Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στα 6 ευρώ "κόβει" το στόχο η Citi

Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο στα 6 από 7 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Alpha Bank η Citi σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2008 της τράπεζας, ενώ διατηρεί σύσταση "buy".

Alpha: Στα 6 ευρώ κόβει το στόχο η Citi
Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο στα 6 από 7 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Alpha Bank η Citi σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2008 της τράπεζας, ενώ διατηρεί σύσταση "buy".

Η Citi σημειώνει ότι οι ζημίες της τράπεζας στο δ΄ τρίμηνο ήταν μικρότερες από τις προσδοκίες των αναλυτών. Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα έσοδα της εταιρίας στο τρίμηνο υποχώρησαν 14% λόγω ζημιών από συναλλαγές.  

Ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο ώστε να συμπεριλάβει τα πιο αδύναμα κέρδη και τη μειούμενη λογιστική αξία της τράπεζας, ενώ προχωρά και σε μείωση των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 11% για το 2009 και σε ποσοστό 12% για το 2010.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις θεωρεί τα αποτελέσματα της Alpha Bank η Εθνική - Π&Κ σε έκθεσή της με ημερομηνία 24/2.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, ενώ η τράπεζα ενήργησε προς τη σωστή κατεύθυνση με την αύξηση των προβλέψεων. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι το περιβάλλον παραμένει δύσκολο, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μόλις άρχισαν να αυξάνονται και η ορατότητα παραμένει ιδιαίτερα περιορισμένη.

Καλύτερα του αναμενομένου χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα της Alpha Bank, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα κόστη εμφανίστηκαν ανώτερα των εκτιμήσεών της, σε μεγάλο βαθμό λόγω των εξόδων που σχετίζονται με τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν ελαφρώς υψηλότερα των των προβλέψεων της χρηματιστηριακής επίσης λόγω της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως επισημαίνεται.

Σε ό,τι αφορά τα καταθετικά spreads, τα μεγέθη είναι ανησυχητικά, αναφέρει η HSBC, και αντισταθμίζουν οποιαδήποτε θετική επίδραση από την επανεκτίμηση ενεργητικού. Η μετοχή της Alpha Bank αξίζει να είναι διαπραγματεύσιμη με discount έναντι της λογιστικής αξίας, αναφέρει η HSBC, η οποία ωστόσο τονίζει την εμπιστοσύνη που παρέχει συντηρητική διοίκηση και η λιγότερη των ανταγωνιστριών της έκθεση στη ΝΑ. Ευρώπη (14% των δανείων του ομίλου έναντι 21% του μέσου όρου στον ανταγωνισμό).

Συνολικά, αντίστοιχα των εκτιμήσεών της και των προσδοκιών της αγοράς χαρακτηρίζει τα μεγέθη της Alpha Bank η EFG Eurobank Securities.

Σε περιορισμένες αναθεωρήσεις των εκτιμήσεών της για τα κέρδη της Alpha Bank λόγω των χαμηλότερων καταθετικών spreads και περιορισμένων άλλων εσόδων προχωρά η Marfin Analysis. Στα highlights των αποτελεσμάτων η Marfin περιλαμβάνει την άνοδο των εσόδων από τόκους και των προβλέψεων. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "hold".

Η μετοχή της Alpha ολοκλήρωσε στα 4,54 ευρώ τη συνεδρίαση της 24ης/2 του Χ.Α.

Η τιμή-στόχος της Alpha είναι 6,20 ευρώ και η σύσταση "neutral".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v