Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχυπρόθεσμη αναστροφή κλίματος

Χαμηλότερα τα spreads υψηλότερα ευρωαγορές και ΧΑ. Πάνω από τις 1.430 ο ΓΔ, και τα €6,3 η ΕΤΕ. Κατευναστικές δηλώσεις Ο. Ρεν για αναδιάρθρωση του χρέους ενισχύουν την βραχυπρόθεσμη αντίδραση. Κέρδη για Αlpha, TT.

Ισχυροποιείται η βραχυπρόθεσμη τάση στις ευρωαγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Διαδοχικές… ανάσες από κινήσεις, δηλώσεις εμπλεκόμενων που μένει βέβαια να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες και ουσιώδεις ενέργειες στη συνέχεια.

Προς τις 1.415 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, προς τις 660 ο FΤ 20 με αιχμή τις τράπεζες και τους υπόλοιπους της κατηγορίας να ακολουθούν.

Ανοδική αντίδραση σε γενικότερα θετικότερο περιβάλλον στις ευρωαγορές σε μία προσπάθεια προεξόφλησης λύσεων που θα πρέπει βέβαια να επιβεβαιωθούν στην πράξη, στο…ρινγκ των αγορών.

Εν πάση περιπτώσει ακριβώς με αυτό το παιχνίδι προεξόφλησης ο DAX επανακάμπτει προς τις 7.025 μονάδες (1,3%) με στοχευμένες αγορέ ς κυρίως σε τραπεζικές μετοχές.

Το ΧΑ παρασύρεται από τις ευρωαγορές (καθώς τρέχουν σημαντικές εξελίξεις σύμφωνα και με την εμπεριστατωμένη ενημέρωση της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου….) με τις τράπεζες να επανακάμπτουν και την Εθνική οδηγό προς τα 6,17 ευρώ δηλαδή έως 5,7% υψηλότερα.

Ανάλογη τάση και αποδόσεις για το σύνολο των τραπεζικών τίτλων με την Eurobank στα 3,57 ευρώ, την Alpha Bank στα 3,59 ευρώ, την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,66 ευρώ και την Κύπρου στα 2,48 ευρώ.

Από κοντά το σύνολο των μετοχών του FΤ 20 και…απελευθερωμένους τεχνικά τους Ελλάκτωρ, Τιτάν, Μυτιληναίο αλλά και της μη τραπεζική τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ – λίγο μετά τις 14.05- από τα οποία η μερίδα του λέοντός σε τραπεζικά χαρτιά δηλαδή ακριβώς εκεί όπου σημειώθηκε το μαζικότερο ξεπούλημα στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Υπεραπόδοση όμως και στη μεσαία- χαμηλότερη αποτίμηση καθώς πλειάδα μετοχών αυτών των κατηγοριών έχει υπερπιεσθεί μέχρις σημείου…ευτελισμού.

Λίγο πριν τις 14.10 ο Γενικός Δείκτης ενισχύονταν έως 3,5% στις 1.415 μονάδες, ο Ftse20 έως 3,9% στις 661 μονάδες την ίδια ώρα που η διαφορά επιτοκίου (του 10ετούς ομολόγου) παρέμενε οριακά χαμηλότερα του 9,0% . Για να δούμε…

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v