Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαθύτερες… ανάσες πάνω από τις 1.400 μονάδες

Ολική επαναφορά από το ΧΑ μέχρι τη Φρανκφούρτη βασικών δεικτών, μετοχών πάνω από σημαντικές περιοχές τιμών. Υπεραπόδοση για ΕΤΕ, Κύπρου, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, κέρδη και σε μεσαία–χαμηλότερη αποτίμηση με αυξανόμενο τζίρο.

Γερή ανάσα παίρνουν οι αγορές.

Επαναφορά του ΧΑ στην περιοχή των 1.400 μονάδων, με αντίδραση της τάξης του 2,3%, την ίδια στιγμή που ο DAX στη Φραγκφούρτη περνά και πάλι τις 7.000 μονάδες.

Με υπεραπόδοση για την πλειονότητα των τραπεζικών τίτλων, με την Εθνική να επανέρχεται στα 6,08 ευρώ και το σύνολο των μετοχών του FTSE 20 να ακολουθεί ανοδικά.

20 στις 20 για τις μετοχές του δείκτη που περνά και πάλι στις 655 μονάδες, τεχνική λεπτομέρεια που καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συνέχεια, βραχυπρόθεσμα.

Στα 3,54 ευρώ η Alpha Bank, στα 3,51 η Eurobank, στα 2,43 η Κύπρου, στα 1,64 η Πειραιώς.

Και περνώντας η ώρα, βασικοί δείκτες, μετοχές σε Αθήνα και ευρωαγορές συνεχίζουν υψηλότερα.

Θα πρέπει να σταθούμε βεβαίως και στις συναλλαγές, η σταδιακή ενίσχυση των οποίων και μάλιστα σε υψηλότερες τιμές, προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Ανάλογο κλίμα και στη μεσαία – χαμηλότερη αποτίμηση με ισχυρή αντίδραση μετοχών όπως Γενική Τράπεζα, Forthnet, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Μέτκα, Avenir.

Αίφνης, το κλίμα στις ευρωαγορές διαμορφώνεται συγκριτικά πιο άνετο σε σχέση με το ασφυκτικό περιβάλλον των τελευταίων ημερών.

Είτε αρέσει είτε όχι, για το ΧΑ η χθεσινή έκδοση εντόκων, κυρίως όμως, η σύνθεση των ξένων που κάλυψαν πραγματικά το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων, επιβεβαιώνει όσους βραχυπρόθεσμα προσέβλεπαν σε αναστροφή της τάσης.

Και σε όσους έκαναν λόγο τις τελευταίες ημέρες για διακριτική, πλην όμως, εμφανή ενεργοποίηση «ισχυρών χεριών» στο ΧΑ.

Το… ταμπλό τους δικαιώνει και προσφέρει αυτόνομα πλέον αποδόσεις της τάξης του 8-12% σε ορίζοντα μόλις 2,5 συνεδριάσεων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v