Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο οι τράπεζες με αιχμή την ΕΤΕ

Κόντρα στο έξωθεν θετικό κλίμα και παρά την αργία στη Wall Street, η Σοφοκλέους κινείται σαφώς χαμηλότερα, με τζίρο 33 εκατ., υπό το βάρος και των νέων προβλέψεων της Κομισιόν. Ισχυρές πιέσεις για EΥΡΩΒ, Alpha, ΕΤΕ, Πειραιώς.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Γυρίζει η Εθνική που χάνει τα 12,9 ευρώ, με τους πωλητές να υπερισχύουν σταθερά τα τελευταία 15-20 λεπτά. Η μετοχή υποχωρεί μέχρι και 2,5% προς τα 12,4 ευρώ, κάτι που αποτυπώνεται άμεσα τόσο στον FTSE 20 όσο και στον Γενικό Δείκτη.

Μέχρι και 1,2% χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.725 μονάδες, με τον ΟΠΑΠ σταθερά χαμηλότερα κατά 1,5% και την Πειραιώς μέχρι 2,4% χαμηλότερα.

Το ότι θα δίνονταν μάχη με τον χρόνο για να αποφευχθεί η δοκιμασία της αγοράς χαμηλότερα, το γνωρίζαμε. Το ότι η έξωθεν βοήθεια θα μπορούσε να αμβλύνει εν μέρει τις συνέπειες που υφίσταται η οικονομία μας, η αγορά σε αυτή τη φάση, επίσης.

Προσπάθεια για να κρατηθεί η αγορά έγινε, καθώς αρχικά ο Γενικός Δείκτης έφθασε μέχρι τις 1.760,7 μονάδες, αφού η Εθνική έπιασε τα 13,06 ευρώ.

Προσπάθεια που απέδωσε 10-15 λεπτά, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μέχρι τις 1.733,2 μονάδες και τις απώλειες να περιορίζονται λίγο πιο μετά στο -0,2%, όταν ο DAX στη Φρανκφούρτη απέδιδε μέχρι και 1,9% υψηλότερα.

Χαμηλός ο τζίρος, δεν ξεπερνά τα 13,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 4,7 εκατ. ευρώ αφορούν στην Εθνική.

Υψηλές συναλλαγές σε τιμές χαμηλότερες πραγματοποιούνται μέχρι τα 21,38 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, μέχρι τα 0,65 ευρώ για την Alapis, μέχρι τα 5,86 ευρώ για την Alpha Bank, μέχρι τα 6,82 ευρώ για τον Βωβό.

Με βάση την εικόνα της αγοράς τα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης και εκτιμώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, πιστεύουμε πως η μάχη, σήμερα, δεν έχει χαθεί.

Το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει συνέχεια στην αντιπαράθεση πωλητών-αγοραστών στη μετοχή της Εθνικής, που μέχρι τώρα έχει εύρος διακύμανσης 3,3% και χαμηλό τα 12,64 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΤΕ στα 11,64 ευρώ, της ΔΕΗ στα 12,16 ευρώ, της MIG στα 2,79 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 4,02 ευρώ.

Λίγο υψηλότερα διαμορφώνεται, προς τα 6,52 ευρώ, και η μετοχή της ΜΕΤΚΑ, καθώς όπως σημειώναμε και στο σχόλιο του Σαββάτου ο όμιλος το «παλεύει» όλες αυτές τις ημέρες καθώς εκτός των άλλων αναμένονται θετικές εξελίξεις από την υπόθεση Acciona – Enel.

Επίσης, στο τελευταίο φύλλο του Μετόχου γινόταν λόγος για την υψηλή αντιστάθμιση που έχει επιχειρηθεί ειδικά στο Αλουμίνιο της Ελλάδος, ενώ ο όμιλος έχει «δέσει» τον δανεισμό του με επιτοκιακό περιθώριο της τάξης του 0,8%.

Περιπτώσεις όπως του Μυτιληναίου υπάρχουν σε κάποιο βαθμό, που σε αυτή τη φάση θα μπορούσαν να κινηθούν καλύτερα από τον μέσο όρο της αγοράς.

Βέβαια αυτό δεν περιορίζεται στην Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση, απ’ όπου ενδιαφέρον και τεχνικά παρουσιάζουν η ΓΕΚ στα 2,98 ευρώ, το Υγεία στα 1,81 ευρώ, η Motor Oil στα 7,34 ευρώ, αλλά και χαμηλότερα με την Μηχανική στα 1,28 ευρώ, το Ιατρικό στα 1,16 ευρώ, την Ιλυδα στα 0,87 ευρώ, την Τράπεζα Αττικής στα 2,20 ευρώ.

Από τη χαμηλότερη αποτίμηση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η με αυξημένες συναλλαγές αντίδραση του Παρνασσού προς τα 1,42 ευρώ, της Εβροφάρμα στα 1,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v