Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η ανοδική φορά στη Σοφοκλέους

Η επιτυχής ολοκλήρωση κρίσιμων ομολογιακών εκδόσεων από Ιταλία και Ελλάδα ωθεί υψηλότερα Ευρώπη και Αθήνα. Σταθερά στην περιοχή των 645 ο FT20, στα 6 ευρώ η Εθνική, υπεραντίδραση για Alpha, Eurobank.

Παραμένει η ανοδική φορά για βασικούς δείκτες, μετοχές στο ΧΑ τη στιγμή που η αντίδραση κύριων ευρωαγορών όλο και ισχυροποιείται.

Στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης παραμένει στις 1.360,8 μονάδες, ο FTSE-20 στις 630, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Dax ενισχύεται έως και 0,65% προς τις 6.900 μονάδες.

Το βραχυπρόθεσμο παιχνίδι στο ΧΑ, κυρίως στις τράπεζες, αποφέρει ήδη καρπούς, μετά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δημοπρασιών εντόκων σε Ελλάδα και Ιταλία.

Και, προς διευκρίνιση του τίτλου της προηγούμενης προσέγγισής μας, γινόμαστε πιο σαφείς.

Το πακέτο των μετοχών που παίζεται αυτές τις μέρες, αφορά σε Εθνική, Εurobank, Alpha Bank. Κατά την εκτίμηση ορισμένων, αυτό αποδίδεται εν μέρει και στην ανακίνηση του περίφημου swap που είχε συναφθεί επί ημερών Κ. Σημίτη.

Άλλο θέμα αυτό, εμείς υπολογίζουμε – και αυτό γιατί μας το επισήμαναν συγκεκριμένοι παίχτες – συνολικά την απόδοση μετοχών που… ταλαιπωρήθηκαν εχθές.

Για παράδειγμα, με ελάχιστη τιμή εχθές για την Εθνική τα 5,63 ευρώ και μέγιστη τιμή σήμερα τα 5,82 ευρώ διαμορφώνεται απόδοση που ξεπερνά το 2,5%.

Με ελάχιστη τα 3,25 ευρώ της Eurobank και μέγιστη τα 3,38 ευρώ υπολογίζεται ένα επιπλέον 4%. Εάν συνεκτιμηθεί η απόδοση της Alpha Bank έχουμε ένα καλάθι υπεραξίας.

Η διευκρίνιση γίνεται λόγω της εύστοχης παρατήρησης φίλων όπως Dimfas, Δημοσθένης και Φασουλάκης, Nick/Salonic…

Άλλωστε, η αρχική αναφορά, από το προσυνεδριακό σχόλιό μας, γίνονταν συνολικά για ένα «καλάθι intraday».

Σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη η παρατήρηση των φίλων.

Η μετοχή της Εθνικής στα 5,82 ευρώ με ενδοσυνεδριακά χαμηλή σήμερα τα 5,62, της Eurobank στα 3,32, της Alpha Bank στα 3,35.

Απόδοση σχεδόν 4% μέσα σε μιάμιση συνεδρίαση παρουσιάζει και η μετοχή του ΤΤ, που έφτασε νωρίτερα στα 2,60 διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα, ενώ χθες είχε ελάχιστη στα 2,50 ευρώ.

Καλοδεχούμενη από αρκετούς η μεταβλητότητα ειδικά του τραπεζικού δείκτη και μετοχών του κλάδου από εχθές το μεσημέρι μέχρι και τα υψηλά σήμερα, από τη στιγμή που η αγορά χωρίς να παραπέμπει άμεσα σε κάτι καλύτερο, δίνει «ανάσες διαφυγής- υπεραξιών».

Υψηλότερα και η μετοχή της Πειραιώς στα 1,55 ευρώ, της Βιοχάλκο στα 3,47, του Μυτιληναίου στα 4,34 ευρώ.

Για την εν λόγω μετοχή η απόδοση… μιάμισης συνεδρίασης προσεγγίζει (πάντα θεωρητικά σε απόλυτα ακραίες τιμές) το 4,3%.

Σε φορά βραχυπρόθεσμης αντίδρασης παραμένουν και οι Ελλάκτωρ στα 3,07 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 12,89 ευρώ, ΔΕΗ στα 10,50 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, αντιδρούν οι Forthnet στα 0,56 ευρώ, Μέτκα στα 9,50, Intralot στα 2,19, ΕΥΔΑΠ στα 4,23 ευρώ.

Λίγο μετά τις 14:10 η αξία των συναλλαγών έφτανε στα 53,4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η αποτίμηση της Alpha Bank διαμορφώνονταν στο 1,79 δισ. ευρώ, έναντι 1,8 της Eurobank.

Της Εθνικής έφτανε τα 5,5 δισ. έναντι 7,28 δισ. της Coca Cola 3E.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v