Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2003, τα υψηλά επίπεδα που έφτασε το ευρώ, οι προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο στο πρωτοσέλιδό της επισημαίνει πως ”αποποινικοποιούν το έγκλημα του Χ.Α.”.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2003, τα υψηλά επίπεδα που έφτασε το ευρώ, οι προοπτικές των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι ορισμένα από τα θέματα που επισημαίνει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο στο πρωτοσέλιδό της επισημαίνει πως ”αποποινικοποιούν το έγκλημα του Χ.Α.”.

Πολιτική: Εντυπωσιακές αλλαγές στο πολιτικό κλίμα καταγράφει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση με τη μέθοδο της κάλπης, που πραγματοποιήθηκε μετά τις αλλαγές που δρομολόγησε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης, όπως αναφέρει η Ημερησία.

”Ανοικτή” είναι και πάλι η εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, που επισημαίνει πως η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου φέρνει ”στα ίσα” τη διαφορά Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με γκάλοπ της ALCO.

Εντυπωσιακή μεταστροφή υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση (της Alco για τον Alter) που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Το Βήμα σημειώνει πως ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζει πρόγραμμα με εκπλήξεις, ενώ συμπληρώνει πως πηγαίνει στο Λονδίνο για συζητήσεις με την κυβέρνηση Μπλερ γύρω από το Κυπριακό και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Από την πλευρά της η Καθημερινή τονίζει πως τα κανάλια βρίσκονται σε παροξυσμό, σημειώνοντας πως οι διαπλεκόμενοι μιντιάρχες νοθεύουν τον προεκλογικό αγώνα.

Σοφοκλέους: ”Αποποινικοποιούν το έγκλημα του Χ.Α.” είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση καταργεί τις ποινικές κυρώσεις, ενώ όπως επισημαίνει η κυβέρνηση και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαντά με μια νέα πρόκληση σε αυτούς που έχασαν την περιουσία τους στο Χ.Α. κατά τη διάρκεια του προσφάτως ολοκληρωθέντος συνεχούς αυτού εγκλήματος.

Η Καθημερινή επισημαίνει πως η Σοφοκλέους υπέστη έμφραγμα αξιοπιστίας, τονίζοντας πως το Χ.Α. έκανε λόγο για τεχνικό πρόβλημα, ενώ οι επαγγελματίες υποστηρίζουν πως η αγορά εκτίθεται.

Προϋπολογισμός: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντί του Ξυστού εντάσσεται στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που κάνει λόγο για μεγάλες ”αστοχίες” παρά τη μεταφορά εσόδων – εξόδων.

ΚΠΣ: Σε 11.360 ανέρχονται τα έργα που επιλέχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Γ’ ΚΠΣ μέσα στην τριετία 2001-2003, όπως τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως την 31η Δεκεμβρίου οι συνολικές εισροές κοινοτικών πόρων από το Γ΄ΚΠΣ ξεπέρασαν τα 4,8 δισ. ευρώ.

Ξενοδοχεία: Για ”φέσι” σε ελληνικές επιχειρήσεις από ξένα τουριστικά γραφεία κάνει λόγο η Ημερησία.

Ευρώ: Τα 1,29 δολάρια άγγιξε το ευρώ σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ τα Νέα τονίζουν πως η άνοδος του ευρώ ”ρίχνει” τις τιμές σε πολυτελή αμερικανικά αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με την Εξπρές οι αντιδράσεις για την ”έκρηξη” του ευρώ εντείνονται.

Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Αυξημένο κατά 40% θα είναι το κεφαλαιακό πλεόνασμα των ευρωπαϊκών τραπεζών την επόμενη τριετία σε σύγκριση με το πλεόνασμα της προηγούμενης, εκτιμά σε έρευνά της η Citigroup Smith Barney, όπως αναφέρει το Βήμα.

Ολυμπιακή: Το τέλος της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών σηματοδοτούν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εκτιμά η Εξπρές.

ΟΤΕ: Τετελεσμένο και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος φέρεται να επιχειρεί να διαμορφώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Ελ. Αντωνακόπουλος σχετικά με την εξαγορά του 9% της Cosmote, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Τα Νέα αναφέρουν πως η Κομισιόν θεωρεί τον ΟΤΕ υπεύθυνο για το ακριβό Ιnternet στην Ελλάδα.

Γενική Τράπεζα: Κρίσιμη χαρακτηρίζει η Εξπρές τη σημερινή συνεδρίαση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη Γενική Τράπεζα.

Το Κέρδος κάνει λόγο για παρέμβαση Καραμανλή στο θέμα της Γενικής, ενώ επισημαίνει πως αφενός σήμερα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το νέο στρατηγικό επενδυτή και αφετέρου θα ζητηθεί από τη Societe Generale βελτίωση της προσφοράς της.

Marfin Bank: Στα επόμενα σχέδια της Marfin Bank αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως στόχος της είναι η επέκτασή της στη λιανική τραπεζική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v