Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Μειώνει τιμή-στόχο η Εθνική-P&Κ

Στα 5,1 ευρώ, από 9,5 πριν, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Εθνική-P&K σε έκθεση (24/2) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "neutral". Τι σχολιάζουν Merrill Lunch, Citigroup, HSBC.

ΕΧΑΕ: Μειώνει τιμή-στόχο η Εθνική-P&Κ
Στα 5,1 ευρώ, από 9,5 πριν, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ η Εθνική - P&K σε έκθεση (24/2), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "neutral".

H χρηματιστηριακή επισημαίνει τη σωστή διαχείριση των δαπανών αλλά και το υψηλότερο του αναμενομένου μέρισμα που θα διανείμει η ΕΧΑΕ. Εκτιμά, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει σημαντική άνοδος της μετοχής αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις αγορές.

Από την πλευρά της η Merrill Lynch επαναδιατυπώνει τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 6 ευρώ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ.

Στην έκθεσή του (24/2) ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας στο δ΄ τρίμηνο ανώτερα των εκτιμήσεων και δεν μεταβάλλει τις προβλέψεις για τα EPS του 2009 και του 2010.

Καλύτερο του αναμενόμενου χαρακτηρίζει το δ΄ τρίμηνο του 2008 της ΕΧΑΕ η Citigroup σε έκθεση (23/02) διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση buy και την τιμή-στόχο των 6 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει ως θετικές εξελίξεις τη διανομή 0,6 ευρώ αλλά και την απόφαση της εταιρίας να ακυρώσει τις ίδιες μετοχές που κατέχει (7,2% του μετοχικού κεφαλαίου).

Η HSBC σε ξεχωριστή έκθεση (24/2) επισημαίνει τα κέρδη από την πώληση κτιρίου της ΕΧΑΕ αλλά και από την αναστροφή φορολογικής πρόβλεψης. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,45 ευρώ και τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή της εταιρίας.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου στα 3,92 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v