Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη με ΕΤΕ - Alpha - MIG και ΔΕΗ

Στο κυνήγι της προεξόφλησης των οικονομικών μεγεθών Alpha Bank (αύριο), Εθνικής (Τετάρτη), επιδίδονται αρκετοί βραχυπρόθεσμοι παίκτες. Σε νέο χαμηλό, 6,24 ευρώ η Eurobank. Νέο χαμηλό στα 65 εκατ. ευρώ ο τζίρος του Χ.Α.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Τοποθετήσεις με ορίζοντα μίας - δύο συνεδριάσεων, αλλά με το… αφτί στα ξένα χρηματιστήρια, συνεχίζονται στη Σοφοκλέους. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από Alpha Bank, Εθνική τις επόμενες δύο ημέρες δημιουργεί εύλογα βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον και τοποθετήσεις προεξόφλησης στις μετοχές των δύο τραπεζικών ομίλων.

Η Alpha Bank (ανακοινώνει αύριο) αντιδρά κατά 3,02% στα 8,20 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 2 και κάτι εκατ. ευρώ. Ακολουθεί την Τετάρτη η Εθνική, με τη μετοχή της να αντιδρά κατά 4,6%, και να περνά τα 14 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 17,2 εκατ. ευρώ.

Πληθαίνουν κατά συνέπεια και οι εκτιμήσεις και αναλύσεις χρηματιστηριακών και επενδυτικών οίκων για τα οικονομικά μεγέθη των τραπεζικών ομίλων, με τους περισσότερους να αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά του τρίτου τριμήνου.

Ο Γενικός Δείκτης κρατά ποσοστό αντίδρασης 2% - 2,1%, συγχρονίζεται δηλαδή με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών αγορών. Ο 20άρης αντιδρά κατά 2,2%, πλησιάζοντας τις 970 μονάδες και εάν εξαιρέσουμε Eurobank και Κύπρου, οι βασικοί δείκτες θα ήταν μέχρι 0,4% υψηλότερα.

Η Eurobank πιέζεται σε νέο χαμηλό (έστω και ενδοσυνεδριακά) στα 3,36 ευρώ, καθώς υποχωρεί 2,2%. Χαμηλό ημέρας για τη Eurobank έχει σημειωθεί στα 6,24 ευρώ. Όλα αυτά με συναλλαγές η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Χαμηλότερα κατά 1,7% υποχωρεί η Κύπρου στα 3,54 ευρώ, που με τις Intralot (-3,58%) και ΟΤΕ (-0,4%) να συμπληρώνουν το αρνητικό καρέ του 20άρη.

Από αυτήν την κατηγορία μετοχών κερδισμένος βγαίνει ο Τιτάνας που πιάνει τα 12,9 ευρώ (6,4%), Βιοχάλκο στα 3,88 ευρώ (4,9%), Μυτιληναίος στα 4,44 ευρώ (2,8%), Τ.Τ. στα 5,40 ευρώ (2,3%), αλλά και ΜΡΒ (2,07 ευρώ), Πειραιώς (7,32 ευρώ) και MIG (3 ευρώ).

Προδιαγεγραμμένη η αντίδραση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, κυρίως από τεχνικής πλευράς, αντιδρούν κατά 5,8% στα 6,56 ευρώ, του Κλουκίνα - Λάππα στα 2,11 ευρώ με 5,5%, της Σωληνουργεία Κορίνθου στο 1,05 ευρώ (5%), της Αστήρ στα 3,80 ευρώ (4,9%), ενώ ακολουθούν ΟΛΠ (αύριο υπογράφεται και τυπικά η συμφωνία με τους κινέζους της Cosco), ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΑΛ και ακόμη ορισμένες από αυτή την κατηγορία.

Για τη συνέχεια χρήσιμη θεωρείται η συντήρηση της "μόχλευσης" κυρίως ως προς το δίδυμο Alpha Bank - Εθνική. Κι αυτό γιατί αποκτά ενδιαφέρον σε αυτή τη φάση της αγοράς να φανεί σε ποιον βαθμό μπορεί να υπάρξει "μόχλευση" με αφορμή για παράδειγμα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου (και γ΄ τριμήνου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v