Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευκαιρία για αντίδραση στη Σοφοκλέους

Μία ευκαιρία για να μετατεθεί για αργότερα η καταγραφή νέων χαμηλών τιμών δίνεται σήμερα. Κλειδί η Εθνική, ζητούμενη η αντίδραση μη τραπεζικών τίτλων του 20άρη και μετοχών σηματωρών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σώθηκαν χθες οι 8.000 μονάδες για τον Dow Jones στη Ν. Υόρκη. Μάλιστα η ανάκαμψη… θρίλερ στη Wall αφήνει από τεχνικής πλευράς ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης της κίνησης και σήμερα.

Νωρίτερα τα Συμβόλαια του DAX στη Φραγκφούρτη παρέπεμπαν σε ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα κατά 1,8%.

Στο ΧΑ η κατάσταση παραμένει αποθαρρυντική, ωστόσο, κερδίζει πόντους το σενάριο μιας βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης.

Σε σχετικό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη καταγράφεται το νέο χαμηλό για τρεις με τέσσερις στις 10 μετοχές και σημειώνονται οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των ημερών.

Πρωτίστως, η Εθνική είναι αυτή που θα πρέπει να δώσει το έναυσμα εάν και εφόσον η τιμή διαμορφωθεί με το άνοιγμα πάνω από τα 12,18 ευρώ και αντιδράσει διαδοχικά προς τα 12,26 και 12,40 ευρώ.

Σημειωτέον πως η Εθνική τις τελευταίες 7 ημέρες έχει υποχωρήσει κατά 20% και στο ενδεχόμενο μίας αντίδρασης δικαιολογεί καταρχήν την επανάκτηση του 1/3 από τα χαμένα.

Με αυτή τη βασική προϋπόθεση, δηλαδή πως το ΧΑ, ακολουθεί τη Ν. Υόρκη και την Ευρώπη, ο Γ.Δ. θα πρέπει να περάσει από νωρίς στις 1.730-1.740 μονάδες, εάν θέλουμε να έχει τύχη η συνέχεια.

Σε αυτό και μόνο το ενδεχόμενο μετοχές εταιριών – σηματωρών αυτήν την περίοδο, όπως θεωρούμε τον Μυτιληναίο, τη Frigoglass, της ΓΕΚ, τη Lavipharm, τον Φουρλή, την Τέρνα Ενεργειακή, τον Παρνασσό, τη Lamda Development και βεβαίως κάποιες ακόμη, θα μπορούσαν να ηγηθούν της αντίδρασης.

Θα επαναλάβουμε, όμως, για πολλοστή φορά και για να μην παρεξηγούμεθα, πως κάθε ανοδική αντίδραση, όπως και αν διαμορφώνεται, είναι μια περιορισμένη αυστηρά τεχνική κίνηση.

Θα λέγαμε πως είναι κινήσεις που αναβάλουν, μεταθέτουν για αργότερα, τη δοκιμασία της αγοράς μας να οδηγηθεί στην καταγραφή νέων τιμών χαμηλότερων των ελάχιστων της 27η/10 και των 1.620-1.630 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v