Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους πωλητές ο πρώτος λόγος στο ΧΑ

Με τα Παράγωγα στην Wall μέχρι και 1,3% χαμηλότερα η Ευρώπη και το ΧΑ παίρνουν…γραμμή για οπισθοχώρηση. Στις 860 μονάδες η πρώτη σοβαρή στήριξη για τον 20άρη με την Εθνική στα 12,5 ευρώ. Υπεραπόδοση για Φουρλή, Ελλάκτορα.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τον πρώτο λόγο έχουν οι πωλητές, που παίρνουν το ΄΄πάνω χέρι΄΄ στις αγορές. Με μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες βασικοί δείκτες και μετοχές από Αθήνα, Φραγκφούρτη μέχρι Νέα Υόρκη ΄΄βαραίνουν΄΄ καθώς οι εν δυνάμει αγοραστές τραβιούνται χαμηλότερα.

Στο ΧΑ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,8% προς τις 1.720 μονάδες ενώ ο Ftse20 με απώλειες 0,6% διορθώνει προς τις 875 μονάδες. Να υπενθυμίσουμε, πως διορατικοί παίκτες θεωρούν ισχυρή περιοχή στήριξης τις 860 μονάδες για τον 20άρη εκτίμηση που αναφέρουμε από τα χθεσινά μας σχόλια.

Αλλωστε αναμενόμενη, λογική και φυσιολογική θεωρείται από τους ίδιους και άλλους παίκτες η διόρθωση δεικτών, μετοχών μετά τον δεύτερο κύκλο ανοδικής αντίδρασης των αγορών.

Εξ άλλου περίπου την ίδια ώρα ο DAX στην Φραγκφούρτη υποχωρούσε προς τις 4.300 μονάδες ενώ τα Συμβόλαια των Dow Jones και S&P500 παρέπεμπαν σε πτωτικό ΄΄άνοιγμα΄΄ της συνεδριάσης προς τις 7.870 και 822 μονάδες αντίστοιχα. Με τα Συμβόλαια των DJIA και SP500 να δείχνουν υποχώρηση μέχρι 1,3% χαμηλότερα οι εν δυνάμει αγοραστές στο ΧΑ δ ε ν έχουν λόγο να κυνηγήσουν καλύτερες τιμές σε αυτή τη φάση της αγοράς.

Πόσω μάλλον, όταν στην πλειονότητα τους πρόκειται για κερδισμένους βραχυπρόθεσμους παίκτες, οι οποίοι έ χ ο υ ν εγγράψει σημαντικότατες υπεραξίες κυρίως από τοποθετήσεις τους σε τραπεζικές μετοχές.

Πριν από λίγο η Εθνική υποχωρούσε προς τα 12,5-12,55 ευρώ με συναλλαγές αξίας 15 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούσαν ΔΕΗ-ΟΠΑΠ στα 13,51 και 19,09 ευρώ αντίστοιχα ( με ανοδική όμως φορά) Πειραιώς στα 5,2 και Eurobank στα 4,84 ευρώ. Με τις τράπεζες σε… πλάγια διόρθωση θεωρείται λογική η κινητικότητα που παρατηρείται σε άλλες μετοχές με ενδεικτικότερη την περίπτωση του Φουρλή στα 7,57 ευρώ, του Ελλάκτορα στα 4 ευρώ ή της Intralot στα 4,1 ευρώ( με 5,1%).

Πρόκειται για μετοχές-επιλογές πάνω κάτω των ίδιων ισχυρών ιδιωτών επενδυτών που από τις αρχές Μαρτίου μετακυλύουν ρευστότητα-θέσεις τους από επιλεγμένους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σε τράπεζες και τις τελευταίες μέρες ξανά σε εναλλακτικά χαρτιά της ίδιας κατηγορίας. Από το υπόλοιπο του…ταμπλώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της Fashion Box κατά 4,2% στα 1,24 ευρώ, μετά μάλιστα το χθεσινό 9,5% με 155 χιλιάδες κομμάτια.

Κινητικότητα παρουσιάζει και η μετοχή του Ηρακλή στα 5,67 ευρώ (σχετική αναφορά υπάρχει και στον σημερινό Εκηβόλο) , ενώ Multirama, MLS, Proton Bank Centric , Γενική συνεχίζουν λίγο υψηλότερα.

Όλα αυτά, πριν από λίγο με τις συναλλαγές λιγότερες από τα 50 εκατ. ευρώ και τις ξένες αγορές, κυρίως η Wall να έχουν δώσει από χθες…γραμμή για κατοχύρωση θέσεων και υποχώρηση προς τις πρώτες εστίες στήριξης. Και βλέπουμε….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v