Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ο πωλητής στην Εθνική Τράπεζα

Εισαγόμενη από Wall η αφορμή διόρθωσης σε ευρωαγορές και ΧΑ. Στα όρια των 1.470 ο ΓΔ, των 700 ο FTSE 20 με επίμονο πωλητή στην Εθνική. Ξεχωρίζει ο ΟΠΑΠ (+5,3%), υπεραποδίδουν ΔΕΗ, MIG, ΤΤ.

Δεν φαίνεται να άρεσαν και τόσο τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, και οι αγορές «γύρισαν» χαμηλότερα.

Προς την περιοχή στήριξης των 1.470 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, ο 20άρης οριακά στις 700 μονάδες, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στις τράπεζες.

Περισσότερο δε στην Εθνική, με την διαγραμματική απεικόνισή της και μόνο να τα λέει όλα.

Σχεδόν κάθετη γραμμή, που πίεσε τη μετοχή της ΕΤΕ μέχρι και 3% χαμηλότερα, στα ελάχιστα ημέρας των 6,66 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, περίπου 2,5 εκατ. μετοχές στις 16:25, στοιχείο που παραπέμπει στον σταθερό πωλητή των τελευταίων ημερών.

Χαμηλότερα στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank στα 4,41 ευρώ, τη Eurobank στα 4,10, την Πειραιώς στα 3 ευρώ.

Από τον 20άρη ξεχωρίζουν, ο ΟΠΑΠ (έως 3-4% υψηλότερα στα 13,34 ευρώ), ενώ στηρίξεις παρέχονται και από ΔΕΗ στα 11 ευρώ, Coca Cola στα 20 ευρώ, MIG στα 0,67 ευρώ, ΤΤ, Μυτιληναίο και Ελλάκτορα.

Κατά την εκτίμηση βραχυπρόθεσμων παικτών, ζητούμενη είναι η επιβεβαίωση των 1.470 μονάδων, ζώνη που παραπέμπει σε σχηματισμό τριγώνου (και της γραμμής που …έρχεται από τα χαμηλά του Ιουνίου).


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v