Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Επιμένουν οι πωλητές σε ΕΥΡΩΒ- ΑΛΦΑ και 3Ε

Δεν ακολουθεί την αντίδραση του DAX η Σοφοκλέους. Επιμένουν οι πωλητές σε Alpha Bank, Eurobank, 3E. Παλεύει τα 10,6 ευρώ η Εθνική. "Βοήθειες" από Κύπρου, MIG, Μυτιληναίο, ΓΕΚ Τέρνα, Intralot.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στο χαμηλό τζίρο της αρχής και τη διάθεση αντίδρασης αρκετών ευρωπαϊκών αγορών μπορούν να προβλέπουν όσοι ποντάρουν στη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο Γ.Δ. έπιασε αρχικά τις 1.615 μονάδες, ακολουθώντας προφανώς τη φορά αντίδρασης του DAX στη Φραγκφούρτη, που πριν από λίγο διαμορφώνονταν μέχρι 1,7% υψηλότερα.

Όμως, στο ΧΑ υψηλότερα των 1.605 μονάδων άρχισαν να βγαίνουν πωλητές σε Alpha Bank, Eurobank, 3E και λιγότερο σε Πειραιώς, ΔΕΗ και Εθνική.

Στα χαμηλά των 1.590 μονάδων ένα μέρος της προσφοράς άρχισε να μαζεύεται με την Εθνική να αντιδρά από τα 10,42 προς τα 10,60 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank από τα χαμηλά των 4,72 ευρώ γύρισε στα 4,80 ευρώ και η Eurobank από τα 4,26 προς τα 4,4 ευρώ.

Αντίδραση, που σε συνδυασμό με τις βοήθειες που δόθηκαν από ΟΠΑΠ (20,36 ευρώ), MIG (2,64 ευρώ), Μυτιληναίος (3,54 ευρώ), Κύπρου (1,92 ευρώ), ΕΛΠΕ (5,56 ευρώ), ο Γ.Δ. έπιασε και πάλι τις 1.600 μονάδες.

Όλα αυτά μέσα σε περίπου 10 λεπτά με συναλλαγές κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η προσφορά στην Alpha Bank μαζεύεται, η Εθνική επιχειρεί να κινηθεί στα 10,7 ευρώ, ενώ και ο ΟΤΕ μπορεί να δώσει αντίδραση στα 10,8 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση, μένει να φανεί κατά πόσο ο Γ.Δ. μπορεί να πιάσει και πάλι το υψηλό ημέρας των 1.615 μονάδων, ενώ στο περίπου 2 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών προς καθοδικές.

Συνεχίζει ανοδικά η Ιντρακάτ στα 0,53 ευρώ, η Centric στα 1,38 ευρώ, η Σιδενόρ στα 2,77 ευρώ, ο Βωβός στα 4,94 ευρώ, η Intralot στα 3,50 ευρώ, ενώ ακολουθούν Νηρέας, Ντιονίκ, Τρ. Αττικής, Παρνασσός, Intracom, ΙΑΣΩ, Unibrain, ΕΒΖ, ΜΕΤΚΑ, Ελλάκτωρ, Κλουκίνας – Λάππας, Μηχανική και ακόμη ορισμένες εισηγμένες.

Δύσκολη συνεδρίαση, καθώς με… μειονέκτημα έδρας «παίζεται» η βραχυπρόθεσμη τάση, αν και στα μεσαιο-μικρά φαίνεται πως κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις μπορεί να αποδώσουν… καρπούς στο ταμπλό.

Η συνεργασία της Ιντρακάτ με τη Suez Environnement για την από κοινού ανάπτυξη έργων διαχείρισης απορριμμάτων εκλαμβάνεται θετικά από την αγορά.

Ανάλογες κινήσεις, εκτιμούμε πως εάν σταθεροποιηθεί για 2-3 συνεδριάσεις η αγορά, θα μπορούσαν να γίνουν και σε άλλες επιμέρους περιπτώσεις.

Μέχρι τότε, όμως, μένει να φανεί εάν έστω και βραχυπρόθεσμα η αγορά μπορεί να ακολουθήσει την αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και να πιάσει ο 20άρης τον στόχο των 845 μονάδων.

Πριν από λίγο ο εν λόγω δείκτης υποχωρούσε 0,5% πέριξ των 800-805 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v