Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνέχεια συσσώρευσης - ήπιων ρευστοποιήσεων

Συνέχεια στις τάσεις συσσώρευσης, αλλά και στις ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή εκτιμούν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές, ενώ μεσοπρόθεσμα το ενδεχόμενο υποχώρησης της αγοράς θεωρείται περιορισμένο.

ΑΧΕ: Συνέχεια συσσώρευσης - ήπιων ρευστοποιήσεων
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συνέχεια στις (ήπιες) τάσεις αποκόμισης κερδών που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή εκτιμά ως πιθανή η EFG Eurobank Securities, καθώς αναφέρει πως οι επενδυτές φαίνονται έτοιμοι να αποκομίσουν μέρος των κερδών τους.

Η τάση, αναφέρει η χρηματιστηριακή, υποστηρίζεται και από τα όσα συμβαίνουν στις ξένες αγορές, όπου φαίνεται να εξελίσσεται μια φάση διόρθωσης.

Συνέχεια των τάσεων συσσώρευσης εκτιμά για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, ενώ αναφορικά με το Γενικό Δείκτη εκτιμά ότι θα ”δοκιμάσει” τη στήριξη των 2.400 μονάδων. Μεσοπρόθεσμα, αναφέρει η χρηματιστηριακή, το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης της αγοράς εμφανίζεται περιορισμένο.

Είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον των μεγάλων χαρτοφυλακίων εξακολουθούν να συγκεντρώνουν τα blue chips, αναφέρει στο πρωινό της report η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ η μεσαία και η μικρή κεφαλαιοποίηση αδυνατούν (προς το παρόν τουλάχιστον) να προσφέρουν συγκινήσεις, πλην ορισμένων εξαιρέσεων όπου παρατηρείται αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Σε εξαιρετικά υπερτιμημένα επίπεδα εκτιμά η Magna Trust, στο εβδομαδιαίο της report, ότι βρισκεται από τεχνικής άποψης η αγορά, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες βραχυπρόθεσμης διόρθωσης.

Πιθανό σημείο στήριξης της διόρθωσης, χωρίς να υπάρξει αλλαγή της τάσης, αναφέρει η Magna Trust, θεωρούνται οι 2.340-2.350 μονάδες. Μια τέτοια εξέλιξη ίσως κρίνεται απαραίτητη για την υγεία της ανοδικής τάσης, καθώς η απότομη κλίση του Γενικού Δείκτη, αλλά και η περιοχή των 2.500 μονάδων απαιτούν συγκέντρωση δυνάμεων πριν από την κατοχύρωση νέων επιπέδων.

Η τεχνική ανάλυση για το 2004, πάντα σύμφωνα με το εβδομαδιαίο σχόλιο της Magna Trust, δίνει ως όριο εξάντλησης της ανοδικής κίνησης τις 2.850 μονάδες, με ισχυρό επίπεδο αντίστασης τις 2.550 μονάδες και στήριξη στις 2.090 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα: Δημοσιεύματα του Τύπου που θέλουν τη Societe Generale πιο κοντά από τις άλλες δύο διεκδικήτριες στην απόκτηση της Γενικής Τράπεζας επικαλείται το πρωινό report της Marfin Hellenic.

Στο ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς να αποκτήσει τη ρουμανική τράπεζα Tiriac αναφέρονται τόσο η Marfin όσο και η EFG Securities, ενώ η πρώτη εκτιμά πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί συνολικότερα ο τραπεζικός κλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v