Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Καπράλου για διεθνή κρίση και ΕΝ.Α.

"Πολύ θαρραλέα" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπύρος Καπράλος τη διοίκηση της εταιρίας Performance Technologies για την είσοδό της στην ΕΝ.Α. σε δύσκολη εποχή για τα χρηματιστήρια. Τι είπε για τη διεθνή κρίση.   

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Δηλώσεις Καπράλου για διεθνή κρίση και ΕΝ.Α.
"Πολύ θαρραλέα" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος τη διοίκηση της εταιρίας Performance Technologies, η οποία "εισάγεται σήμερα στην Εναλλακτική Αγορά, σε μία από τις πιο δύσκολες εποχές για τα διεθνή χρηματιστήρια".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χ.Α., οι τελευταίες εξελίξεις είναι ραγδαίες και ανησυχητικές. Θέλει να ελπίζει, όμως, στην ομαλοποίηση της κατάστασης, μετά την παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης για να δανειοδοτήσει την AIG, προκειμένου έτσι να αποφευχθούν έντονες επιδράσεις για το σύστημα.

Σε ό,τι αφορά την Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., ο κ. Καπράλος δήλωσε ότι έχει γίνει καλή δουλειά από τους συμβούλους και τις εταιρίες και ότι υπήρξε προσπάθεια έτσι ώστε οι εταιρίες να εισαχθούν με χαμηλές αποτιμήσεις.

Το ευχάριστο είναι πως οι περισσότερες από τις μετοχές της ΕΝ.Α. εξακολουθούν να είναι διαπραγματεύσιμες σε τιμές ανώτερες από την τιμή εισαγωγής τους.

"Οι μετοχές της ΕΝ.Α. έχουν κατηγορηθεί για τη χαμηλή τους εμπορευσιμότητα", δήλωσε ο κ. Καπράλος. "Ωστόσο, το πρόβλημα της χαμηλής εμπορευσιμότητας πλήττει και τις υπόλοιπες εταιρίες του χρηματιστηρίου. Σκοπός μας είναι η ΕΝ.Α. να λειτουργήσει σαν φυτώριο για την ανάπτυξη των εταιριών αυτών και για τη σταδιακή μετάταξή τους στην κύρια αγορά του Χ.Α.".

Η εταιρία Performance Technologies εισέρχεται στο χρηματιστήριο με 3.900.000 μετοχές και με τιμή έναρξης τα 3 ευρώ (κεφαλαιοποίηση 11,7 εκατ. ευρώ).

Σύμβουλος έκδοσης της εταιρίας είναι η Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v