Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση αντίδρασης μέσω Εθνικής - MIG

Τις μισές συναλλαγές του ταμπλώ πλησιάζει η ΕΤΕ με τη μετοχή να βλέπει και πάλι τα 10 ευρώ. Αμείωτες οι πωλήσεις σε τράπεζες. Στήριξη από MIG, Κύπρου, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο. Αχνές ελπίδες λόγω των συμβολαίων του Dow.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Αμείωτες παραμένουν οι πωλήσεις σε τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του 20άρη.

Βέβαια, πριν από λίγο η εικόνα που διαμορφώνονταν στο ΧΑ με τον Γ.Δ. στο -0,11% ήταν σαφώς καλύτερη από ότι για τον DAX στη Φραγκφούρτη που συνέχιζε να διορθώνει μέχρι 1,8% χαμηλότερα.

Το διαφορετικό σκηνικό διαμορφώνεται μετά την αντίδραση της Εθνικής, καθώς επιχειρείται η υπέρβαση των 10 ευρώ, και των πολύτιμων στηρίξεων από MIG (4,5%), Κύπρου (2,2%), ΕΧΑΕ (6,2%), ΟΤΕ (0,2%), αλλά και των ΜΡΒ, Μυτιληναίο, ΤΤ, 3E.

Από τεχνικής πλευράς, επιβεβαιώνεται η δυνατότητα αντίδρασης του 20άρη προς ή και λίγο υψηλότερα των 775 μονάδων, αφού τα τελευταία 10-15 λεπτά έχουν ριχθεί περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ στην προσπάθεια να πιάσει η Εθνική τα 10,10 ευρώ.

Αυτό αντιστοιχεί σε αντίδραση 2,6% για τη μετοχή της Τράπεζας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες τραπεζικές μετοχές.

Λόγου χάρη έχουν συρρικνωθεί σημαντικά οι απώλειες για την Alpha Bank στα 4,52 ευρώ, για την Πειραιώς στα 4,08 ευρώ, για τη Eurobank στα 4,06 ευρώ.

Κίνηση που αποτυπώνεται ανάλογα και στο ταμπλό, καθώς η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές διαμορφώνεται και πάλι στο 1 προς 2.

Όμως, θα λέγαμε πως πολύ μεγάλο μέρος των εντυπώσεων παίζεται γύρω από την Εθνική αφού μόνο στη μετοχή της είχαν πραγματοποιηθεί πριν από λίγο συναλλαγές 23 εκατ. ευρώ, έναντι συνόλου 55 εκατ. ευρώ.

Υψηλές θεωρούνται και οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στη μετοχή της ΕΧΑΕ, καθώς περνά τα 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ 1,7 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται μέχρι και 4,9% υψηλότερα για τη MIG προς τα 2,54 ευρώ.

Κατά την εκτίμηση χρηματιστηριακών αναλυτών, η αντίδραση αυτή της Εθνικής επιχειρείται με γνώμονα και την εικόνα των Συμβολαίων της Wall.

Πριν από λίγο τα Συμβόλαια του Dow Jones παρέπεμπαν σε ανοδική αντίδραση μέχρι και 0,6%, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης, που ξεκινά σε λιγότερο από 2 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v