Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Το KINO ώθησε στα κέρδη, λένε οι αναλυτές

Στις επιδόσεις του KINO αλλά και στον συνεχιζόμενο περιορισμό του κόστους, αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα, του αναμενόμενου, αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Τα σχόλια 8 οίκων.

ΟΠΑΠ: Το KINO ώθησε στα κέρδη, λένε οι αναλυτές
Στις επιδόσεις του KINO αλλά και στον συνεχιζόμενο περιορισμό του κόστους, αποδίδουν οι αναλυτές τα καλύτερα, του αναμενόμενου, αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ.

Για ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου κάνει λόγο η Goldman Sachs, η οποία τονίζει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του KINO και ο περιορισμός του κόστους παραμένουν οι βασικοί "οδηγοί" για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ.

Σημειώνει ότι ο κύκλος εργασιών ήταν χαμηλότερος κατά 4% έναντι του consensus, όμως τα EBITDA ήταν 12% υψηλότερα, κυρίως λόγω των μειωμένων δαπανών που σχετίζονται με το Στοίχημα και των χαμηλότερων διαφημιστικών δαπανών.

Ο διεθνής οίκος στην έκθεση με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου διατηρεί τη σύσταση “buy” για τον ΟΠΑΠ, ενώ η μετοχή παραμένει στην Conviction List της Goldman Sachs.

Στα καλύτερα του αναμενόμενου περιθώρια αναφέρεται η Merrill Lynch, η οποία επισημαίνει σε σχετικό report (24/11) πως οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, όμως τα κόστη ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Τονίζει πως το KINO συνέχισε την ισχυρή του ανάπτυξη, αντισταθμίζοντας την υποχώρηση του τζίρου από το Στοίχημα.

Η Citigroup, η οποία επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου ήταν σημαντικά υψηλότερα του αναμενόμενου, χαρακτηρίζει ως "βασική έκπληξη" τις αποδόσεις του Στοιχήματος, ενώ "της άρεσαν" και οι πωλήσεις του KINO.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση “buy” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ θεωρεί πως τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ είναι "αμυντικά" εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε επίπεδο 13% υψηλότερα του consensus, αναφέρει η JP Morgan, τονίζοντας πως αυτό δημιουργεί προοπτικές για σημαντικές ανοδικές αναθεωρήσεις του consensus.

Σημειώνει, πάντως, πως η άποψή της για τον ΟΠΑΠ παραμένει επιφυλακτική, δεδομένου του ενδεχομένου αρνητικής ροής ειδήσεων όσον αφορά στο μονοπώλιο του οργανισμού, τις περιορισμένες προοπτικές ανάπτυξης στο εξωτερικό, αν και εκτιμά ότι η μετοχή του οργανισμού θα αντιδράσει θετικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όσον αφορά στο KINO, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι οι προοπτικές ανάπτυξης του παιχνιδιού θα μπορούσαν να βελτιωθούν, εάν ο ΟΠΑΠ διαφήμισε πιο επιθετικά το KINO, ωστόσο εκτιμά πως αυτό θα γίνει μόνον εάν "απειληθεί" η μονοπωλιακή θέση του οργανισμού.

Για το Στοίχημα, αναφέρει πως ερώτημα παραμένει το εάν ο ΟΠΑΠ θα αυξήσει τις αποδόσεις προκειμένου να καταπολεμήσει την αύξηση του παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού, ενώ εκτιμά πως η συμμετοχή και του Ολυμπιακού στο Στοίχημα από τον Νοέμβριο ενδεχομένως να δώσει ώθηση στο παιχνίδι.

Η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση “underweight” για τον ΟΠΑΠ.

Η Deutsche Bank από την πλευρά της θεωρεί καλά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, με τις χαμηλότερες του αναμενόμενου αποδόσεις του Στοιχήματος και τα χαμηλότερα διοικητικά κόστη και κόστη διανομής να οδηγούν σε αύξηση της κερδοφορίας του ΟΠΑΠ κατά 25% το γ’ τρίμηνο.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά επίσης πως οι αποδόσεις του Στοιχήματος ενδεχομένως να αυξηθούν και πάλι από το δ’ τρίμηνο.

Η τιμή-στόχος για τον ΟΠΑΠ παραμένει στα 30,7 ευρώ ανά μετοχή, ενώ διατηρείται και η σύσταση “buy”.

Η Εθνική - Π&Κ από την πλευρά της, θεωρεί θετικό το ισχυρό momentum του Kino, την κερδοφορία του Στοιχήματος και τη συνεχιζόμενη μείωση των δαπανών του ΟΠΑΠ, ενώ ως αρνητική χαρακτηρίζει τη διαφαινόμενη ένταση του ανταγωνισμού στο Διαδίκτυο.

Η HSBC, η οποία διατηρεί τη σύσταση “overweight” και την τιμή-στόχο των 33 ευρώ ανά μετοχή, χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεών της, κυρίως λόγω του KINO.

Aπό την πλευρά της η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα κέρδη ενισχύθηκαν μεταξύ άλλων από το χαμηλότερο payout στο Στοίχημα, καθώς και από την εξαιρετική συγκράτηση των δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v