Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και τώρα υψηλότερα ο πήχης

Αισθητή κάνουν και πάλι την παρουσία τους οι ξένοι επενδυτές, με αποτέλεσμα να αναθερμαίνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον και αρκετών εγχώριων ”παιχτών”. Ανεβαίνει ο πήχης, ενισχύονται οι συναλλαγές και όπως όλα δείχνουν ολοκληρώθηκε η συσσώρευση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εντολές αγορών, κυρίως από ξένους, σταθεροποιούν το Δείκτη υψηλότερα των 2.425 μονάδων.

Η εξέλιξη αυτή, καθώς πραγματοποιείται με αυξημένο τζίρο (περί τα 30 εκατ. ευρώ μέχρι τις 11.20), μπορεί να αναθερμάνει νωρίτερα το αγοραστικό ενδιαφέρον και ορισμένων εγχώριων θεσμικών, αλλά και ισχυρών ιδιωτών παιχτών.

Με περίπου 200 μετοχές να κινούνται ανοδικά και μόλις 30 να υποχωρούν, η αντίδραση που αναμενόταν προς το κλείσιμο της συνεδρίασης μας έρχεται αρκετά νωρίτερα.

Η μετοχή της Εθνικής για παράδειγμα υπερέβη με χαρακτηριστική ευκολία τα 22 ευρώ (22,30 ευρώ), ο ΟΤΕ τα 12 (με εντολές αγοράς προς τα 12,40 ευρώ), ενώ ενδεικτική της τάσης που επικρατεί είναι η συνολικότερα θετική κίνηση όλων ανεξαιρέτως των επιμέρους κλαδικών δεικτών.

Το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής στοιχείο αφορά στην ανταπόκριση ορισμένων επενδυτικών σχημάτων και στην άνοδο μετοχών όπως οι Ευρωφάρμα, Βερνίκος, Μαθιός κ.ά.

Αγοραστικό ενδιαφέρον στα 6,24 ευρώ εκδηλώνεται για τη μετοχή του Μυτιληναίου, για τον Νότο στα 4 ευρώ, για τον ΟΠΑΠ στα 12,66, τον Πετζετάκι στα 2,74, Κορασίδη στα 2,10, Revoil στα 7,10, Στρίντζη στα 1,64, Βάρδα, Γενική Αποθηκών, Γιαννούση και Τεγόπουλο υψηλότερα των 3 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές εμφανίζουν και οι μετοχές των Frigoglass, Φουρλή Χατζηιωάννου, Κορασίδη, ΑΕΓΕΚ, αλλά και αρκετές ακόμη μετοχές του SC-80 και 140.

Αναμφίβολα η σημερινή συνεδρίαση θα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς, όπως επισημαινόταν χθες, η μικρής έκτασης διόρθωση ”διάλειμμα ήταν και πέρασε...”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v