμ.), Eurobank (15193599 τεμ.), Εθνική (7258887 τεμ.), Κύπρου (4908743 τεμ.), Πειραιώς (21986577 τεμ.), MPB (13443486 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 13/01/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (1.208.395) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,36%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 12 Ιανουαρίου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v