Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχυπρόθεσμοι(;) traders πίσω από το rebound

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντίδραση από τα χθεσινά χαμηλά των 2.919 μονάδων, με τον Γ.Δ. να έχει περιθώριο μέχρι την περιοχή των 3.100 μονάδων. Bραχυπρόθεσμο χρήμα κινεί μετοχές του 20άρη. "Κλειδωμένες" Altec-Microland.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Για αντίδραση στη διόρθωση κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς.

Ανοδικής εκτόνωσης μετά τη σημαντική πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων, που έφερε στα όριά τους δείκτες, μετοχές και επενδυτές.

Μέχρι τώρα ο Γ.Δ. κερδίζει περίπου 3,1%, διαμορφώνεται στις 3.020 - 3.025 μονάδες, στο πλαίσιο πάντα μίας καθαρά τεχνικής και μόνο αντίδρασης.

Σύμφωνα με τη διαγραμματική απεικόνιση του Γ.Δ., πρόκειται για δικαιολογημένη κίνηση από τα χθεσινά χαμηλά των 2.919 μονάδων, που κατά την εκτίμηση των αναλυτών μπορεί να έχει περιθώριο μέχρι την περιοχή των 3.100 μονάδων.

Πρόκειται για τη μέχρι πρότινος στήριξη του Γ.Δ., που μετά τον σχηματισμό διπλού χαμηλού και την πρόσφατη διάσπασή του έχει μετατραπεί σε αντίσταση.

Μέχρι τώρα τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του 20άρη υπεραποδίδουν, με την Εθνική στα 28,84 ευρώ, με υψηλό τα 29 ευρώ.

Στόχος μας είχε τεθεί από την προσυνεδρίαση η κατάκτηση των 28,14 ευρώ και, στο καλύτερο σενάριο, των 29,20 ευρώ.

Την κίνηση της Εθνικής ακολουθούν η Alpha Bank στα 15,24 ευρώ και με εντολές μέχρι τα 15,38 ευρώ, ενώ η ΜΡΒ βρίσκεται στα 3,90 ευρώ, με εντολές μέχρι τα 3,96 ευρώ πιο νωρίς.

Υψηλότερες τιμές για Τιτάνα, Coca Cola, Eurobank αλλά και για μετοχές-σηματωρούς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σε μετοχές εταιριών όπως Frigoglass, ΜΕΤΚΑ, Forthnet, Σαράντης δίνονται εντολές αγοράς σε υψηλότερες τιμές.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, πρόκειται για χρήμα που κινείται κυρίως βραχυπρόθεσμα, σχεδόν... κερδοσκοπικά θα λέγαμε, που αναζητεί τη βραχυπρόθεσμη υπεραξία, αλλά κυρίως συγκριτικά καλύτερες τιμές για να κατοχυρωθούν θέσεις.

Όλα αυτά μας καθιστούν εξαιρετικά επιφυλακτικούς και σε συνεχή εγρήγορση, καθώς ο βαθμός μεταβλητότητας των βασικών δεικτών ξεπερνά τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Από τη μικρότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η προσπάθεια της Altec - Microland, με την πρώτη να αγωνίζεται να πιάσει τιμή που θα την έφερνε και πάλι εκτός κατηγορίας ειδικών χαρακτηριστικών. Στις μετοχές των Altec - Microland η αντίδραση κυμαίνεται στο 20% και 18%.

Με λίγες όμως συναλλαγές, καθώς οι δύο μετοχές κλείδωσαν σχετικά νωρίς, η δε προσφορά παραμένει μέχρι και τώρα ιδιαίτερα φειδωλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v