Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στο "κόκκινο" το ΧΑ με τραπεζικές πιέσεις

Οι φιλότιμες προσπάθειες σχετικής αποστασιοποίησης από τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που εμφανίζουν σημαντικές απώλειες, βρίσκουν αντιμέτωπες τις πιέσεις στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ότι τουλάχιστον κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους δεν προσπάθησε να αντιδράσει ή τουλάχιστον να αποστασιοποιηθεί κατά το δυνατόν από την κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και κυρίως αυτό της Φρανκφούρτης μετά την ανακοίνωση της BASF η οποία προχωρά σε κλείσιμο 80 εργοστασίων λόγω οικονομικής επιβράδυνσης.

Όμως, λίγο μετά τις 14:20, επέστρεψαν οι πιέσεις στον τραπρεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να προσκρούσει δυο φορές στο ψυχολογικό όριο των 1.900 μονάδων (μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 1.900,37) και για το υπόλοιπο της συνεδρίασης όλα δείχνουν ανοιχτά.

Όσον αφορά τους τίτλους του 20άρη, δείχνει να υπερτερεί το κόκκινο με τις πλέον αξιοσημείωτες απώλειες να σημειώνονται σε Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Εθνική (αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν υποχώρησε μέχρι τα 13,82 ευρώ), Eurobank, MIG και Πειραιώς.

Σχετικά καλύτερη εικόνα στο υπόλοιπο κομμάτι του ταμπλώ, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη μέχρι στιγμή αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 1,4.

Ο μέχρι στιγμής τζίρος, λίγο μετά τις 15:30, φθάνει στα 100 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 6 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Πρώτο τεχνικά ζητούμενο είναι, ο FTSE να διατηρηθεί στη ζώνη 1.000 – 1.100, αν και η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει ότι απειλείται σοβαρά το κάτω άκρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v