Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο "διάσωσης" και στη Σοφοκλέους

"Κόκκινη γραμμή" θεωρούν ισχυροί τραπεζικοί κύκλοι τις 2.750 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Στην υπεραντίδραση των MIG, Alpha βοηθάει και η Εθνική, που με 3,3% "πιάνει" τα 29,9 ευρώ. "Τσεκούρι" σε Mid 40 και Small Cap 80.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στην υπεραντίδραση της MIG, που έφτασε μέχρι τα 5 ευρώ, και της Alpha Bank, που αντιδρά κατά 5,9% στα 15,24 ευρώ, έρχεται σε βοήθεια και η Εθνική. Υψηλότερες τιμές για ΔΕΗ στα 10,74 ευρώ και "μόχλευση" σε μετοχές εταιριών με ενδεικτική την περίπτωση του Μυτιληναίου.

Πυθμένα στην περιοχή των 2.750 μονάδων φαίνεται να βρίσκει σε αυτή τη φάση των αγορών ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκειται, κατά την εκτίμηση των αναλυτών, για σημαντική ζώνη με ισχυρή τεχνικότητα, που θα μπορούσε να αποτελέσει… κυματοθραύστη αυτές τις ημέρες.

Λίγο πιο νωρίς τα συμβόλαια για τον Dow Jones και τον S&P 500 παρέπεμπαν σε αρχική αντίδραση στο άνοιγμα της Wall κατά 1,3% και 2,08% αντίστοιχα. Πρόκειται για κίνηση που δεν ωθεί τον Dow Jones υψηλότερα των 10.800 μονάδων, καθώς ο δείκτης φτάνει μέχρι τις 10.670 μονάδες.

Ούτως ή άλλως, η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση θεωρούνται σηματωροί γι' αυτή την κρίσιμη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v