Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα αντέξουν οι 2.400 μονάδες;

Περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατό οι σημαντικές απώλειες στη Σοφοκλέους, ενώ τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα futures στη Wall που ”βλέπουν” τον Dow στις 10.215 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατό οι σημαντικές απώλειες.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της αγοράς οι όποιες πωλήσεις αποδίδονται σε εγχώριους επενδυτές, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν δει μέχρι στιγμής τους ξένους να ”βγαίνουν” ως πωλητές.

Βέβαια η νευρικότητα και η επιφυλακτικότητα που κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές αγορές δεν αφήνουν ανεπηρέαστη τη Σοφοκλέους.

Πάντως το ευμετάβλητο της τάσης επιβεβαιώθηκε μετά την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Τα πρώτα συμβόλαια όμως, που δίνονται για πιθανολογούμενο ”άνοιγμα” του Dow, ”βλέπουν” το δείκτη προς τις 10.215 μονάδες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, δε θα έχει αποσαφηνιστεί η κατάσταση, το κλίμα και στην αγορά μας, καθώς οι επενδυτές θα περιμένουν τις εξελίξεις από Ευρώπη και Ν. Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v