Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρυμένο αγοραστικό ενδιαφέρον στο XA

Εντονα ανοδικό κλίμα στη Σοφοκλέους με τους αγοραστές να επιδεικνύουν ενδιαφέρον και για άλλα χαρτιά πέραν τραπεζών και blue chips. Κέρδη για Alpha (6,7%), OΠΑΠ (4,95%), Εurobank (4,13%), ETE (3,3%), Μυτιληναίο (2,5%).

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τα 14 ευρώ… φλερτάρει η Εθνική με αυξημένες συναλλαγές δίνοντας ώθηση όχι μόνο στις υπόλοιπες του κλάδου αλλά συνολικότερα σε μετοχές του FTSE 20 και εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε πλήρη, αρμονική εξέλιξη, η ανοδική φορά βασικών δεικτών και μετοχών με τον Γενικό σταθερά πάνω από τις 1.830 μονάδες και τον FTSE 20 να πλησιάζει τις 950 μονάδες. Πρακτικά αυτή η κίνηση, εάν δεν συμβεί κάτι…απρόβλεπτο στις διεθνείς αγορές (δηλ. την Wall) οδηγεί τον 20άρη προς το 1000ρικο.

Από το συν 2-3% και πάνω ο τραπεζικός κλάδος, που χθες έδωσε πειστήρια του πρωταγωνιστικού ρόλου του και οδηγώντας για ακόμη μία φορά την αγορά κατά το δοκούν των λίγων ισχυρών παικτών, που έχουν τον πρώτο λόγο στην αγορά.

Για ακόμη μία φορά τους…πήραν τα χαρτιά στο διήμερο Δευτέρας-Τρίτης και στα χαμηλά της χθεσινής συνεδρίασης παίζοντας με τους όρους τους μέχρι τέλους. Ενέργεια που θα μπορούσε να σχετίζεται με το πακέτο (περίπου 0,5% του μ.κ) που έγινε προχθές στην Alpha Bank, τις φήμες για πιθανό placement μετοχών της Εθνικής και άλλες... διαρροές, που προέρχονται κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει, θα πείτε καθώς το ΧΑ δείχνει να προκαταλαμβάνει τις υπόλοιπες αγορές (κάτι που φάνηκε και χθες) με συνολικότερη ενεργοποίηση τραπεζικών και όχι μόνο χαρτοφυλακίων.

Η μετοχή της Alpha Bank στα 6,17 ευρώ, της Eurobank στα 5,26 ευρώ, της Marfin Popular στα 1,74 ευρώ, της Κύπρου στα 2,75 ευρώ.

Πριν από λίγο οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 25 εκατομμύρια ευρώ (ιδιαίτερα ενθαρρυντική ένδειξη) για μία τέτοια συνεδρίαση, καθώς η «διανομή χαρτιών» έχει γίνει σε χαμηλότερες τιμές.

Προς τα 4 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου, στα 6,14 ευρώ η ΕΧΑΕ, στα 4,25 ευρώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα 2,65 ευρώ ο Σαράντης, στα 2,5 ευρώ ο Βωβός, στα 1,92 ευρώ η J&P Αβαξ, στα 4,24 ευρώ διορθώνει η ΓΕΚ/Τέρνα, στα 0,52 ευρώ η Alapis.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να... "κάτσει" λίγο η αγορά, να αποθερμανθούν οι τράπεζες (καθώς έγιναν οι πρώτες κατοχυρώσεις βραχυπρόθεσμων υπεραξιών από τα υψηλά ημέρας) και να υπάρξει λογικότερη διαχείριση της τάσης. Για παράδειγμα ο 20άρης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το «χάσμα» που δημιουργήθηκε μεταξύ των 922,63 (χθεσινό κλείσιμο) και 927,16 μονάδων που είναι το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας. Όπως επίσης η Εθνική τις τιμές πέριξ των 13,41-13,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v