Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ - Alpha δείχνουν ανοδική διάθεση

Αντιδρούν, αλλά με μέτρο και… επιφύλαξη Γ.Δ. και 20άρης εν μέσω θετικών τάσεων στις διεθνείς αγορές. Περνά τα 10 ευρώ η Εθνική, βοηθούν Alpha Bank, MIG, ενισχύονται Τιτάν, ΓΕΚ, Alapis, Μυτιληναίος, Κύπρου, Φουρλής, ΙΑΣΩ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μετρημένη ή φοβισμένη η αντίδραση στο ΧΑ, θα φανεί στη συνέχεια.

Στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης, παρατηρούνται τα εξής: Αντίδραση του Γ.Δ. μέχρι τις 1.569,4 μονάδες, με συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ.

Αντιδρούν τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του 20άρη, που από τεχνικής πλευράς δικαιούνταν μία τέτοια κίνηση.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται στο 4 προς 1, ενώ σχετικά αρκετά χτυπήματα σημειώνονται και σε μετοχές εταιριών της μεγάλης – μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η Εθνική περνά τα 10 ευρώ, κάνοντας μάλιστα κορυφή στα 10,18 ευρώ με τις περισσότερες συναλλαγές, περίπου 3,9 εκατ. ευρώ, πριν λίγη ώρα.

Ακολουθεί η Alpha Bank στα 4,68 ευρώ, η MIG στα 2,65 ευρώ, η ΜΡΒ στα 1,57 ευρώ και λιγότερο Πειραιώς στα 4,06 ευρώ, Eurobank στα 4,08 ευρώ.

Από τις δύο τελευταίες η μετοχή της Πειραιώς παρουσιάζεται πιο αδύναμη, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο.

Ο 20άρης φτάνει στις 785 μονάδες και ο Γ.Δ. κρατά κέρδη της τάξης του 1,2%, καθώς Εθνική – Alpha Bank οδηγούν τις τράπεζες υψηλότερα.

Θετική μεταβολή, όμως, σημειώνεται και για τη μετοχή του Τιτάνα, με τα αποτελέσματα του ομίλου μάλλον να ικανοποιούν τους αναλυτές, η Κύπρου συνεχίζει την αντίδρασή της από τα ιστορικά χαμηλά φτάνοντας τα 1,92 ευρώ, ενώ στην ΕΧΑΕ ο γνωστός αγοραστής των τελευταίων ημερών συνεχίζει με την τιμή μέχρι τα 4,24 ευρώ.

Υψηλότερες τιμές διαμορφώνονται για ΓΕΚ-Τέρνα στα 3,02 ευρώ «ισχυρά χέρια» συνεχίζουν να ποντάρουν στην αντίδραση του Φουρλή που περνά και πάλι τα 5 ευρώ, ενώ στα 4,08 ευρώ διαμορφώνεται το ΤΤ.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σημειώνονταν στη Motor Oil μέχρι τα 7,36 ευρώ, στη Jumbo μέχρι τα 4,48 ευρώ, στον Βωβό μέχρι τα 4,80 ευρώ, και τα 2,83 ευρώ στη Σιδενόρ.

Η τάση στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν ανάλογη με την ελληνική, καθώς οι Ευρωπαίοι περιμένουν να δουν εάν μπορεί να υπάρξει σήμερα – αύριο συνέχεια στην αντίδραση του Dow Jones από τα χαμηλά 12ετίας.

Από αυτήν την άποψη, οι επιλεκτικές κινήσεις και η στάση αναμονής που τηρείται, θεωρείται μάλλον ως ενδεδειγμένη βραχυπρόθεσμη τακτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v