Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Καίγεται» η προσπάθεια αντίδρασης

«Καίγεται», μέχρι τώρα, η προσπάθεια αντίδρασης καθώς Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank, Κύπρου υποχωρούν μέχρι και 3,6%. Προσπαθούν αλλά δεν αρκούν MIG, Μυτιληναίος, ενώ μέχρι 23% χάνει ο Βωβός.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Δεν βγαίνει η αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές και ο DAX υποχωρεί πλέον μέχρι και 1,4%. Σε χαμηλότερο άνοιγμα παραπέμπουν τα συμβόλαια του Dow Jones και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι πωλητές έχουν πάρει το «πάνω χέρι» μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά συνεδρίασης.

Μέτριες οι συναλλαγές, στα 39 εκατ. ευρώ πριν από λίγο, που παρ’ όλ’ αυτά, είναι αρκετές για να πιέσουν προς τις 1.820 μονάδες τον Γενικό Δείκτη και προς την περιοχή των 940 μονάδων τον 20άρη.

Πέρα από τραπεζικές μετοχές και τίτλους-κλειδιά του 20άρη, υψηλές συναλλαγές και αυξημένη μεταβλητότητα σημειώνεται για Βωβό, Alapis, με τη μετοχή του πρώτου να χάνει 23% (7,56 ευρώ) και στη δεύτερη να έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας μεγαλύτερης των 2 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζονται οι απώλειες για τη μετοχή της Intralot στα 3,34 ευρώ, με την αποτίμησή της να περιορίζεται προς τα 530 εκατ. ευρώ.

Από τον FTSE 20 μπορεί να κρατούν ακόμη MIG, Μυτιληναίος και λιγότερο ΤΤ, Πειραιώς, Marfin Popular, Motor Oil και να αντιδρά η Alpha Bank προς τα 6,56 ευρώ, πιέζονται όμως μέχρι και 3,6% χαμηλότερα η Βιοχάλκο, κατά 2,3% η ΔΕΗ, κατά 2,3% η Κύπρου, ενώ η Εθνική «παλεύει» τα 13,3 ευρώ.

Χωρίς την έξωθεν συνδρομή και βοήθεια και με λίγο ως πολύ γνωστά τα εγγενή προβλήματα της αγοράς μας, το εγχείρημα της αντίδρασης δείχνει να «καίγεται».

Κρίσιμη για λόγους που αναφέρονται και στον Εκηβόλο η σημερινή συνεδρίαση για τον Dow Jones, καθώς η αμερικανική αγορά πλησιάζει την ημέρα αλλαγής προεδρικής φρουράς στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v