Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Το βλέμμα στραμμένο στην ΕΤΕ

Η υψηλή μεταβλητότητα των ευρωαγορών και σε σημαντικό βαθμό οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της ΕΤΕ θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση. Ζητούμενη η καταρχήν επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων για ΓΔ και FTSE 20.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μεικτές τάσεις επικρατούν στις περισσότερες αγορές. Σε σημείο καμπής οι ευρωπαϊκές, όπου τα συμβόλαια του DAX παρέπεμπαν σε άνοιγμα μέχρι και 1% χαμηλότερα, ενώ στην Wall Street ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.479 μονάδες, δηλαδή υψηλότερα της ζώνης ασφάλειας των 7.500-7.650 μονάδων.

Διήμερο αποτελεσμάτων για την Σοφοκλέους, με την Alpha Bank να ανακοινώνει χθες το εννεάμηνό της και την Εθνική σήμερα, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Χθες το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 0,11 δολάρια, διαμορφώθηκε στα 3,84 δολάρια, αντιδρώντας κατά 2,95%. Το δικαίωμα του ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 7,14 δολάρια (+0,28%).

Το λογικότερο είναι πως και σήμερα στο ΧΑ θα κινηθούν βραχυπρόθεσμα κεφάλαια που ποντάρουν και στα οικονομικά αποτελέσματα. Μένει να φανεί στη διάρκεια της συνεδρίασης κατά πόσον τα υψηλά βραχυπρόθεσμα κέρδη της Εθνικής θα βάλουν σε… πειρασμό ορισμένους για να κατοχυρώσουν σημαντικές υπεραξίες.

Από τεχνικής πλευράς, παρακολουθούμε τις τελευταίες συνεδριάσεις την αγορά «με τα μάτια» της eZMarket που «έπιασε» την αντίδραση από τα χαμηλά της Πέμπτης-Παρασκευής, δίνοντας συνέχεια στο σενάριο της ανοδικής αντίδρασης μετά την ολοκλήρωση ενός σφηνοειδούς σχηματισμού που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς το 2χίλιαρο.

Μένει να φανεί όμως εάν κυρίως σήμερα, αλλά και αύριο, η Εθνική θα «κρατήσει» τα 14,56 ευρώ (χθεσινή ελάχιστη τιμή), καθώς διαμορφώθηκε στα 14,86 ευρώ που ήταν και το υψηλό ημέρας.

Μένει να φανεί και η επιβεβαίωση ή όχι της βραχυπρόθεσμης τάσης για την Alpha Bank, που έκανε χαμηλό χθες στα 8,14 ευρώ.

Με ανάλογο ενδιαφέρον, όμως, παρακολουθούμε και την παρατεταμένη υποχώρηση της Eurobank, που πλέον απέχει ελάχιστα από ιστορικά χαμηλές τιμές. Χαμηλό χθες στα 6,20 ευρώ, μέγιστο στα 6,72 ευρώ και τιμή κλεισίματος 0,63% χαμηλότερα στα 6,30 ευρώ.

Τα επιθετικά χαρτοφυλάκια αντασφάλισης που συνεχίζουν να ρευστοποιούν στη μετοχή της Eurobank φέρεται να έχουν «ουρά» πωλήσεων, αν και χθες έγινε προσπάθεια ανάσχεσης-απορρόφησης των πιέσεων-προσφοράς.

Ικανοποιητική όσο και θεαματική από πλευράς απόδοσης θεωρείται η προσπάθεια αντίδρασης του Τιτάνα από τα χαμηλά οκταετίας καθώς ενισχύθηκε και χθες κατά 4,9% στα 13,56 ευρώ με μέγιστο ημέρας όμως τα 14,12 ευρώ.

Μένει να φανεί στην αρχή αλλά και στη συνέχεια της συνεδρίασης, καθώς περιμένουμε υψηλή μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εάν για τον FTSE 20 μπορεί να αρκεί το χθεσινό χαμηλό των 969,8 μονάδων για προσωρινή στήριξη του δείκτη. Ο 20άρης διαμορφώνεται στις 990,5 μονάδες (2,27%), με χθεσινό μέγιστο στις 1.011,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v