Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς ολοκλήρωση της συσσώρευσης;

Με διακυμάνσεις γύρω από τις 2.400 μονάδες εκτιμάται ότι θα κινηθεί σήμερα η αγορά, καθώς οι εντολές που έχουν δοθεί στις χρηματιστηριακές για δεικτοβαρείς μετοχές ”συντηρούν” το εύρος 2.385- 2.425 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στάση αναμονής τηρούν οι ισχυροί χρηματιστές, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί πλήρως η τάση. Ο χρόνος, δηλαδή, που θα ολοκληρωθεί η φάση συσσώρευσης, μέσω της οποίας θα σηματοδοτείται η επόμενη ανοδική αντίδραση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται και σήμερα να δούμε τον δείκτη να κυμαίνεται πέριξ των 2.400 μονάδων με μικρές ίσως ενδοσυνεδριακές διορθώσεις προς τις 2.385 μονάδες.

Για σήμερα κλειδί της τάσης θεωρείται η μετοχή της Εθνικής, κατά πόσον θα παραμείνει χαμηλότερα ή θα υπερβεί τα 22 ευρώ, στο κλείσιμο. Για την μετοχή της Εθνικής υπάρχουν εντολές αγοράς, αλλά δεν είναι όλες τους υψηλότερα των 22 ευρώ.

Σαφώς πιο ξεκάθαρη είναι η τάση στις Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Για την μετοχή του ΟΤΕ, μέχρι λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, δεν είχε δοθεί στα γραφεία των χρηματιστηριακών κάποια μεγάλη εντολή αγοράς που θα μπορούσε να επαναφέρει την τιμή του τίτλου πάνω από τα 12,2 ευρώ.

Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο είναι βάσιμες οι φήμες και πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση της Ιντρακόμ να προχωρά στην επιστροφή κεφαλαίου.

Από πλευράς μετοχών, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η Hyatt, λόγω της επικείμενης ένταξης της μετοχής στον FTSE 20. Τίτλοι ομίλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ), σταθερά ανοδικών μετοχών όπως η Βαρυτίνης, Σέντρικ, Νίκας, Κυριακούλης, Ιασώ, Μινωικές.

Ενδιαφέρον εμφανίζουν και μετοχές που κυμαίνονται πολύ κοντά σε μακροπρόθεσμη ”αντίσταση”. Με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Κορασίδη (πέριξ των 2,1-2,2 ευρώ), αλλά και των Μυτιληναίο, Στρίντζη, Δυναμική Ζωή, Βερνίκο για μία ακόμη συνεδρίαση και ΕΧΑΕ στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ζητούμενο για σήμερα, η διατήρηση του εύρους διακύμανσης 2.385- 2.425, όπου και φαίνεται να ολοκληρώνονται οι επανατοποθετήσεις ξένων διαχειριστών και ορισμένων εγχώριων θεσμικών. Φυσικά οι συναλλαγές περισσότερες των 150- 160 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v