Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάλειμμα ήταν και πέρασε;

Τελικά η στήριξη των 2.385 μονάδων αποδεικνύεται ισχυρότερη από ό,τι έδειχναν τα... βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά. Επανατοποθετούνται επιλεκτικά ξένοι στη Σοφοκλέους. Αυξημένες συναλλαγές και σημαντικά κέρδη στην Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλών τόνων και συναλλαγών η μέχρι στιγμής διόρθωση, ο Γενικός Δείκτης παρά το ότι υποχώρησε μέχρι τις 2.377,8 μονάδες, κατάφερε στη συνέχεια να βρει στήριξη στις 2.385, για να υπερβεί και πάλι τις 2.400 μονάδες στις 16:05, μία περίπου ώρα πριν το κλείσιμο, το οποίο θα καθυστερήσει κατά μία ώρα.

Γύρισε μάλιστα αμέσως σε θετικό έδαφος, καθώς μειώθηκαν κατά 36 μονάδες οι απώλειες των τραπεζών και κατά περίπου 10 μονάδες των τηλεπικοινωνιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εντός 10λέπτου ανατροπή του σκηνικού ενίσχυσε τις ανοδικές μετοχές από 50 σε περίπου 85. Πολύ σημαντική ήταν η μείωση των απωλειών για την Εθνική που υπερέβη και πάλι τα 22 ευρώ, ενώ θετικά κινούνται Cosmote, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, Εμπορική, αλλά και ο ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Ιντρακόμ.

Η μετοχή μάλιστα της τελευταίας με συναλλαγές περίπου 1 εκατ. τεμαχίου ενισχύεται κατά 5,86% στα 6,14 ευρώ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις αλλά και η αναμενόμενη εισροή και νέας ρευστότητας από την απόσυρση της Panafon προσελκύει κυρίως ξένους αγοραστές στον τίτλο της Ιντρακόμ, ενώ κυκλοφορούν και φήμες για άμεση διανομή κεφαλαίου από τη ρευστοποίηση της συμμετοχής στην Πάναφον. Με σημαντικά κέρδη και η θυγατρική της Ιντρακόμ Κατασκευές στα 1,98 ευρώ.

Στην κορυφή των ανοδικών παραμένει με 17% η Κυριακούλης, καθώς σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας είναι πολύ κοντά η υπογραφή ασυμφωνίας με ξένο όμιλο.

Ακολουθούν Μπαλλής, Μαθιός, Intersat, οι Υποτιμημένοι ΟΛΠ και ΟΛΘ, Βερνίκος, Μαίλης, Κορασίδης και ΕΥΑΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v