Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παραδίδει" τα κέρδη η Σοφοκλέους

Επιβεβαιώθηκε μία φορά ακόμη η περιοχή βραχυπρόθεσμης στήριξης των 1.800 μονάδων. Με άμυνες από Εθνική, MIG, 3E, Μυτιληναίο και ΜΟΗ, που αντισταθμίζουν τις απώλειες της Eurobank και άλλων βαριών χαρτιών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Καθοριστικής σημασίας θεψρούνταν εξαρχής ειδικά η σημερινή συνεδρίαση για τη Wall.

Εκεί όπου πριν από λίγο τα συμβόλαια των Dow Jones, S&P 500 παρέπεμπαν σε ανοδικό άνοιγμα, σε αντίδραση μέχρι και 2,2% ψηλότερα.

Στο Χ.Α., όπου έχει εξανεμιστεί όλη η αρχική αντίδραση του Γ.Δ., που μάλιστα υποχωρεί εκ νέου προς τις 1.800 μονάδες (-0,5%), επιχειρείται μία ενδοσυνεδριακή κατοχύρωση θέσεων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη μεταβολή αυτή του Γ.Δ. έχουν δαπανηθεί περί τα 90 εκατ. ευρώ με τη μερίδα του λέοντος στην Εθνική, σε τραπεζικές μετοχές και σε χαρτιά που δημιούργησαν τη "μόχλευση".

Η ταχύτητα κυκλοφορίας της ρευστότητας, που έχει μειωθεί πλέον ακόμη και λιγότερο από τη διάρκεια μίας συνεδρίασης, δικαιολογεί τις απότομες διακυμάνσεις, για παράδειγμα της Εθνικής, αλλά και των Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς αλλά και άλλων μετοχών του FTSE-20.

Από τους βασικούς δείκτες, ο FTSE, λίγο μετά τις 14:05 βρίσκεται να χάνει 0,11%, ενώ σε αντιστοιχία με τον Γ.Δ. επιβεβαιώνονται οι στηρίξεις σε τιμές λίγο υψηλότερα των 1.800 μονάδων.

Εξαρχής γνωρίζαμε πως αυτές οι συνεδριάσεις, ειδικά η σημερινή, θα έχουν αυτήν την… άγρια μορφή με υψηλή μεταβλητότητα και ζητούμενη (ενδοσυνεδριακά) την επιβεβαίωση της ημερήσιας στήριξης.

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε αυτή, πέριξ των 1.805 - 1.810 μονάδων, ο Γ.Δ. πήρε εκ νέου… ανάσες, με την Εθνική να αντιδρά και πάλι λίγο ψηλότερα.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της Εθνικής διαμορφωνόταν εκ νέου στα 13,38 ευρώ, της Eurobank στα 6,44 ευρώ, ενώ υψηλότερες τιμές δίνονταν και πάλι για άλλες μετοχές του FTSE.

Από τον 20άρη πολύτιμες στηρίξεις δίνει και σήμερα η Coca Cola Hellenic, που αντιδρά μέχρι και 5,5% υψηλότερα, σε αντίθεση με την Intralot που χάνει 3,4%, ενώ η μετοχή της Motor Oil διαμορφώνεται στα 8,22 ευρώ (2,5%) και της MIG μέχρι και 1,2% υψηλότερα, ενώ ο Μυτιληναίος στα 4,2%.

Για τη συνέχεια της συνεδρίασης, περιμένουμε ακόμη μία προσπάθεια επιβεβαίωσης (ή όχι) των χαμηλών ημέρας, που μέχρι στιγμής αποτελούν και βραχυπρόθεσμη στήριξη για τον Γ.Δ.

Εάν η αγορά σε επίπεδο Γ.Δ. καταφέρει να κλείσει έστω και οριακά υψηλότερα, το… μπαλάκι περνά στον Dow Jones και στο ενδεχόμενο μίας τεχνικής μορφής αντίδραση της αμερικανικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v