Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η “αφύπνιση” της Περιφέρειας δεν κοστίζει πολύ!

"Βουνό" οι 1.500 μ. για το ΧΑ. Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 59 συνεδριάσεων. Μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους. Οι “ελαφρές ταξιαρχίες” συνεχίζουν την επιχείρηση “καλλωπισμού” των αποτιμήσεων.

Την ώρα που ο Γενικός Δείκτης βλέπει το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων να ορθώνεται μπροστά του σαν “βουνό” και δεν επεχείρησε καν να αναμετρηθεί μαζί του, οι “ελαφρές ταξιαρχίες” συνεχίζουν την επιχείρηση “καλλωπισμού” των αποτιμήσεων όπου στις συντριπτικά περισσότερες των περιπτώσεων συντελείται με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, αφού οι εν δυνάμει πωλητές μάλλον αναμένεται να εμφανιστούν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα η σημαντική υπεροπλία των τίτλων με θετικό πρόσημο και οι “ακραίες” (σε κάποιες περιπτώσεις) ημερήσιες διακυμάνσεις, ενώ η μικτή εικόνα των θεωρούμενων Δεικτοβαρών μετοχών, διατήρησε την μεταβλητότητα και τις εναλλαγές προσήμων για τον Γενικό Δείκτη.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δηλώνουν μάλλον προβληματισμένοι και παρά το γεγονός ότι θεωρούν ότι οι πιθανότητες να κινηθεί η Αγορά σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα δείχνουν περιορισμένες, από την άλλη συνεδριάσεις με τόσο χαμηλό τζίρο δεν συνηγορούν ούτε για την διατήρηση της συγκρατημένης αισιοδοξίας. Μάλιστα η παραμονή του τζίρου σε τόσο χαμηλά επίπεδα, θα αυξήσει τις πιθανότητες ισχυρής παρουσίας του volatility, καθώς ελάχιστες εντολές σχετικού “ειδικού βάρους” σε Δεικτοβαρείς μετοχές μπορούν να δώσουν έντονη κίνηση της Αγοράς προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση (!)

Συμπερασματικά η τρέχουσα εβδομάδα θα χαρακτηριστεί περισσότερο από αναμονή παρά από ενσωμάτωση νέων δεδομένων στις αποτιμήσεις. Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα όχι μόνο γιατί σε διαχειριστικό επίπεδο υπήρξαν αξιόλογες μεταβολές στην επιχειρηματική απόδοση του γ’ τριμήνου, αλλά και διότι είναι εμφανές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ότι σε κάποιους τίτλους υπάρχει διάθεση μέχρι το τέλος της χρηματιστηριακής χρονιάς να βρεθούν σε κάπως καλύτερες κεφαλαιοποιήσεις, αν σε αυτό βοηθήσει και το διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον.

Σημαντικός παράγοντας θα είναι οι εξαγγελίες της Ευρωζώνης από την συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου. Αν φανεί μια πιο “ενιαία εικόνα”, δεν αποκλείεται να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις Αγορές μετοχών και ομολόγων. Αντίθετα αν διατηρηθεί η “πολυφωνία”, τα spreads θα κινηθούν εκ νέου ανοδικά και η ταλαιπωρία των μετοχών στις “προβληματικές” Χώρες θα συνεχιστεί.

Μικρές ανακατατάξεις και στην πρώτη οκτάδα των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. που διαμορφώνεται ως εξής: Coca-Cola (7,25 δισ), Εθνική (6,44 δισ), ΟΠΑΠ (4,40 δισ), ΟΤΕ (3,65 δισ), ΔΕΗ (2,59 δισ), Κύπρου (2,57 δισ), Alpha Bank (2,40 δισ), Eurobank (2,28 δισ).

Στα χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, ο πολύ χαμηλός τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων 59 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει καταγραφεί στην συνεδρίαση της 13/9 με 57,56 εκατ.) και οι μικρές βοήθειες από τις τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας τις Πειραιώς, MPB, MIG.

Δυσοίωνες και οι προβλέψεις αρκετών αναλυτών για την περαιτέρω πορεία του ευρώ, με την Standard Chartered να προβλέπει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω των 1,20 δολαρίων μέχρι τα μέσα του 2011.

Ο επικεφαλής ανάλυσης συναλλάγματος της Standard Chartered, Callum Henderson, σχολίασε ότι πρόκειται να δούμε μια συνέχιση των προβλημάτων που πλήττουν τις Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Επίσης η Westpac Banking Corp., δηλώνει “bearish” βραχυπρόθεσμα για το ευρώ, ενώ η Wells Fargo περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για το νόμισμα, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι ανησυχίες επισκιάζονται από την πιθανότητα η Ευρωπαϊκή οικονομία να επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, καθώς οι Κυβερνήσεις επιβάλλουν μέτρα αυστηρής λιτότητας για να μειώσουν τα ελλείμματα, ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι “διώχνουν” τους επενδυτές ομολόγων με τις συζητήσεις που τους θέλουν να αναλαμβάνουν μέρους των ζημιών σε μελλοντικές διασώσεις”, σχολιάζει το Bloomberg.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση στην Ευρώπη”, δηλώνει ο John Taylor, πρόεδρος της FX Concepts. Ο ίδιος μάλιστα προβλέπει πως μερικές Χώρες ίσως εγκαταλείψουν το ευρώ, ενώ ο κίνδυνος οι Ισπανία και Ιταλία να μπουν και αυτές σε περιπέτειες, αναμένεται να αποδυναμώσει πάρα πολύ το ευρώ.

Εν τω μεταξύ και σήμερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέρριψε την ιδέα να εκδοθούν Ευρωπαϊκά ομόλογα, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποθάρρυνε τις Χώρες μέλη της Ευρωζώνης από το να διατηρούν τα δημόσια οικονομικά τους σε τάξη. Τα Ευρωπαϊκά ομόλογα, που θα εκδίδονταν για όλα τα Κράτη μέλη της Ευρωζώνης με ενιαίο επιτόκιο, "δεν επιτρέπουν τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιτοκίων" που συνδέεται με το χρέος της κάθε Χώρας, δήλωσε η κ. Μέρκελ. "Ο ανταγωνισμός των επιτοκίων είναι ένα έναυσμα για να γίνονται σεβαστά τα κριτήρια σταθερότητας", εκτίμησε η κ. Μέρκελ, καθώς οι επενδυτές ανταμείβουν με χαμηλά επιτόκια τις Χώρες με μικρό χρέος.

Με μικρές απώλειες το ξεκίνημα στην Wall Street, στον απόηχο των τελευταίων δηλώσεων Bernanke.

Πιο συγκεκριμένα, “Η Αμερικανική οικονομία μόλις που αναπτύσσεται με διατηρήσιμο ρυθμό”, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed κ. Ben Bernanke, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πέραν των 600 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε την προηγούμενο μήνα, προκειμένου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.

Σαφώς περισσότεροι οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλό του 20αρη, με τα μεγαλύτερα κέρδη για MIG (+8,82%), MPB (+4,46%).

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% για Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Εθνική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Τιτάν, Eurobank, Jumbo.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Αγροτική (-4,82%), Κύπρου (-1,03%) και Coca-Cola (-2,46%). Απλά αρνητικό πρόσημο για Ελ. Πετρέλαια, Μυτιληναίο και Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης με συνεχείς εναλλαγές προσήμου (άλλαξε περισσότερες από 10 φορές πρόσημο), κινήθηκε μεταξύ 1498,07 (12.03) και 1481,85 μονάδων (13.02) και έκλεισε τελικά στις 1492,92 μονάδες με κέρδη 0,43%, ενώ ο τζίρος σχεδόν αποκαρδιωτικός μόλις και ξεπέρασε τα 62 εκατ. από τα οποία τα 0,9 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 106 ανοδικές μετοχές έναντι 65 πτωτικών και 34 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 5 έως 20%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Εξαιρετικά συγκρατημένος δηλώνει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος που εκτιμά ότι η Ελληνική Κεφαλαιαγορά θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται για μερικούς μήνες ακόμα, λόγω της κρίσης χρέους της Ελλάδας και αρκετών άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, που θα διατηρήσουν αυξημένη την έλλειψη εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς τις εγχώριες Τράπεζες, έως ότου οι Κυβερνήσεις των Χωρών αποφασίσουν να πάρουν μέτρα που να βάζουν τάξη στην κερδοσκοπική... αταξία.

Κατά την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ, σαν επικρατέστερο σενάριο για το Χ.Α. δείχνει αυτό που εμπεριέχει έντονες διακυμάνσεις σε ένα εύρος τιμών για το Γενικό Δείκτη μεταξύ 1400 και 1550 μονάδων.

Με το δεξί μπήκε ο Δεκέμβριος για τις Αγορές, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας. Μπορεί με πρόφαση τις υπερπροσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για το τι θα πράξει και θα πει η ΕΚΤ δια στόματος Trichet, οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν ευοδώθηκαν, αλλά επί της ουσίας λόγω της σημαντικότητας του μήνα αυτού για τον επόμενο χρόνο.

Το μήνα που διανύουμε εκτός από το βασικά ζητούμενα που δεν είναι άλλα από την κατανάλωση και τις διακοπές προς ικανοποίηση βέβαια Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων, είναι και η καλή διάθεση, η οποία πραγματικά δοκιμάζεται στις μέρες μας, μαζί με όλα τα άλλα. Συνήθως είναι ευκολότερο κανείς να θυμηθεί πως πέρασε τις εορτές των Χριστουγέννων από τι έκανε ακόμα και τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Ο Trichet μπορεί να μην αποδείχθηκε πρόωρα ο Άγιος Βασίλης των Αγορών, ωστόσο είπε ότι τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας επεκτείνονται ως τον Απρίλιο και ότι το πρόγραμμα αγοράς Κρατικών ομολόγων συνεχίζεται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δανεισμός των Κρατών για το 2010 έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Η κινητικότητα στον τομέα των συγχωνεύσεων & εξαγορών και ιδίως η πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο που ακολούθησε της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών καταδεικνύουν το θετικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό, παρά την απρόσμενη αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Κατά συνέπεια ελέω αρνητικών ειδήσεων (όπως υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας) και βάσει τεχνικής ανάλυσης, ο Γενικός Δείκτης μπορεί να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα εφόσον παραμείνει πάνω από τις 1470 μονάδες, εκτιμά ο αναλυτής της Solidus Sec.

Οι σταθεροποιητικές έως ελαφρώς ανοδικές τάσεις δείχνουν σαν επικρατέστερο σενάριο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις εκτιμά ο Μάνος Χατζηδάκης.

Αδύναμος κρίκος στην εξέλιξη της ανοδικής αντίδρασης παραμένει ο Τραπεζικός κλάδος στον οποίο η συμπεριφορά των πωλητών παραμένει επιθετική, δείγμα των αβεβαιοτήτων που εσωκλείουν ακόμα οι αποτιμήσεις των Τραπεζικών μετοχών.

Ωστόσο η αύξηση του εύρους κίνησης των Τραπεζικών μετοχών και οι αυξημένοι συναλλακτικοί όγκοι δημιουργούν καλές συνθήκες γρήγορων κινήσεων εντός της συνεδρίασης.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έφθασε οριακά πριν την διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών ο οποίος κινείται κοντά στις 1500 μονάδες και αποτελεί την κυριότερη ζώνη βραχυπρόθεσμης αντίστασης.

Σε επιμέρους περιπτώσεις πατώντας πάνω στην χρονική ανάλωση οι περισσότερες μετοχές έχουν κατεβάσει τα τεχνικά κριτήρια αντιστροφής της βραχυχρόνιας τάσης τους.

Ο χρόνος πλέον έχει γυρίσει υπέρ των αγοραστών αφού οι πωλητές δεν κατάφεραν να δώσουν ένα καίριο χτύπημα και να καταγράψουν ένα νεότερο χαμηλό που θα εκτόνωνε δυναμικότερα την τάση.

Η διάσπαση των 1500 μονάδων δίνει ένα στόχο 150 μονάδων υψηλότερα πριν από οποιαδήποτε αξιόλογη διόρθωση με πέρας την γνωστή περιοχή των 1650 - 1680 μονάδων όπου και θα επαναπροσδιορίσουμε αν χρειαστεί την στάση μας, εκδοχή την οποία προκρίνουμε ως επικρατέστερη για το άμεσο μέλλον, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η τεχνική εικόνα σε δείκτες και μετοχές είναι ελαφρώς βελτιωμένη, όμως ο σημερινός τζίρος δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, τονίζει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Ο Γενικός Δείκτης από το υψηλό της 15ης Οκτωβρίου του 2009, στις 2932 μονάδες, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα ένα έντονο καθοδικό trend, παρασύροντας στο διάβα του τη συντριπτική πλειοψηφία των μετοχικών τίτλων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Coca-Cola, Folli Follie).
 
Το ποσοστό πτώσης από τα υψηλά αγγίζει το 52% οδηγώντας τον Δείκτη στη περιοχή, όπου είχε σημειωθεί ο ανοιξιάτικος πυθμένας του γνωστού “meltdown” του 2008, στις 1457 μονάδες. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας τετραμηνιαίος σταθεροποιητικός σχηματισμός εύρους 400 μονάδων περίπου. Η φυσιογνωμία της πτώσης αυτής έχει οδηγήσει αρκετούς επενδυτές θεσμικούς ή μη, στην έντονη αναζήτηση του επονομαζόμενου “πάτου” της Αγοράς. Μέχρι στιγμής όμως ο πυθμένας αυτός είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς οι διάφορες οικονομικές αναταράξεις έχουν αλλάξει αρκετά τη μορφολογία του ενισχύοντας περαιτέρω τη “θολότητα” του βυθού από την ανασηκωμένη “άμμο”.

Βάση της τεχνικής παρακολούθησης του αλγοριθμικού δείκτη τα τελευταία 20 χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο μεσομακροπρόθεσμος “πάτος” της Αγοράς εάν δεν έχει ήδη σχηματιστεί στη περιοχή των 1380 μονάδων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί 7% με 8% χαμηλότερα δηλ. στις 1270 με 1250 μονάδες. Η ολοένα όμως και αυξανόμενη δυναμικότητα των ανατιμητών (Bulls) μας δημιουργεί αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτή η καταγραφή τιμών χαμηλότερα των 1300 μονάδων, ειδικότερα τώρα, που η αντίθετη ομάδα δείχνει να μην έχει την ανάλογη δυναμική περαιτέρω καθοδικής πίεσης.

Όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 750 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 713 και 735 μονάδες.

Θετικά τεχνικά μηνύματα από τους τίτλους των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Πλώρη για την περιοχή των 8 ευρώ έχει βάλει η μετοχή του ΟΤΕ μετά και την ανοδική διαφυγή από το επίπεδο των 7 ευρώ. Ανοδική κίνηση για την οποία είχαμε προϊδεάσει διαγραμματικά εδώ και πολύ καιρό. Ενδείξεις πιθανής ανοδικής εκτόνωσης έχουμε και για τη μετοχή του ΟΠΑΠ . Επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση των 13.9 ευρώ θα δώσει “φτερά” με στόχο τα 14,14, 14,70, 16,50 ευρώ.

Κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις πρέπει να δώσει και ο τίτλος της Motor Oil που αν δώσει επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 7,80 ευρώ, οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις προσδιορίζονται στην ζώνη 8,30 – 8,40 ευρώ.

Ασφαλώς και περισσότερο θετική είναι η εικόνα των διεθνών Αγορών, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση του κ. Μάνθου.

Η διαγραμματική εμπέδωση του επιπέδου στήριξης των 6650 μονάδων, για τον DAX, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την ανοδική καταστρατήγηση του ορίου των 7000 μονάδων, γεγονός, όπου εάν επιτευχθεί θα προσδώσει άλλες 130 ανοδικές μονάδες.

Επίσης Ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 1220 μονάδων για τον S&P 500 θα οδηγήσει αρκετούς επενδυτές θεσμικούς ή μη σε εκτεταμένες αγορές, καθώς θα εκλείψει “ο φόβος” δημιουργίας μεσοπρόθεσμης διπλής κορυφής, κάτι που θα οδηγήσει τον εν λόγω δείκτη στην επόμενη αντίσταση των 1250 μονάδων.

Για τους δύο παραπάνω δείκτες οι πρώτες στηρίξεις στις 6650 και 1175 μονάδες αντίστοιχα.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση σημαντικής μεταβλητότητας και τελικών χαμηλών κερδών που συνδυάστηκε με σημαντική μείωση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με χειρότερα συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αύξησαν τις υποτιμήσεις στο 1,03%.

Μικτές κινήσεις με περισσότερες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5354, τιμή εκκαθάρισης 701,57) κινήθηκαν μεταξύ 696 και 709 μονάδων.

Αυξήθηκε κάπως ο δανεισμός τίτλων (15700 ΟΠΑΠ, 50000 Eurobank, 20200 ΟΤΕ, 24000 Πειραιώς, 25800 Fourlis, 30600 Motor Oil, 21300 MPB, 10000 Ελλάκτωρ, 21000 Βιοχάλκο, 55000 Ταχ. Ταμιευτήριο), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4435), Alpha Bank (388), Πειραιώς (4858), Eurobank (542), ΟΤΕ (832), MIG (2987), Αγροτική (153), Κύπρου (139), Ταχ. Ταμιευτήριο (396), ΔΕΗ (320), MPB (133), Ιντρακόμ (199), Ελλάκτωρ (2017), ΟΠΑΠ (107), ΓΕΚ (565).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 6/12 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (51788 τεμ.), Εθνική (30881 τεμ.), ΟΠΑΠ (129655 τεμ.), ΟΤΕ (18057 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: ΟΤΕ (28000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8365629 τεμ.), Eurobank (14371951 τεμ.), Εθνική (7762494 τεμ.), Κύπρου (5112721 τεμ.), Πειραιώς (20509636 τεμ.), MPB (11868063 τεμ.).

Ας σημειωθούν τα 500 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΤΕ, λήξεως Δεκεμβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 6,20 ευρώ (τα 300) και 7,00 ευρώ (τα υπόλοιπα 200).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 06/12/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ: Επενδυτής: Citigroup Global Markets Limited. Εκδότης: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (556.489) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,17%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v