Νέο εφαλτήριο ανόδου για τις μετοχές…

Με το επιτόκιο της ΕΚΤ στο 1%, με "βλέψεις" για ακόμη χαμηλότερα και το τραπεζικό "τοκάκι" σε επίπεδα άνευ ιδιαίτερης σημασίας για τον μικροκαταθέτη, το Χ.Α. αναδεικνύεται ακόμη μία φορά επενδυτική λύση.

Νέο εφαλτήριο ανόδου για τις μετοχές…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ να στέκει σήμερα στο 1% και να έχει "βλέψεις" για ακόμη χαμηλότερα… και με το τραπεζικό "τοκάκι" να είναι πλέον σε επίπεδα άνευ ιδιαίτερης σημασίας για τον μικροκαταθέτη, η χρηματιστηριακή αγορά αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά επενδυτική λύση…

Αυτή η λύση αφορά σε όσους διαθέτουν τον απαραίτητο χρονικό ορίζοντα και το περίσσευμα κεφαλαίου για επένδυση και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις έναντι των εναλλακτικών τοποθετήσεων σε ομόλογα ή σε άλλους τίτλους σταθερού εισοδήματος.

Η αποφασιστικότητα με την οποία οι κυβερνήσεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού μάχονται κατά της παρούσας οικονομικής κρίσης, σε επίπεδο τόσο εξόδου από την ύφεση όσο και λήψης μέτρων για την αποτροπή τυχόν επανάληψης των λαθών που οδήγησαν σε αυτήν, εμπνέει τις αγορές και αποκαθιστά την εμπιστοσύνη τους στη βιωσιμότητα του "συστήματος".

Αυτό τουλάχιστον βιώνουμε το τελευταίο δίμηνο, στη διάρκεια του οποίου προεξοφλούνται η έξοδος από την κρίση και η υπέρβαση της σημερινής ύφεσης.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αποφασιστικότητας πρέπει να ενταχτεί και η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη μείωση του βασικού της επιτοκίου στα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία αυτό έχει διαμορφωθεί από συστάσεώς της, αλλά και για την παροχή ρευστότητας στην ευρωζώνη μέσω της αγοράς ομολόγων.

Πρόκειται για απόφαση αντίστοιχη αυτής που έχει λάβει στις ΗΠΑ και η Fed, με μόνο στόχο την παροχή του απαραίτητου χρηματοδοτικού οξυγόνου στην οικονομία και στις επιχειρήσεις.

Αυτό το οξυγόνου, όπως επισήμανε και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Jean-Claude Trichet, παρέχει ενδείξεις ανακοπής της σφοδρότητας της ύφεσης και επιστροφής σε χαμηλά πλην σταθεροποιημένα επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας.

Αυτή τη διαδικασία μέχρι ενός βαθμού και παρά τη μεταβλητότητα που παρουσιάζουν μετά το δίμηνο ράλι τους διέγνωσαν και οι αγορές.

Οι επενδύσεις, όπως και η ζωή, έχουν να κάνουν και με την παράμετρο "τύχη".

Το τελικό αποτέλεσμά τους όμως εξαρτάται από τα βήματα και τη σωφροσύνη με την οποία θα τις προσεγγίσει ο επενδυτής και βεβαίως με τον βαθμό εμπιστοσύνης που έχει ως προς την επιβίωση του "συστήματος"…
 
[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v