Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη το ράλι της "αρκούδας" στο ΧΑ

Η Νέα Υόρκη καλεί και η Αθήνα ανταποκρίνεται πριν από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Με την Εθνική στο 5,3%, την ΜΡΒ στο 4,9%, την Alpha στο 3,5% και άλλες δυνάμεις του 20άρη, η τάση συντηρείται υψηλότερα των 1.900 μονάδων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε εξέλιξη βρίσκεται μια καθαρά βραχυπρόθεσμη και τεχνικής μορφής αντίδραση βασικών δεικτών, μετοχών. Με τη Wall να δίνει το έναυσμα και τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν και το ελληνικό χρηματιστήριο σε πλήρη συγχρονισμό με τους βασικούς δείκτες Dow Jones και S&P 500.

Μάλιστα, πριν από περίπου μία ώρα σε θετικό έδαφος επέστρεφε και ο DAX στη Φρανκφούρτη, με την Αθήνα να ακολουθεί από την αρχή της ημέρας τον ρυθμό του Dow Jones.

Στοχευμένες αγορές, που πραγματοποιήθηκαν μεθοδικά στα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως από ισχυρούς εφοπλιστικούς κύκλους και δευτερευόντως από θυγατρικές τραπεζών, συνεχίζουν την κυκλοφορία ρευστότητας σε τραπεζικές μετοχές και σε χαρτιά του 20άρη. Με την Εθνική να περνά τα 15,06 ευρώ (5,3%), τη Marfin Popular Bank στα 2,12 ευρώ (4,4%), την Πειραιώς στα 7,64 ευρώ (4,1%), τη MIG στα 3,02 ευρώ (2,1%) και τον Μυτιληναίο (4,62 ευρώ), την Τιτάν (13,80 ευρώ), την Coca Cola (11,98 ευρώ), την Alpha Bank (8,34 ευρώ) και άλλες του χώρου να ακολουθούν.

"Μόχλευση" αυξημένων στοχευμένων συναλλαγών σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Alapis, Ηλεκτρονική, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο-Σιδενόρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ, ΟΛΠ, αλλά και σε Γενική Τράπεζα, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Φουρλή, Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθούμε τη διαγραμματική απεικόνιση, όπως προσεγγίζεται από την ομάδα της eZMarket, καθώς θεωρεί πως το χθεσινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη τον έφερε έξω από τον σφηνοειδή σχηματισμό. Κάτι που δίνει κατεύθυνση σε αυτόν, βεβαίως στον FTSE 20 και σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς. Αυτή η τάση συγχρονίζεται σε μεγάλο βαθμό με εκείνη του Dow Jones και μέχρι στιγμής έχει αφήσει εκτός παιχνιδιού την πλειονότητα των ενεργών παικτών.

Αναφερόμαστε σε "μόχλευση" λίγων που μέχρι και τώρα αφορά σχεδόν στους ίδιους που συμμετέχουν στο εγχείρημα.

Ωστόσο, ενεργοποίηση κωδικών και ορισμένων μικρομεσαίων επενδυτικών σχημάτων παρατηρούμε στον μικρομεσαίο χώρο. Μικρομεσαίοι εγχώριοι επενδυτικοί κύκλοι κινούνται σε Ολυμπιακή Τεχνική – Μοχλό, Altec, Νηρέα, Σελόντα, Euromedica, Βιοσώλ και σε ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως όσο θα συνεχίζεται η μόχλευση στον 20άρη θα είναι εφικτή η προσπάθεια που καταβάλλεται και σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v