Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τα νέα επίπεδα αναμετράται η Σοφοκλέους

Σήμερα, το πολύ αύριο, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, ενδέχεται να υπάρξει συνέχεια των τάσεων περιορισμένης ρευστοποίησης σε τραπεζικούς τίτλους και στον ΟΤΕ. Η φάση αυτή κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να επανατοποθετηθούν -ίσως προς τις 2.385- και νέοι παίκτες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ναι μεν, αλλά...

Περιθώρια περαιτέρω μικρής υποχώρησης διαβλέπουν ισχυροί χρηματιστηριακοί παράγοντες, χωρίς ωστόσο, όπως σημειώνουν, να αναιρείται η μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση.

Θεωρούν πως στις 2.385 έχει διαμορφωθεί μια ασθενής, βραχυπρόθεσμη ”περιοχή” στήριξης με έσχατο χαμηλό όριο την ανθεκτικότερη ”περιοχή” πέριξ των 2.350 μονάδων. Πολύ δύσκολα όμως, όπως διευκρινίζουν, η αγορά θα μπορούσε να κινηθεί προς τα εκεί (2.350) δεδομένης της γενικότερης συγκυρίας.

Θεωρούν δε πως αυτή την περίοδο διαμορφώνονται και νέες ευκαιρίες επανατοποθετήσεων, κυρίως σε μετοχές εταιριών που εμφανίζουν υποαπόδοση σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Μια επιλεκτική μεταφορά ρευστότητας προς επιλεγμένες μετοχές θα πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, μέχρις ότου απορροφηθεί η περιορισμένη προσφορά, που θα συνεχίσει να εκδηλώνεται σήμερα και ίσως αύριο σε τραπεζικούς τίτλους και στον ΟΤΕ.

Μεσοπρόθεσμα και σε προοπτική διμήνου η προοπτική της αγοράς είναι ανοδική, με τον Γενικό Δείκτη να μπορεί άμεσα να αντιδράσει προς τις 2.520-2.550 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v