Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για συγκρατημένη αισιοδοξία κάνουν λόγο οι ΑΧΕ

Περιορισμένη εκτιμούν οι ΑΧΕ πως είναι η πιθανότητα πτωτικών τάσεων στη Σοφοκλέους, με την ψυχολογία να παραμένει θετική. Οι τάσεις συσσώρευσης αναμένεται να διατηρηθούν, ενώ οι επενδυτές έχουν αρχίσει να υιοθετούν στάση αναμονής. ΟΤΕ και Cosmote στο επίκεντρο.

Για συγκρατημένη αισιοδοξία κάνουν λόγο οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στα κεφάλαια των ξένων θεσμικών αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ, καθώς εκτιμά πως θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για την αγορά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic εκτιμά πως η αγορά θα συνεχίσει να κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ σε ό,τι αφορά το προσεχές μεσοβραχυπρόθεσμο διάστημα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων είναι περιορισμένη.

Επίσης, η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report πως η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ σήμερα (13/1) το πρωί, με θέμα το μερίδιο του 9% της Cosmote που κατέχει η Telenor, πιθανότατα θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον και για τις δύο μετοχές, με την τιμή της συναλλαγής να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως εάν οι ευρωπαϊκές αγορές επιστρέψουν σήμερα σε θετικό έδαφος, τότε η Σοφοκλέους ενδέχεται να παρουσιάσει υπεραπόδοση. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η χθεσινή συνεδρίαση καταδεικνύει ότι η πιθανότητα πτωτικής κίνησης είναι περιορισμένη.

Με θετική ψυχολογία και τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η Eurobank Securities πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ συμπληρώνει πως δεν υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την αγορά και κατ’ επέκταση η τάση αναμένεται να καθοριστεί κυρίως από την ψυχολογία.

Ταυτόχρονα, η Eurobank Securities σημειώνει πως ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος είναι χαμηλότερος σε σχέση με εκείνον της περασμένης εβδομάδας, υπονοεί ότι οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει μια συντηρητική στάση αναμονής.

Η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως η νευρικότητα στην αγορά αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφού, όπως τονίζει, από τη μια πλευρά η άνοδος της αγοράς προκαλεί ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμων κερδών των τελευταίων ημερών, ενώ από την άλλη επισημαίνει πως οι διορθώσεις εκλαμβάνονται ως ευκαιρίες τοποθετήσεων.

Καθοδικά προς τις 2.320 μονάδες εκτιμά η Fortius AXE πως θα κινηθεί η αγορά. Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως η Σοφοκλέους είναι υπεραγορασμένη και για να κινηθεί υψηλότερα πρέπει να περάσει ένα στάδιο ”ανασύνταξης δυνάμεων”.

Υποστηρίζει ακόμα την άποψη πως το Χ.Α. θα αρχίσει να κινείται πλέον με θετική συσχέτιση προς τις ξένες αγορές, οι οποίες δείχνουν τελευταία πτωτικές τάσεις.

Έτσι, τεχνικά, μετά τη διάσπαση του τριγωνικού σχηματισμού στην εκπνοή του 2003, ο οποίος είχε δημιουργηθεί από τις αρχές Νοεμβρίου, η Fortius περιμένει μια πλαγιοκαθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη προς τις 2.320 µονάδες, όπου είχε βρεθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Τέλος, επισημαίνει πως στην περίπτωση που το Χ.Α. κινηθεί ανοδικά χωρίς όµως να αυξήσει τον όγκο συναλλαγών του, η έκταση της διόρθωσης αναµένεται να είναι πιο έντονη.

Τι έγινε χθες: Κατά 0,4% ενισχύθηκε ο Γενικός Δείκτης χθες σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών υποχώρησε, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v