Κατ΄ αρχήν αντίδραση αναμένουν οι παίκτες στο ΧΑ

Χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο περαιτέρω μικρής διόρθωσης, ποντάρουν σε τεχνική αντίδραση των αγορών, οι παίκτες. Κρίσιμες οι 2.130 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και τα 16,4 ευρώ για την μετοχή της Εθνικής.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Διόρθωση λόγω ανεκτέλεστων εντολών πώλησης από χθες ή αντίδραση στην εκτεταμένη υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών. Και τα δυο ενδεχόμενα ανοικτά, καθώς είναι αλήθεια πως μερίδα αναλυτών περίμενε την χθεσινή διόρθωση νωρίτερα και από χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Το σημαντικό είναι πως χθες βράδυ ο Dow Jones υποχώρησε μεν κατά 1,3%, διαμορφώθηκε στις 8.409,85 μονάδες, δηλαδή κράτησε την ζητούμενη περιοχή στήριξης των 8.330 μονάδων.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν αναλυτές, για το χαμηλό όριο ενός ανοδικού καναλιού μέσα στο οποίο κινείται ο Dow Jones τις τελευταίες εβδομάδες και που ενδεχόμενη καθοδική διάσπασή του θα οδηγούσε σε αναθεώρηση επενδυτικής τακτικής.

Η ουσία είναι πως το χθεσινό γύρισμα στο ΧΑ, αποδείχθηκε βολικό για πολλούς καθώς επιβεβαίωσε τη βραχυμεσοπρόθεσμη τάση που ήθελε βασικούς δείκτες να μην περνούν τον ΚΜΟ 200 και να διευκολύνει τις κατακόρυφα αυξημένες τελευταία θέσεις πώλησης στην αγορά Παραγώγων.

Το «έξυπνο χρήμα» έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού καθώς θεωρεί ότι η τάση δεν αλλάζει όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται πάνω από το όριο των 1.950-2.100 μονάδων.

Η αρχή της συνεδρίασης θα φανεί χρήσιμη στην περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης κρατήσει την στήριξη των 2.130 μονάδων και κατά πάσα πιθανότητα κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Πριν από λίγο τα συμβόλαια του DAX παρέπεμπαν σε ανοδικό άνοιγμα, ενώ σε ανοδική αντίδραση παρέπεμπαν και τα πρώτα στοιχεία από την Wall.

Μερίδα παικτών εκτιμά πως θα δοθούν ευκαιρίες να προσεγγιστούν σε επίπεδο γενικού δείκτη τιμές και πάλι κοντά στις 2.300 μονάδες.

Ζητούμενη από το σημείο εκείνο και μετά θα είναι η επόμενη κίνηση των αγορών που παραμένουν σε ανοδική φορά, όσο ο Dow Jones δεν χάνει τις 8.330 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ δεν υποχωρεί χαμηλότερα των 2.050 μονάδων.

Μεικτές τάσεις επικρατούσαν πριν από λίγο για Εθνική, Eurobank, αλλά και Alpha Bank και άλλες μετοχές-σηματωρούς, με πιθανή την επιβεβαίωση των πρώτων στηρίξεων για αυτούς τους τίτλους στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

Πρακτικά για την Εθνική στήριξη θεωρούνται τα 16,2-16,4 ευρώ και αντίσταση τα 18,2 ευρώ.

Μένει να φανεί επίσης στην αρχή της συνεδρίασης ποια θα είναι η στάση κυρίως βραχυπρόθεσμων παικτών, οι οποίοι κινούνται στα μεσαιομικρά και διατηρούν «ανοικτές θέσεις» στο όριο των τριών συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v