Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τον δρόμο της πτώσης "δείχνει" η Wall

Απώλειες 4,62% για τον Dow. Από 1,45% χαμηλότερα ξεκινά ο DAX. Και στο ΧΑ θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον οι… δεύτερες στηρίξεις για 20άρη, Εθνική, αλλά και ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ. Με νέα χαμηλά απειλείται η Eurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Απώλειες 4,62% έγραψε χθες βράδυ ο Dow, που υποχώρησε προς τις 7.888,9 μονάδες, ενώ στις 827 μονάδες υποχώρησε ο S&P 500. Πριν από λίγο τα συμβόλαια του DAX στην Φρανκφούρτη παρέπεμπαν σε απώλειες μέχρι και 1,45%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ξεκινά εν μέσω διορθωτικού περιβάλλοντος από τις 1.764 μονάδες και ζητούμενη την επιβεβαίωση ή όχι της ευρύτερης περιοχής των 1.705-1.715 μονάδων. Για ακόμη μια φορά.

Μέτριες χθες οι συναλλαγές, μάλιστα λιγότερες ακόμα και από αυτές της Δευτέρας, μένει να φανεί σήμερα κατά πόσο θα βγουν πωλήσεις σε μετοχές-κλειδιά της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Γύρω στα 12,5 ευρώ θέτουν χρηματιστηριακοί αναλυτές την στήριξη για τη μετοχή της Εθνικής, που θα πρέπει να κρατηθεί ειδάλλως ο τίτλος μπορεί να «επιστρέψει» στις χαμηλές τιμές των 26-27/1.

Πέραν της Εθνικής, εξαιρετικά αδύναμη, με νέα χαμηλά και ιδιαίτερα υψηλή προσφορά, διαμορφώνεται και διαγραμματικά η Eurobank. Μετά την αντίδραση προς τα 5,42 ευρώ (6/2) και το +4,6%, μετρά δυο γενναίες διορθώσεις, περίπου 4,5% ανά συνεδρίαση, στις 9 και 10/2, που πίεσαν τη μετοχή στο νέο χαμηλό των 4,9 ευρώ, ενδοσυνεδριακά.

Ο κλάδος των τραπεζών παραμένει υπό αμφισβήτηση, ευάλωτος και υπό επιβεβαίωση όσον αφορά τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα των ομίλων.

Ο Στέφανος Κοτζαμάνης και ο Γιώργος Σαββάκης επιχειρούν να προσεγγίσουν, με τρία σενάρια τον κλάδο, με κύριο χαρακτηριστικό τις αρνητικές αναλύσεις κυρίως των ξένων.

Με προεξοφλημένη την πτωτική τάση για σήμερα, μετοχές εταιρειών όπως ΟΠΑΠ, λιγότερο του ΟΤΕ, της ΔΕΗ αλλά και ορισμένων ακόμα (3E με ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων, Μυτιληναίος, Intralot, ΕΛΠΕ) θα πρέπει να έχουν καλύτερη συμπεριφορά για να περιοριστούν μέσα σε τεχνικά κανάλια οι πιέσεις, η υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v