Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργησαν συνεδρίαση και... διόρθωση

Η διορθωτική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και η διάθεση κάποιων ισχυρών παικτών να αποκομίσουν μέρος των κερδών τους φαίνεται να διαμορφώνει κλίμα και διαθέσεις στη Σοφοκλέους, που ξεκίνησε με καθυστέρηση 2 ωρών. Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης.

”Καθυστερημένη” η διόρθωση, σε μία έτσι κι αλλιώς καθυστερημένη συνεδρίαση, που λόγω τεχνικών προβλημάτων στο ΟΑΣΗΣ και συγκεκριμένα στους δείκτες του Χ.Α. θα επεκταθεί μέχρι τις 17.00, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου.

Η διορθωτική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και η διάθεση κάποιων ισχυρών παικτών να αποκομίσουν μέρος των κερδών τους φαίνεται να διαμορφώνει κλίμα και διαθέσεις στη Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με αρνητικά πρόσημο.

Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι το ανοδικό momentum διατηρείται έστω και αν, από τεχνική άποψη τουλάχιστον, η υψηλή κεφαλαιοποίηση δείχνει να βρίσκεται σε υπεραγορασμένη περιοχή, ενώ μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δείχνουν αδύναμες να απορροφήσουν τη ρευστότητα από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των ”μεγάλων” ταμπλό.

Από τις μετοχές του FTSE-20 με θετικό πρόσημο κινούνται ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ιntracom (με την τελευταία να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές πωλήσεις όσο πλησιάζει στην περιοχή των 6 ευρώ), ενώ εξίσου εντυπωσιακός κρίνεται και ο όγκος συναλλαγών του εν λόγω τίτλου που έχει ξεπεράσει τις 420.000 τεμάχια.

Πιέζονται σχετικά Εθνική, Πειραιώς, Coca-Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική και Γερμανός, μικρές ρευστοποιήσεις στην CosmOTE, αλλά και στη Βιοχάλκο, ενώ από το τραπεζικό ταμπλό είναι περίπου ενδεικτικό το γεγονός ότι μία ανοιχτή πώληση 800 τεμαχίων στις 13.05 έστειλε τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας στα 6,80 ευρώ με απώλειες 8,85%.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, συνεχίζει ανοδικά ο Μαθιός μετά την αποκοπή δικαιώματος συμμετοχής στο split, ακόμη μία ανοδική συνεδρίαση για τον Βερνίκο με επιθετικές διαθέσεις, συνεχίζει την πλαγιοανοδική του κίνηση ο Κυριακούλης.

Επίσης, ανεβάζει συναλλαγές και κέρδη ο Μπαλλής, έστω και αν οι αγοραστές είναι στημένοι σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Σημαντικά κέρδη με ελάχιστες συναλλαγές για τη Ζάμπα, όπως και για τον Βαράγκη, όμως όλα ουσιαστικά θα κριθούν κατά την τελευταία μία ώρα, όπου τα blue chips θα δείξουν αν έχουν διάθεση περαιτέρω διόρθωσης ή η όποια διορθωτική κίνηση εκτονώνεται το πολύ μέχρι την αυριανή συνεδρίαση (σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 0,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές).

Τεχνικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η όποια διορθωτική κίνηση πρέπει να ολοκληρωθεί στην περιοχή των 2.340-2.350 μονάδων, πριν από τη νέα ανοδική κίνηση που μπορεί να φέρει τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 2.500 μονάδων, που θεωρείται άλλωστε και επίπεδο ισχυρότατης τεχνικής αντίστασης.

Αντίθετα, μία διορθωτική κίνηση ακόμη και μέχρι τις 2.256 μονάδες (κατώτατο σημείο τεχνικής στήριξης) δεν ακυρώνει τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v