Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η τάση με ΟΠΑΠ και ΔΕΗ

Περισσότερο στο χαρτί του ΔΝΤ και λιγότερο στην προειδοποίηση υποβάθμισης από την S&P φαίνεται να ποντάρει το ΧΑ. Προς τις πρώτες αντιστάσεις Γ.Δ. και FT-20 με υπεραπόδοση ΟΠΑΠ, MIG, ΔΕΗ και λοιπών… φιλικών δυνάμεων.

ΟΠΑΠ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και λοιπές δυνάμεις οδηγούν σε υπεραπόδοση το ΧΑ, έναντι των κυριότερων ευρωαγορών.

Με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά και πάλι στις 1.495 – 1.500 μονάδες, τον FTSE-20 να επιχειρεί την επαναπροσέγγιση των 720, η υπεραπόδοση κυρίως του ΟΠΑΠ είναι ο… τζόκερ που κάνει τη διαφορά.

Η μετοχή του Οργανισμού αντιδρά έως 3,8% προς τα 13,25-13,30 ευρώ, ενώ ακολουθούν Τιτάν, Μυτιληναίος, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ και βεβαίως ΔΕΗ που επίσης κάνει τη διαφορά με τιμές πάνω από τα 11 ευρώ.

Συντηρείται βέβαια η τάση για τη μετοχή της Αγροτικής, με φορά προς τα 0,90 ευρώ, με τις υπόλοιπες τράπεζες να ακολουθούν.

Προς τα 4,55 η Alpha Bank, στα 6,92 η Εθνική Τράπεζα, στα 3,15 το ΤΤ, στα 4,22 η Eurobank.

Το ενδιαφέρον είναι πως καταρχήν ο FTSE-20 κινείται κόντρα στην προειδοποίηση της S&P για νέα υποβάθμιση και σε υπεραπόδοση έναντι των κυριότερων ευρωαγορών.

Είναι ενδεικτικό πως με τον 20άρη οριακά πάνω από τις 710 μονάδες (1,1%) ο Dax στη Φραγκφούρτη κυμαίνονταν στις 6.965 μονάδες, ο Cac-40 στις 3.770, ο FTSE-100 στις 5.780.

Είναι επίσης ενδιαφέρον πως ο Dax καθημερινά επιβεβαιώνει τη μεσοπρόθεσμη ανοδική φορά του, κυρίως όμως, την ισχύ και το πλεονέκτημα της γερμανικής οικονομίας, έναντι της πλειονότητας των ευρωπαϊκών κρατών.

Όσον αφορά στην προειδοποίηση της S&P, έμπειρος χρηματιστηριακός παράγοντας σημείωνε πως σε ικανό βαθμό έχει αφομοιωθεί και προεξοφληθεί από τους βραχυπρόθεσμους παίχτες.

Ο ίδιος παράγοντας απέδιδε ιδιαίτερη σημασία στο χαρτί του ΔΝΤ που φαίνεται να «παίζει» η Αθήνα ενώ δε αποκλείει το ενδεχόμενο ουσιαστικών ειδήσεων με την έλευση του Στρος - Καν στην Αθήνα.

Το ότι ο ισχυρός άντρας του ΔΝΤ θα μιλήσει την επόμενη Τρίτη από το βήμα της ελληνικής Βουλής φαίνεται να «αποτυπώνεται» τουλάχιστον σε μερίδα επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι συναλλαγές πριν από λίγο στα 35 εκατ. ευρώ και ο Γ.Δ. στις 1.490 μονάδες σε μία μάλλον ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v