Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με διάχυση αγορών προς τις 2.500 μονάδες

Εφικτή φαντάζει η προσέγγιση, σε αυτή τη φάση, των 2.500 μονάδων, καθώς οι ξένοι θεσμικοί ”ξαναμπαίνουν” στο παιχνίδι. Ακολουθούν οι εγχώριοι θεσμικοί, τη στιγμή που το ενδιαφέρον διαχέεται σχεδόν στο σύνολο της αγοράς. Νέα υψηλά για ΔΕΗ - ΟΠΑΠ, αγοραστικό ενδιαφέρον για Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Εμπορική και Ιntracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αγορές, κυρίως από την πλευρά των ξένων, σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Οι κυοφορούμενες εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών δικαιολογούν το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς ισχυρή εντολή αγοράς φέρεται να έχει ”σπάσει” σε 4-5 ισχυρές χρηματιστηριακές με τιμή-στόχο τα 12,40 ευρώ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η διαμορφούμενη νέα τιμή στήριξης του ΟΤΕ θα πρέπει να είναι τα 12,2 ευρώ αντί των μέχρι πρότινος 11,8 ευρώ.

Βέβαια, σε αυτές ακριβώς τις εξελίξεις αποδίδουν παράγοντες της αγοράς την υποχώρηση (κατά περίπου 1,4%) που εμφανίζει κατά το ίδιο διάστημα η μετοχή της Cosmote.

Οι συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές που πιθανότατα θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ, τοποθετούνται κυρίως στις μετοχές της Alpha (προς τα 25,78 ευρώ), της Εθνικής προς τα 22,46 ευρώ, αλλά και στην Πειραιώς, Εμπορική.

Διάχυτο το ενδιαφέρον και σε πλειάδα μετοχών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με τους μέχρι πρότινος υποτιμημένους τίτλους (ή αυτούς που είχαν υστερήσει συγκριτικά με άλλους) να εμφανίζονται δυναμικά στο προσκήνιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των ASCO, Γενικής Αποθηκών, Εθνικής Ασφαλιστικής και αρκετών ακόμη.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της τελευταίας ώρας αφορά στην άνοδο της μετοχής της ΔΕΗ, που με σχεδόν επιθετικές εντολές αγοράς υπερέβη χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τα 20,1 ευρώ.

Η καταγραφή νέας υψηλής τιμής για τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ, το αγοραστικό ενδιαφέρον σε Εθνική - Alpha (και τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές), σε συνδυασμό με τη διάχυση του ενδιαφέροντος, καθιστούν εφικτή την προσέγγιση και γιατί όχι την υπέρβαση –σε αυτή τη φάση– των 2.500 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v