Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η συμμετοχή των ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο, η πορεία των αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, φορολογικά θέματα, αλλά και οι εκπτώσεις που ξεκινούν την Πέμπτη βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των οικονομικών εφημερίδων.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Με τη συμμετοχή των ξένων στη Σοφοκλέους, με την πορεία των αυτοχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, με τις εκπτώσεις, αλλά και με φορολογικά θέματα ασχολούνται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας, ενώ περιορισμένες είναι οι αναφορές σε επιχειρηματικά νέα.

Σοφοκλέους: Στο ποσοστό των ξένων στο ελληνικό χρηματιστήριο αναφέρονται αρκετές εφημερίδες. ”Πάνω από το 30% του ΧΑ στους ξένους”. Στο θέμα αναφέρεται στο πρώτο της φύλλο και η Ημερησία, γράφοντας ”οι 4 στις 10 μετοχές blue chip στους ξένους”, αλλά και το Χρηματιστήριο, που τιτλοφορείται ”στα μικρά και στα μεσαία χαρτιά στοχεύουν οι ξένοι”.

Μακροοικονομικά: ”Αγώνας δρόμου τώρα για τα αυτοχρηματοδοτούμενα” αναφέρει στο πρώτο της θέμα η Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ”προσδοκίες για σημαντική συμμετοχή ιδιωτών”. Για ”εξάψαλμο προ εκλογών” που ετοιμάζει η Κομισιόν κάνει λόγο στο πρώτο του θέμα το Χρηματιστήριο, αναφέροντας ότι το ΥΠΕΘΟ θα ζητήσει αναβολή της έγκρισης του προγράμματος σταθερότητας.

Εκπτώσεις: ”Από Πέμπτη οι εκπτώσεις με διχασμένο το εμπόριο” αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, ενώ στον υπέρτιτλο γράφει ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΚΑ θεωρούν υπερβολικό το 45ήμερο - Υπέρ ο ΣΕΛΠΕ.

Φορολογία: Με το ”ποια έξοδα αναγνωρίζει η εφορία στις εταιρίες” ασχολείται στο πρώτο της θέμα η Ημερησία, κάνοντας λόγο για 34 δαπάνες που μειώνουν τα φορολογητέα κέρδη των επιχειρήσεων και προσθέτοντας ότι εκπίπτουν παροχές σε είδος στο προσωπικό και αφαιρούνται τα έξοδα για ασφάλιστρα. ”5 τρόποι για δηλώσεις”, γράφει το οικονομικό ένθετο των ΝΕΩΝ, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει ”τα υπέρ και τα κατά για κάθε περίπτωση”.

Ασφαλιστικές: Αυξήσεις έως 12% στον κλάδο ζωής είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής.

Γενική: ”Η Γενική στη Societe Generale” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, η οποία προσθέτει ότι ”αποφασίζει σήμερα το Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Οι Γάλλοι σχεδιάζουν ανάπτυξη στα Βαλκάνια με βάση τη Γενική Τράπεζα”.

Πειραιώς: ”Εντονη παρουσία της Πειραιώς στον χώρο του real estate” αναφέρει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τεράστιες επενδύσεις στον τομέα αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v